Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Dlaczego na karcie kredytowej jest numer PIN?

Napisany przez ADMCI4
Naprawdę teraz: czy bank żartuje ze mnie? Wydaje mi kartę kredytową i informuje, że w ciągu kilku dni otrzymam również tajny kod do niej pocztą. Jednocześnie jednak zwraca mi uwagę, że nie mogę używać karty kredytowej do wypłacania gotówki. Co za bzdura? Po co więc mam dostać tajny kod do karty? Czy faktycznie jest zakazane wypłacanie gotówki z bankomatu kartą kredytową?

Napisany przez Doso
Musisz podawać PIN na wielu punktach sprzedaży przy płatności kartą kredytową. W niektórych krajach, takich jak Wielka Brytania, jest to praktycznie standard. Jednak szczegóły dotyczące wypłat gotówki za pośrednictwem Twojej karty można znaleźć w umowie/regulaminie, ponieważ są one regulowane różnie.

Napisany przez 2Escorpio
Ja, jak już napisał Doso, w niektórych krajach, a obecnie także w Niemczech przy płatności kartą kredytową jest pytanie o PIN... i zgodnie z obecnym stanem ma to być powszechne praktykowane. Bank może ustawić różne limity... zarówno dla płatności w sklepach, w internecie/telefonicznych oraz wypłat gotówki. Jeśli bank ustawi limit wypłaty gotówki na 0 euro, to nic nie wyjdzie *g*.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata