Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt bez BIK

Napisany przez Beate M.
Cześć drodzy użytkownicy forum. Nie mam zbyt dużej wiedzy na temat kredytów i podobnych rzeczy. Przed nami bardzo ważne wydarzenie, na które pilnie potrzebuję pieniędzy. Niestety kredyty bez sprawdzania w rejestrze dłużników (Schufa) oferowane przez instytucje finansowe są dostępne tylko z bardzo wysokimi odsetkami (nie mniej niż 10%). Czy ktoś może mi pomóc w tej sytuacji? Słyszałam dużo o dostawcy kredytów gotówkowych Bon Kredit, czy jest godny polecenia, czy jest to firma wiarygodna? Znalazłam wiele stron informacyjnych, które edukują mnie na temat kredytów online... Tak oto, nie znalazłam jeszcze odpowiedniego kredytu. Byłoby świetnie, gdybym mogła otrzymać kilka wskazówek i porad, być może również na co szczególnie zwrócić uwagę. (Próbowałam dodać linki do stron, zobaczymy, czy się uda.) Dziękuję, Beate

Napisany przez 2Escorpio
Hej, na początek musisz się zapytać... dlaczego kredyt bez sprawdzania w Schufa? Istnieją dwie możliwości... niektórzy chcą tego, ponieważ myślą, że kredyt pobierany przez Schufa wygląda źle... ale tak nie jest... kredyt, który jest regularnie spłacany, prezentuje się nawet dość dobrze! Lub istnieje możliwość, że nie można dostać normalnego kredytu z powodu zbyt małych dochodów, długów itp. W tym przypadku warto zastanowić się, dlaczego nie można uzyskać zwykłego kredytu i dlaczego tak ważne jest wzięcie kredytu bez sprawdzania w Schufa zamiast poukładać sobie życie i stanąć na własne nogi. Aby wrócić do Twojego pytania... kredyty bez sprawdzania w Schufa zawsze będą miały wysokie oprocentowanie, bank musi jakoś rekompensować sobie potencjalne niewypłacalności. Poza tym, nie polecałbym nikomu nie spłacać kredytu bez sprawdzania w Schufa... w zależności od dostawcy, nie są oni zbyt pobłażliwi w odzyskiwaniu należności, włącznie z wniesieniem sprawy karnej itp. Uważam, że Bon Kredit jest całkiem ok w przypadku kredytów bez sprawdzania w Schufa

Napisany przez Beate M.
Dziękuję za odpowiedź. Przeczytałem już wiele o pożyczkach prywatnych, które powinny być zgodne z tymi samymi prawami co instytucje kredytowe i często mają niższe oprocentowanie. Nie chcę podawać powodu w internecie.

Napisany przez 2Escorpio
Kiedy chodzi o platformy pośrednictwa, umowy będą prawdopodobnie często jednolite. Istnieją jednak także warianty, w których umowy między dawcą pożyczki a pożyczkobiorcą są negocjowane indywidualnie. Wszystkie portale pożyczek prywatnych, o ile mi wiadomo, również przeprowadzają sprawdzanie w Schufa i tym podobne, chociaż nie jest to obowiązkowe, ale nie otrzymasz pożyczki, jeśli tego nie zrobiłeś. PS.: Nie pytałem o powód... po prostu chciałem przekazać Ci, że zastanowisz się, czy decyzja o zaciągnięciu pożyczki jest naprawdę taka dobra

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata