Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy bank finansuje tylko do wysokości wartości zastawu?

Napisany przez ADMCI4
Tu jestem na forum. Jestem całkowicie niedoświadczony w sprawach forum, ale chciałbym dziś zwrócić się do was z pytaniem. Od pewnego czasu zastanawiamy się z żoną nad zakupem starszego domu, który stoi pusty i który chcielibyśmy ewentualnie kupić. Ponieważ niedawno odziedziczyliśmy pewną sumę pieniędzy, planowaliśmy wkrótce odwiedzić kilka banków i zasięgnąć informacji na temat finansowania. Znajomy powiedział nam, że banki zawsze udzielają finansowania na wysokość tzw. wartości zastawu. W naszym przypadku wartość ta prawdopodobnie nie byłaby zbyt wysoka, ponieważ Dom jest już tak stary. Potrzebowalibyśmy jednak również pieniędzy na remont. Czy ktoś może nam pomóc?

Napisany przez Torian
Goldsucher pisze: W naszym przypadku wartość ta prawdopodobnie nie byłaby tak wysoka, ponieważ Dom jest już tak stary. Ale oczywiście potrzebowalibyśmy również pieniędzy na remont. Czy ktoś może nam pomóc?
Cześć, Jestem tylko zainteresowanym laikiem, ale przeczytałem w sieci, że niektóre banki wliczają koszty renowacji do wartości zabezpieczenia. Więc zależnie od banku, w różnych wysokościach - nie tracimy odwagi!

Napisany przez Naseweis
Cześć poszukiwaczu złota, tego nie da się tak łatwo określić. Wiele zależy od takich rzeczy jak miesięczne dochody netto Pana i Pani; wykonywany zawód i staż pracy; wasz wiek; wasza zdolność kredytowa itd. itd. To można ustalić tylko podczas osobistej rozmowy doradczej. Więc po prostu odwiedź bank i omów tę sprawę. Pozdrowienia, Wścibski

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata