Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Tanie ubezpieczenie samochodu!

Napisany przez ADMCI4
Na szczęście nasz syn zdał egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem i teraz oczywiście chce kupić własny samochód, który będzie finansować samodzielnie. Chcemy mu teraz umożliwić jak najtańsze rozpoczęcie ubezpieczenia typu Kasko. Kto ma dla nas dobre porady?

Napisany przez Naseweis
Cześć MadameX, Oto moje zalecenia dotyczące zakupu samochodu: Dla młodych kierowców poniżej 23 roku życia samochód powinien mieć jak najniższy numer w klasie ryzyka - najniższy poziom to 10. Moc silnika nie powinna przekraczać 60 KM. Następnie zarejestruj samochód jako drugi pojazd na jednego z rodziców. Właścicielem pojazdu i ubezpieczającym powinna być ta sama osoba. W przypadku ubezpieczenia dla dwóch pojazdów stopień bonusowy SF wynosi od 1/2 do 3. To zależy od konkretnego ubezpieczyciela. Pozdrowienia, Naseweis

Napisany przez ADMCI4
Cześć Pani X, polecam bezpośredni kontakt z Twoim ubezpieczeniem samochodowym (jeśli masz takie). Wbrew powszechnej opinii, stawka składki jest negocjowalna. Powinna więc Pani postawić swojemu ubezpieczycielowi nóż na gardle i w żadnym wypadku nie akceptować składki wyższej niż 75%. Samochód musi oczywiście być zarejestrowany na głównego ubezpieczonego, ale później może być przejęty. Pozdrowienia od Piotra

Napisany przez Naseweis
_Peter_ pisze: Cześć Pani X, polecam bezpośredni kontakt z Twoim ubezpieczeniem samochodowym (jeśli masz takie). Wbrew panującym poglądom, stawka składki jest negocjowalna. Powinnaś więc postawić swojemu ubezpieczycielowi nóż na gardle i w żadnym wypadku nie akceptować składki wyższej niż 75%. Samochód oczywiście musi być zarejestrowany na nazwisko głównego ubezpieczonego, ale później może zostać przejęty. Pozdrowienia od Petera
Tylko tyle można powiedzieć - jakie bzdury piszą niektórzy ludzie.

Napisany przez Blue
Naprawdę niedrogie auto można prawdopodobnie nie można uzyskać ubezpieczenie, gdy męski kierowca poniżej 25 roku życia prowadzi pojazd, ponieważ to jest grupa ryzyka. Jeśli zarejestrujesz i ubezpieczysz auto syna na swoje nazwisko, to w Direct Line jest tanio, również tak zrobiliśmy i jak dotąd nie znaleźliśmy tańszego dostawcy.

Napisany przez EasyD
Blue pisze: Gdy zarejestruje się i ubezpieczy samochód syna na własne imię, to w Direct Line jest to tanie, tak też zrobiliśmy i do tej pory nie znaleźliśmy tańszego dostawcy.
Regulacja dotycząca drugiego samochodu w Direct Line jest cenowo atrakcyjna. Jednakże gdy włączony jest kierowca poniżej 25 roku życia, to również to już nie pasuje. Czy syn jest również wymieniony jako kierowca tutaj, Blue?

Napisany przez Blue
Nie, z 5 byłoby to jeszcze trochę za wcześnie. :-) Dlatego też powiedziałem, że jeśli na pokładzie jest kierowca poniżej 25 lat, to raczej nie będzie dostępne naprawdę tanie ubezpieczenie.

Napisany przez conventus24
Oferujemy korzystne ubezpieczenie samochodu dla początkujących kierowców. Nie są wymagane żadne klasy SF (procenty). Składka nie zależy od pojazdu. Pojazdem mogą również jeździć kierowcy od 18 roku życia. Istnieje ograniczenie wieku dla właściciela, który powinien mieć co najmniej 21 lat. U nas zapłacisz... za pojazd do 44 kW (60 KM) rocznie 302,51 EUR. Za pojazd do 66 kW (90 KM) rocznie 362,81 EUR. Za pojazd do 110 kW (150 KM) rocznie 436,51 EUR składki ubezpieczeniowej. Zainteresowani mogą się z nami skontaktować: Z poważaniem Christian Groß

Napisany przez Naseweis
Cześć Conventus24, Twoja oferta nie jest taka tania. Przy porównywalnym obliczeniu składki otrzymałem roczną składkę w ubezpieczeniu OC pojazdu o mocy 50 kW z kierowcą poniżej 23 lat w wysokości 330 €. Więc ludzie, nie zawsze wierzcie tym internetowym specjalistom. Zapytajcie u waszych ubezpieczycieli lub pośredników. Często są w stanie zaoferować Wam tańsze oferty. Pozdrowienia, Naseweis

Napisany przez Naseweis
Blue pisze: Nie, z pięcioma byłoby to jeszcze trochę za wcześnie. :-) Dlatego też powiedziałem, że jeśli na pokładzie jest kierowca poniżej 25 roku życia, to prawdopodobnie nie będzie taniego ubezpieczenia.
Co za argument. Niektóre ubezpieczenia oferują nawet zniżki, jeśli w rodzinie są dzieci poniżej 14 roku życia. A te dzieci zazwyczaj są na pokładzie, czyli w pojeździe. Pozdrowienia, Naseweis

Napisany przez Danny84
Dla początkujących kierowców wątpię, czy taka istnieje.

Napisany przez ADMCI4
Cześć, w większości ubezpieczeń obecnie istnieje już możliwość negocjowania indywidualnej umowy jako pierwszy ubezpieczony. Warto spróbować. Greenbuck

Napisany przez Naseweis

Cześć, obecnie większość ubezpieczycieli ma już możliwość negocjacji własnej umowy z ubezpieczonym jako pierwszym. Warto spróbować. Greenbuck

a jeśli jesteś naprawdę miły, dostaniesz nawet samochód gratis.

Napisany przez m.neumann
Huk24 Jestem sam jeszcze nie tak długo za kierownicą i dostałem tam dość korzystną pierwszą umowę. Oczywiście, nie ma tam osobistego doradztwa klienta. Jednak do dzisiaj nie potrzebowałem.

Napisany przez Marvin73
Sam osobiście miałem dobre doświadczenia z rejestracją początkujących kierowców jako drugiego kierowcę na rodzica.

Ponadto zalecam przeprowadzenie dodatkowego porównania ubezpieczeń online, aby sprawdzić, które ubezpieczenie jest/najtańsze.

Napisany przez Manni-Bode
Zawsze dobrze, gdy ktoś szuka taniego ubezpieczenia samochodu. Zdecydowanie zalecam zapytać w moim biurze ubezpieczeń. Zazwyczaj jest również taniej, gdy pierwsze auto jest zarejestrowane na rodziców!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata