Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Automatyczne obciążenie procentowe - czy jest to możliwe dla konta rozliczeniowego?

Napisany przez maxminze
Właśnie zarejestrowałem się tutaj, ponieważ do tej pory nie mogłem znaleźć odpowiedzi w sieci - może ktoś z was zna odpowiedź na moje pytanie. Szukam sposobu, aby automatycznie przekazywać określony procent każdej wpływającej płatności na moje konto oszczędnościowe z mojego konta bieżącego. Na przykład, 10% każdego dodatniego wpływu powinno być automatycznie przekazywane na inne konto - w tle. Czy istnieje to w jakimkolwiek banku, który znacie? Mój doradca bankowy twierdzi, że to nie istnieje i nie będzie istnieć... Jak dotąd znalazłem tylko zlecenie pobierania, ale nie odpowiada ono temu, co mam na myśli. Dzięki za wasze wskazówki!

Re: Automatyczne obciążenie procentowe - czy jest to możliwe dla konta rozliczeniowego?

Napisany przez Birgit
Cześć, nie, to nie działa automatycznie. Musisz to zrobić sam(a). Birgit

Napisany przez 2Escorpio
Zazwyczaj dochód pozostaje taki sam... więc można obliczyć 10% i ustawić zlecenie stałe... jeśli jednak pojawią się dodatkowe wydatki, musisz je przelać przelewem. Istnieją również systemy, w których można ustalić, że pewna suma będzie pozostawać na koncie bieżącym do dnia X każdego miesiąca, a wszystko powyżej tej kwoty automatycznie trafia na konto oszczędnościowe.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata