Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Strefa Wolnocłowa z rekordowym kwartałem

Napisany przez Globalist
Grupa SEZ z rekordowym kwartałem. Zaskoczeni analitycy. Traderzy wchodzą do gry. Nawet Guru od krachów jest zachwycony :lol: --------------------- Wstępny przychód netto w wysokości 99 mln CHF - Zamówienia warte 104 mln CHF - Prognoza EBIT na drugi kwartał podniesiona do około 7 procent - Przełom w obszarze Front-End-of-Line (FEOL) dzięki nowemu procesowi ESA™ Grupa SEZ (SWX Swiss Exchange: SEZN) osiągnęła w drugim kwartale 2006 roku nowe rekordy jeśli chodzi o przychód netto i zamówienia. Wstępny przychód netto wyniósł 99 mln CHF, co stanowi wzrost o 44 procent w porównaniu z poprzednim kwartałem, a zamówienia wzrosły o 14 procent, osiągając wartość 104 mln CHF. Oczekiwana marża EBIT w drugim kwartale została podniesiona z dotychczasowych 5 procent do około 7 procent. Ponadto SEZ odniósł sukces dzięki nowemu procesowi ESA™ (Enhanced Sulfuric Acid) w jednym z najważniejszych obszarów rynku FEOL, czyli usuwaniu fotorezystów. Usuwanie fotorezystów stanowi około 40 procent wszystkich kroków procesu mokrego wykończenia Front-End-of-Line (FEOL). Nowy proces, który zostanie zaprezentowany podczas najważniejszych międzynarodowych targów sprzętu półprzewodnikowego, Semicon West w San Francisco (USA), pozwala po raz pierwszy na mokre usuwanie fotorezystów na pojedynczych płytkach. Instalacje do produkcji seryjnej będą dostępne od czwartego kwartału 2006 roku. Dane kwartalne (niezweryfikowane) w mln CHF II/06* I/06 II/05 Zamówienia 104 91,3 63,6 Przychód netto 99 68,9 77,4 Wartość zamówień na koniec kwartału 88 82,8 53,8 Wskaźnik Book-to-Bill 1,05 1,32 0,82 *wstępny Dane po 6 miesiącach (niezweryfikowane) w mln CHF 06/06* 06/05 Zamówienia 195 132,6 Przychód netto 168 156,4 Wartość zamówień na koniec okresu 88 53,8 Wskaźnik Book-to-Bill 1,16 0,85 *wstępny Średnie kursy wymiany walut od stycznia do czerwca 2006 r.: EUR/CHF 1,56292; USD/CHF 1,27051 O grupie SEZ Grupa SEZ jest wiodącym partnerem międzynarodowej branży półprzewodnikowej z ponad 1000 zainstalowanymi systemami do obróbki chemicznej powierzchni pojedynczych płyt do wafli. Grupa posiada własne centra badawczo-rozwojowe, produkcyjne, sprzedaży i serwisu w Europie, Japonii, Azji-Pacyfiku i Ameryce Północnej. Akcje imienne SEZ Holding AG są notowane na SWX Swiss Exchange od 1996 roku (SWX Swiss Exchange: SEZN). Dodatkowe informacje o SEZ są dostępne na stronie www.sez.com. ------- Źródło: Servicechannel

Napisany przez 2cybercrash
Również SEZ dzisiaj przedstawiło wyniki za pierwsze półrocze, które wynoszą 8,8 mln CHF powyżej mocno obniżonych oczekiwań. Bardzo wątpliwe, czy uda się osiągnąć zysk roczny w wysokości 30 mln CHF. Wartość PE musiałaby być zdecydowanie powyżej 20. Nie jestem fanem SEZ. Moje inwestycje w amerykańskie akcje technologiczne generują duże straty lub można spojrzeć na producenta kart chipowych Mühlbauer, którego wskaźnik PE wynosi poniżej 15.

Napisany przez Globalist
Uważam, że liczby były całkiem przyzwoite. SEZ to numer jeden na liście ulubionych przez niedźwiedzie spółek giełdowych. Zajrzyj do wykresu półtorarocznego. Sprawdź, gdzie leży właściwa wartość, 42 czy 30. Czy tym razem skróty puścą i niedźwiedzie wreszcie odpuszczą, zobaczymy w ciągu najbliższych dni. ? ? ? SEZ/H1: Oczekiwania przewyższone; wzrost przychodów i zysków Zurych (AWP) - Grupa należąca do SEZ Holding AG w pierwszym półroczu 2006 roku zwiększyła zysk netto do 8,8 (w poprzednim roku 6,2) mln CHF oraz zysk operacyjny (EBIT) do 10,1 (6,2) mln CHF. Maksymalna marża EBIT wyniosła 6,0%, w porównaniu do 4,0% w poprzednim roku, jak poinformował dostawca półprzewodników w czwartek. Zyski za drugi kwartał wyniosły odpowiednio 7,3 (2,3) mln CHF (zysk netto) oraz 9,4 (1,4) mln CHF (EBIT). Marża EBIT w drugim kwartale wyniosła 9,5%, przewyższając firmowe prognozy z połowy lipca, które zakładały 7%. SEZ wyraźnie przekroczyło oczekiwania. Konsensus AWP dla EBIT w pierwszym półroczu wynosił 8,2 mln CHF, a dla drugiego kwartału 7,5 mln CHF. Konsensus zakładał również zysk semestralny w wysokości 7,6 mln CHF oraz zysk kwartalny w wysokości 6,1 mln CHF. Przychody netto za pierwsze półrocze wyniosły 168,2 mln CHF, a zamówienia na 196,0 mln CHF zostały już ogłoszone w lipcu. Wartość zamówień na koniec czerwca 2006 roku wyniosła 86,2 mln CHF (w porównaniu do 53,8 mln CHF rok wcześniej), a stosunek Book-to-Bill w pierwszych sześciu miesiącach wyniósł 1,16. SEZ uzasadnia wzrost rentowności obniżeniem kosztów produkcji i korzystnym mieszanym portfolio produktów. W efekcie marża brutto wzrosła z 35,7% do 40,2%. Ponad 80% przychodów z urządzeń w pierwszym półroczu zostało wygenerowanych przez systemy 300 mm, z czego prawie 65% należało do urządzeń z rodziny Da VinciO. 7% przychodów w pierwszym półroczu pochodziło z działu serwisu i części zamiennych. SEZ przewiduje wzrost przychodów o 15% do około 360 mln CHF w całym 2006 roku przy poprawionej rentowności w stosunku do pierwszego półrocza. W trzecim kwartale prognozowane jest podobnie wysokie wyniki jak w drugim kwartale. cf/uh/gab

Napisany przez ADMCI4
To do dość dziwne, że kurs nie rozwija się dalej pomimo przewyższenia oczekiwań analityków. Czy teraz są one kupowane, ponieważ wielu sprzedaje po wczorajszym wzroście, czy też akcja pozostanie na tym nijakim poziomie? Faktycznie spodziewałem się, że przynajmniej przetestuje poziom 32, ale mocno się myliłem. Co myślicie, jaki może być dalszy rozwój tej akcji? Dzięki bm

Napisany przez Globalist
Kiedyś się to zadziała, ale na razie: Rób to jak krótkie osoby Kupuj po 28,50 Sprzedaj po 31,50 W ten sposób już 8 razy wyciągnąłem 10%.

Napisany przez ADMCI4
Gratulacje, dokładnie to samo właśnie planowałem. Ile czasu trwał każdy przedział od 28.50 do 31.50?

Napisany przez Globalist
1 do maksymalnie 2 miesięcy. Tutaj możesz śmiało się zaangażować. Dobre perspektywy utrzymują SEZ na szynie.

Napisany przez 2cybercrash
Dzisiaj wzrost o 5% bez specjalnie dobrych/złych wiadomości. Sam nie posiadam żadnych akcji, ale widać, że tytuł jest silnie kontrolowany przez instytucje finansowe.

Napisany przez Turicum
SEZ od zawsze charakteryzowała się dużymi wahnięciami kursów.

Napisany przez Globalist
13 procent wzrostu w ciągu 2 dni mnie trochę zaskakuje. No cóż, technologie w tej chwili nie idą źle. Również półprzewodniki znowu kwitną. Ale czy ta cena jest naprawdę uzasadniona? Po fakcie trzeba jeszcze powiedzieć, że Sez już ponad rok tkwi w przedziale 28-34. Może to wreszcie była śmierć dla krótkoterminowych :lol: :lol:

Napisany przez Globalist
Zgodnie z prasą, w tym tygodniu plotki o przejęciu podniosły kurs SEZ. Dotychczasowe zaprzeczenia przez zarząd. Nie byłbym jednak zdziwiony, gdyby nagle nastąpiło przejęcie. JCF Group nadal ocenia SEZ jako kupić. PEG: 0.59 WMR Equity Rating: Outperform

Napisany przez Globalist
I jeszcze raz rekord! Zwiększono prognozę obrotu. Tytuł w najbliższym czasie zapewne znacząco wzrośnie. 8) DJ SEZ znacząco zwiększa zysk netto i obroty w trzecim kwartale 25.10.06 07:15:00- AWGB Zurych (AWP) - SEZ Holding AG w trzecim kwartale wyraźnie zwiększyła wszystkie wskaźniki w porównaniu z rokiem poprzednim i podniosła prognozę obrotów na cały rok. Obroty wzrosły do 115,1 (VJ 74,8) mln CHF, a przychody z zamówień do 104,4 (70,3) mln CHF. Zysk operacyjny na poziomie EBIT wzrósł do 15,9 (0,3) mln CHF, co odpowiada marży EBIT na poziomie 13,8%, a zysk netto do 15,2 (0,6) mln CHF - jak poinformował dostawca półprzewodników w środę. W ten sposób SEZ znacząco przewyższyła oczekiwania analityków. Konsensus AWP dla obrotów i zamówień wynosił odpowiednio 100,2 mln CHF, dla EBIT 9,8 mln CHF i dla zysku netto 8,0 mln CHF. Kumulacyjnie w pierwszych dziewięciu miesiącach obroty SEZ wyniosły 283,8 (231,2) mln CHF, zamówienia 300,4 (202,9) mln CHF, EBIT 26,0 (6,6) mln CHF (marża EBIT 9,2%, R. 2,8%) i zysk netto 24,1 (6,9) mln CHF. W strategicznym segmencie wzrostu, czyli w segmencie Front-End-of-Line (FEOL), rozwój i projekty ewaluacyjne przebiegły zgodnie z planem - przekazano w komunikacie. SEZ podnosi prognozę obrotów na cały rok do 380 mln CHF z dotychczasowych 360 mln CHF. Pozycja rynkowa na rynku mokrej technologii czyszczenia prawdopodobnie zostanie dalej wzmocniona - pisze SEZ. Ze względu na to ustawienie oraz wybitną widoczność aż do pierwszego semestru 2007 roku, dostrzega się także potencjał dalszego wzrostu w 2007 roku. Zakładając stabilny rynek na rynku sprzętu. cf/mk (KONIEC) Dow Jones Newswires

Napisany przez Simona
Tak, to znaczy, że SEZN powinien zostać ponownie wzięty pod uwagę :!: Być może alternatywa dla inwestujących w Micronas? Pozdrowienia, Simona

Napisany przez David
Simona pisze: Być może alternatywa dla inwestorów Micronas?
Cześć Simona Obecnie mam akcje Micronas w portfelu, ale miałam też SEZ. Co do SEZ, mogę powiedzieć tylko tyle, że od lata wzrosły o około 30%, więc teraz jest prawie za późno. W przypadku Micronas sytuacja jest odwrotna, im dłużej, tym niższa cena. Ale nie myślę o zmianie; dni Micronas również będą znowu lepsze.

Napisany przez Globalist
SEZ wolałoby Micronas. Przepłynięcie pod prąd jest praktycznie niemożliwe. Micronas będzie nadal spadać i dlatego można go kupić poniżej 20. Następnie pozostawić go tam na około 3 lata, aby osiągnąć przyzwoity zwrot z inwestycji. :lol: Współczuję tym, którzy stracili ogromne sumy na akcjach, kupując je po omacku na Forum o Zgubionych Inwestycjach i teraz siedzą na swoich marnych portfelach..ale cóż...to inne forum - Żadna Elita :P

Napisany przez Globalist
Gildia bankowa zareagowała i podniosła wszystkie limity kursów co najmniej o 15%.

Napisany przez David
Cześć Globalisto, Znowu masz rację, banki wydają się cieszyć z SEZ. Oto oceny po danych: Oto wykres z ostatnich 3 miesięcy: Po danych nastąpił lekki spadek, myślę, że różne osoby na razie zabezpieczyły swoje zyski. Jednak świeca piątkowa pokazuje, że kupujący są nadal obecni. (Według formacji świecowych jest to Dragonfly Doji).

Napisany przez Globalist
Zastanawiam się, dlaczego akcja utrzymuje się na tak wysokim poziomie. Pomimo ogólnego trendu spadkowego, papier jest w stanie zyskiwać. Świadczy to o ogromnym zaufaniu i dużym nacisku na zmianę sytuacji w firmie. Nie zdziwiłbym się, gdyby wkrótce została przekroczona granica 40 franków.

Napisany przez Globalist
SEZ osiągnęło dziś niemal najwyższy poziom w ciągu roku. NASDAQ i DOW rosną jak rakieta. Słodka niespodzianka dla naszych specjalistów od technologii jutro 8)

Napisany przez Globalist
Akcja ma potencjał do osiągnięcia 60 franków. DJ SEZ w 2006 roku osiągnął rekordową sprzedaż - pozytywne perspektywy - akcje znacząco wzrosły (dodatkowo) 16.01.07 15:45:00- AWGB Zurych (AWP) - Dostawca półprzewodników SEZ osiągnął w roku obrotowym 2006 nowe rekordowe wartości sprzedaży i zamówień, czym znacząco przewyższył oczekiwania rynku prezentowanymi danymi. Według austriackiej firmy dynamika ta utrzyma się również w bieżącym roku, co znalazło odzwierciedlenie w celach sprzedażowych. Akcje notują znaczny wzrost dzięki dobrym nowinom. SEZ, według wstępnych obliczeń za 2006 rok, osiągnął czystą sprzedaż w wysokości 391,0 mln CHF, co oznacza wzrost o 26% w porównaniu z poprzednim okresem. Jednocześnie wartość zamówień wzrosła o niemal 40% do 407,7 mln CHF. Wskaźnik Book-to-Bill poprawił się z 0,94 do 1,04. W czwartym kwartale czysta sprzedaż wyniosła 108 (80,2) mln CHF, a wartość zamówień 107,3 (89,7) mln CHF. Natomiast wskaźnik Book-to-Bill spadł do 0,99 z 1,12. Stan zamówień na koniec grudnia wynosił 74 mln CHF w porównaniu do 58,8 mln rok temu. Cały wynik za 2006 rok zostanie ogłoszony 21 marca przez przedsiębiorstwo z Villach. W roku obrotowym 2006 Grupa SEZ przewyższyła wzrost na rynku sprzętu do produkcji półprzewodników i ponownie zwiększyła udział w rynku urządzeń do procesów mokrych, jak napisano w odpowiednim komunikacie koncernu. Ze względu na tę pozycjonowanie, doskonałą widoczność zamówień i wprowadzenie na rynek nowych urządzeń Esanti w segmencie front-end-of-line (FEOL), grupa przewiduje wzrost powyżej średniej rynkowej (0-4%) w roku obrotowym 2007. Tak powiedział rzecznik prasowy Stefan Bulfon do AWP. Na pierwsze półrocze 2007 roku przewidziano sprzedaż na poziomie drugiego semestru 2006 roku (223 mln). >, precyzował Bulfon. Esanti, według wcześniejszych oświadczeń, ma przyczynić się do dochodu grupy do 10% od połowy roku i od 2008 roku stanie się głównym źródłem dochodu dla przedsiębiorstwa. Nie zgłoszono żadnych nowości dotyczących ewentualnych przejęć. SEZ w tej chwili nie interesuje się żadnym konkretnym kandydatem, ale zainteresuje się interesującymi przedsiębiorstwami w odpowiednim momencie - powiedział Bulfon. Analitycy byli pozytywnie zaskoczeni i ocenili dane jako silne. Pojawia się jednak pytanie, jak bardzo wzrost sprzedaży wpływa na zyskowność, tak brzmi opinia. Specjalista rynkowy przewiduje jednak znaczące postępy operacyjne w tym kontekście. Papier SEZ należy do największych zwycięzców i do godziny 13:50 zyskuje 3,9% do 41 CHF, a najwyższa wartość dzienna wynosi 41,55 CHF. Cały rynek (SPI) notuje tymczasem wzrost o 0,13%. tz/mk (KONIEC) Dow Jones Newswires

Napisany przez Globalist
SEZ, jedna z ulubionych spółek giełdowych w 2007 roku. Wydajność do stycznia prawie 20 procent. Kurs wydaje się być również napędzany plotkami o przejęciu. Krążą plotki o Oerlikon Esec. Cena jest gorąca. Coś w rodzaju Ascomu. Tylko jeszcze bardziej stroma. 8)

Napisany przez Dany1
Globaliście, czy tutaj już nic nie działa? Jesteś cichy od 3 miesięcy...tylko wykres w Twoim ostatnim poście nadal wskazuje drogę na południe... Zajrzałem trochę w przeszłość i znalazłem to: W roku 2000 kurs wynosił imponujące 150 franków, a potem, w latach 2002/03 nagle wszystko poszło na marne i SEZ notował cenę kawy z drożdżowym za 8 franków. A taka ruina miała w 2006 roku prawie 392 miliony obrotu i zysk netto ponad 36 mln. Obroty za I kwartał 2007 wyniosły 102,6 mln w porównaniu do 68,9 mln z zeszłego roku. Wczoraj w Finanzblicku było napisane, że SEZ może być kiedyś przejęte. Kiedy czytam, jak oszuści narodowi, zwani również bankami, grają Rosjanom i Austriakom naszymi firmami w ręce, to oczywiście mogę sobie to wyobrazić także w przypadku SEZ...i może także kilkuset innych szwajcarskich firm... Tak czy inaczej, otworzyłem pierwszą pozycję w SEZ po 38,75 franka. Cel: 50 plus

Napisany przez Globalist
No cóż, ponieważ już jestem prawie 2 miesiące na plusie i udało mi się sprzedać SEZN za 42.x, to naturalnie łatwo mi o tym pisać. Najnowsze zgłoszone dane: przychody się stabilizują. SEZn podąża tą samą ścieżką co krewny Micronas. Wsparcie na poziomie 35.- na razie. Tytuł jest zainwestowany na kolejne 4 lata. Ten segment działa na innej ustawie, ale może być uznawany za pierwszy wskaźnik globalnego ochłodzenia koniunktury. :lol:

Napisany przez ADMCI4
Ja, zgadzam się z Dany. Wprowadziłem swoje dane przy 38,60, ale teraz, po wzroście o 2 razy plus 10%, nie mam zamiaru ich sprzedawać... A po przeczytaniu raportu w F+W także przewiduję wzrost kursu, czy to ze względu na poprawę działalności operacyjnej czy na spekulacje dotyczące przejęć. Bardziej skłaniam się ku wersji drugiej. Pozdrowienia Technical

Napisany przez Globalist
Jedna z szwajcarskich banków informuje: Raport korporacyjny: Obniżenie, ponieważ grozi kolejne osłabienie Ocena akcji: Trzymać Wydajność korporacyjna Opinia w porównaniu do MSCI Switzerland: Wykonanie rynkowe Najważniejsze punkty: Obniżenie do Trzymać / Wykonanie rynkowe Cena już uwzględnia solidny poziom sprzedaży i silny wzrost marż. Światowe wydatki na sprzęt półprzewodnikowy prawdopodobnie wzrosną wolniej, co może skutkować niższym wzrostem zamówień oraz większymi wahaniem w sprzedaży. itd...

Napisany przez Globalist
Dany1 pisze: Szwajcarski bankier i globalista piszą tutaj to samo gówno a w obu przypadkach sprawa zazwyczaj idzie w dół majtek... PS: Oczywiście łatwo Ci jest o tym pisać... wystarczy przepisać to, co śpiewa bank. Właściwie powinno to być zabronione.
Gdy Dany nie wie już co robić zaczyna od osobistego szajsu Zamiast głupio rymować powinien oczyścić swoje myśli PS: Podzielam jednakową opinię z bankiem, więc nie powinno to być zabronione. :lol:

Napisany przez Springer
Dany, lepiej nie budzić śpiących psów :wink: Jeśli SEZN pójdzie dalej na południe, do mojego magazynu się dostosuje, wtedy analitycy zrozumieją, że wkrótce będą gotówką, a kurs znów wzrośnie, powód, by nie zostać dłużej :P Tak proste to jest :lol:

Napisany przez Dany1
Springer pisze:Dany, lepiej nie budzić śpiących psów :wink: Do dziś rana około 8 z 10 postów SEZ pochodziło od śpiącego psa... mógłby wreszcie coś mądrego zaszczekać. Ale masz rację, na pewno się to nie powtórzy.

Napisany przez Globalist
Chińskie przysłowie: Spójrz tygrysowi w oczy, a nie na niebo. Liczby mówią jasno. Sprawa jest zalatwiona.

Napisany przez Globalist
W kręgach analityków mówi się o zmianie trendu na niższe poziomy. Tytuł już się nie rozwija i jest unikany. To już minęło. Test 36 nastąpi w najbliższych dniach. Nie kupuj już. Poczekaj, jak w przypadku Micronas. To może potrwać.

Napisany przez Globalist
Powódź! Przemysł chipowy w kolejnym dołku. Brak miłych słów z obozu Indian :cry: Każdy ratuje się, kto może. Dotyczy to również Micronasa i innych. :idea:

Napisany przez Dany1
Globalist pisze: Apokalipsa! Przemysł układów scalonych spada w kolejną dziurę. Brzydkie słowa z obozu Indian :cry: Każdy ratuje się jak może. Dotyczy to także Micronas i spółki. :idea:
Według instytutu badawczego Gartner ceny pamięci DRAM...obroty mają spaść o 11% w tym roku...Mordercą zawsze jest Gartner...czy jakoś tak... również z dzisiaj: Micronas: CEO potwierdza prognozy na pierwsze półrocze 04.06.07 12:19:00- AWGB Zurych (AWP) - Producent półprzewodników Micronas Semiconductor Holding AG potwierdza swoje cele finansowe na pierwsze półrocze roku obrotowego 2007. >, powiedział CEO Micronas, Wolfgang Kalsbach, w wywiadzie dla portalu internetowego moneycab.com w poniedziałek. W mniejszym dziale automotive oczekiwany jest w drugim kwartale przychód i zysk na poziomie pierwszego kwartału, dodał szef firmy. Micronas zamierza kontynuować inwestycje w badania i rozwój dzięki posiadanej kwocie ponad 250 mln CHF. ...pozostałą część sobie daruję...

Napisany przez Globalist
Raport dotyczący półprzewodników: Pogorszenie koniunktury na horyzoncie Raport dotyczący półprzewodników: Pogorszenie koniunktury na horyzoncie Światowe stowarzyszenie handlu półprzewodnikami ostrzega w swoim raporcie, że globalna sprzedaż mikroprocesorów może znacząco spaść. Reklama W najnowszym raporcie WSTS zauważa się, że na rynkach półprzewodników, takich jak PC, telefony czy produkty motoryzacyjne, istnieją duże nadwyżki. Twierdzi się, że nadmiarowość chipów na całym świecie jeszcze bardziej obniży ceny, niż przewidywali to dotychczas wszyscy analitycy. Stowarzyszenie przewiduje teraz tylko wzrost sprzedaży chipów o 2,3 procent zamiast 8,6 procent. Spodziewany łączny przychód ma spaść z 267,8 do 253,5 miliarda dolarów. Zarówno Intel, jak i AMD, dwa z większych producentów chipów, zgłosiły znaczne spadki sprzedaży w pierwszym kwartale roku (jak informowaliśmy). (rm) https://www.it-im-unternehmen.de

Napisany przez Turicum
Dany1 pisze: Cytat z Globalist Katastrofa! Branża chipowa w kolejnej dołę. Brak dobrych wieści ze wsi Indian :cry: Każdy niech ratuje się, kto może. Dotyczy to także Micronas i innych :idea: Według instytutu badawczego Gartner ceny pamięci DRAM spadają...obroty w tym roku mają spaść o 11%...Zawsze zabójcze prognozy pochodzą od Gartnera...albo jakoś tak... również z dnia dzisiejszego: Micronas: CEO potwierdza prognozy półroczne 04.06.07 12:19:00- AWGB Zurych (AWP) - Producent półprzewodników Micronas Semiconductor Holding AG potwierdza cele finansowe na pierwsze półrocze roku obrotowego 2007. >, powiedział CEO Micronas, Wolfgang Kalsbach w wywiadzie dla portalu internetowego moneycab.com w poniedziałek. W mniejszym segmencie Automotive, prognozowany jest na drugie kwartał zysk i obroty w podobnym zakresie jak w pierwszym kwartale, kontynuował szef firmy. Micronas zamierza nadal inwestować ponad 250 mln CHF w badania i rozwój. ...w tym momencie pomijam resztę...
Znowu widać, jacy amatorzy dają swoje prognozy: Branża faktycznie notuje krótkoterminowy negatywny trend, który jednak w czerwcu 2007 roku (w tym miesiącu!) znacznie się poprawi (zgodnie z Corsair Memory). Więc nie ma mowy o długotrwałym bessie!

Napisany przez Globalist
Przeszłość pokazuje, że takie dołki czasami trwały 2-3 lata. Oczywiście można także uznać taki okres za krótkoterminowy. 8)

Napisany przez Globalist
Dzisiaj znacznie poniżej niskiego poziomu rocznego 34.- Co może jeszcze się wydarzyć? Wygląda na to, że nie jest obiecująco.

Napisany przez Globalist
Teraz jest oficjalne SEZ szuka nowego partnera aby wrócić do gry? Potwierdził to dzisiaj Kurt Lackenbucher, dyrektor operacyjny SEZ. :idea:

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata