- pt sie 19, 2011 11:11 am
Cześć!
Z zainteresowaniem trafiłem na to forum i mam nadzieję, że ktoś może mi udzielić kilku wskazówek.
Kilka dni temu sporządziłem umowę przedwstępną na korzystny obiekt (domek wiejski) i ku mojemu zdziwieniu (doradca sugerował, że nie powinno być żadnego problemu), bank ostatecznie nie udzielił mi zgody ze względu na przekroczenie granicy zabezpieczenia hipotecznego przez prace/ koszty remontu, co wg nich jest zbyt ryzykowne, zwłaszcza że byłbym nowym klientem. Najpierw przedstawiają mi bardzo kuszącą ofertę, a potem jednak stawiają veto... Jednak teraz sprawa jest ponownie rozpatrywana... Ale szczerze mówiąc, teraz tracę grunt pod nogami!
Chodzi tu o niskie miesięczne raty odsetkowe i kapitałowe, które nie przekraczają obecnej czynszu. Moja historia kredytowa w Biurze Informacji Kredytowej jest czysta.
Moje pytanie teraz brzmi, czy mogę zwrócić się również do innych banków, czy też decyzja będzie odzwierciedlona w Biurze Informacji Kredytowej i nie będę mieć już szans... Czy jeśli zwrócę się do innego banku o kredyt, czy wówczas będzie to kolejna pozycja w mojej historii kredytowej?
Niestety, sprawa jest bardzo pilna, bo już w środę jest termin u notariusza...
Czy ktoś może udzielić mi szybkiej odpowiedzi? Będę wdzięczny!
Z góry dziękuję!