Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Trzymaj się z dala od firmy Winvesto GmbH!!?? Czy jest wiarygodna?

Napisany przez lercher
Zostałem uświadomiony o zarządzającym majątkiem Winvesto GmbH ze Szwajcarii poprzez newsletter i byłem już zdecydowany zainwestować 20000€. Gdy szukałem opinii i opinii na temat Winvesto w Goolge, znalazłem kilka niepokojących wpisów na forach itp., na przykład odkryto, że właściciele mieli już bankructwa kilku firm i takie rzeczy. Firma publikuje na stronie internetowej www.winvesto.ch różne dane dotyczące zwrotu z inwestycji i ryzyka, które również wyraźnie nie są prawdziwe... Byłbym wdzięczny za Wasze myśli na ten temat

Napisany przez cam_finanzdetek
Przedsiębiorstwo działa jako tzw. broker IB, co oznacza, że nie podlega nadzorowi FINMAG. Oto krótka informacja na ten temat: Jeśli przekazujesz środki do przedsiębiorstwa podlegającego obowiązkowi nadzoru, nie jest wymagane wpisanie jako pośrednik lub broker. Jednakże przedsiębiorstwo wymaga pełnomocnictwa (Power of Attorney) do dokonywania transakcji na Twoje pieniądze. Jednakże, zgodnie z informacją otrzymaną ode mnie od samej firmy Alpari, to pełnomocnictwo podlega zatwierdzeniu przez odpowiedni organ nadzorczy. Jeśli więc chcesz inwestować w tym obszarze, a nie jesteś doświadczony, powinieneś otworzyć konto w Alpari Group. Oferuje ona doskonałe możliwości oraz pełną profesjonalną obsługę z Frankfurtu nad Menem. Handel na rynku Forex powinien być prowadzony jedynie przez doświadczonych inwestorów. Sam Wininvest twierdzi, że nie przyjmuje pieniędzy, ale chce nimi obracać na podstawie udzielonego pełnomocnictwa (ograniczone pełnomocnictwo). Jeśli więc nie masz doświadczenia w oferowanych tam formach inwestowania ani nie rozumiesz takiego rodzaju działania, nie zalecam Ci dokonywania tam żadnych inwestycji. Inwestuj jedynie tam, gdzie rozumiesz, w jaki sposób można osiągnąć zysk. Pozdrowienia Pan Wahl

Napisany przez lercher
Dziękuję za obszerną odpowiedź. Jednak moje pytanie dotyczyło raczej wiarygodności, a nie ryzyka inwestycji, z którymi jestem doskonale zaznajomiony. Natomiast czytam o tej firmie, że wielokrotnie występowały wysokie straty i nawet całkowite straty, a firma zrzeka się odpowiedzialności. Agenci narzekają na zaległe płatności itp. Mam innego zarządcę majątku - wybór jest dostateczny

Napisany przez lercher
Cześć Panie Wahl Przy bliższym przyjrzeniu się mojemu zarządcy majątku, firma Winvesto GmbH, zauważyłem kilka rzeczy. Przeglądałem także inne opinie i wygląda na to, że tutaj naprawdę coś jest nie tak Wielu byłych klientów i partnerów relacjonuje dość przykre rzeczy, a w internecie można także znaleźć wyniki online firmy Winvesto Profile | Myfxbook, gdzie wszędzie pojawiła się strata -99.90% Winvesto również nie zamieściła żadnych informacji od 04.08, kiedy to pojawił się wpis na forum: Ważne ogłoszenie dla naszych klientów: winvesto - handel walutami obcymi i zautomatyzowane systemy handlowe Od maja nie ma żadnych aktualizacji dotyczących zysków, chociaż wtedy osiągnięto jeszcze 10% zysku: Systemy PROTON kwiecień 2011: winvesto - handel walutami obcymi i zautomatyzowane systemy handlowe Na podstawie tych faktów zalecam KAŻDEMU INWESTOROWI trzymać się OD TEJ firmy z dala. Ponadto firma Winvesto GmbH NIE JEST POD NADZÓR FINMA!!! Nie wiem, skąd Pan Wahl to wziął. Pozdrowienia

Napisany przez cam_finanzdetek
Teraz, Panowie, jak już mówiłem, trzeba umieć omijać organy nadzorcze: W Niemczech jak i w Szwajcarii nie potrzebujesz zgody DAFIn/FINMA, jeśli po prostu występujesz jako broker internetowy i umożliwiasz podpisanie umowy między zatwierdzonym brokerem a inwestorem. Uważane jest jako prowizja wskazówkowa. Jeśli ktoś umieszcza na swojej stronie „Mogę handlować dla Ciebie na tym rynku walutowym”, również nie potrzebuje zgody: Ponieważ nie działa w imieniu i na rachunek osób trzecich. Pełnomocnictwo dotyczy kont u brokera XY, który ma regulacje nadzorcze. Ta firma gra tu z pieniędzmi osób trzecich z powodu luki prawnej, którą wyjaśnił nam sam broker. (Po miłej rozmowie trwającej 10 minut, wyjaśnił nam, kiedy BaFin sprawuje nadzór, a kiedy nie. Regulacje są w każdym razie ostatecznie obowiązujące na giełdzie przy tym końcowym brokierze na parkiecie. To interesujące, co obowiązuje jako reguła po drodze. Mogę powiedzieć tylko: Jak w reklamie: Weź swoje pieniądze w swoje ręce. Lepiej zapytać autoryzowanego doradcę Forex i giełdy. Usługi finansowe i zarządzanie majątkiem warto korzystać tylko od określonych kwot. Tutaj stworzyliśmy katalog, co można zrobić i kiedy. Nie jest to lista adresowa, lecz co można zrobić w danej sytuacji i na co należy zwrócić uwagę. Z poważaniem Pan Wahl (Być może można tu także stworzyć nowy temat tematyczny) Specjalistyczne forum informacyjne

Napisany przez Advokatur Wohl
Szanowni użytkownicy forum, Panie i Panowie, Zostałem zlecony przez firmę Winvesto GmbH (Szwajcaria) śledzenie możliwych szkodliwych dla reputacji wypowiedzi dotyczących mojej klientki na różnych forach internetowych. Powodem tych szkodliwych wypowiedzi jest nieprzyjemne kradzież danych w lipcu tego roku w związku z fałszywymi informacjami w różnych forach internetowych dotyczących handlu FX. Gorąco proszę użytkownika lercher o kontakt ze mną pod adresem georg-j.wohl@advokatur-wohl.ch lub telefonicznie pod numerem +41 76 375 84 24 (dostępny po godzinie 14:00). W przypadku bezpośredniego skontaktowania się ze mną, osobiście poinformuję zainteresowaną osobę o najnowszych wydarzeniach dotyczących mojej klientki oraz o podstawach prawnych obowiązujących w Szwajcarii. Jeśli mają Państwo wątpliwości co do autentyczności mojej osoby i mojego upoważnienia przez firmę Winvesto GmbH, mogą się Państwo skontaktować z administratorami tego forum, którzy mają udokumentowaną moją funkcję i upoważnienie. Z prośbą o zapoznanie się z powyższymi informacjami, pozostaję Z poważaniem, Georg J. Wohl Adwokat, LL.M.

Napisany przez OMEGA-90
@ Georg Wohl Junior Moim zdaniem jest to bardzo niestosowne grozić innym członkom forum. Właśnie zarejestrowałem się tutaj, aby dowiedzieć się więcej na temat różnych możliwości inwestycyjnych, a już w pierwszym wątku natknąłem się na Twój miły wpis. Byłoby z pewnością interesujące dowiedzieć się, od kiedy zadawanie pytań o wiarygodność określonych usługodawców finansowych lub brokerów jest uważane za szkodzące reputacji...

Szanowny Użytkowniku OMEGA-90 Po ponownej szczegółowej analizie mojego pierwszego wpisu na tym forum dochodzę do wniosku, że rzeczywiście może zostać on źle zinterpretowany, dlatego konieczne jest uzupełnienie. Wypowiedzi o charakterze szkodzącym reputacji, o których wspomniałem, oczywiście nie dotyczą wpisów użytkowników na tym forum. Raczej ci użytkownicy być może zostali wprowadzeni w błąd przez szkodliwe wypowiedzi w innych forach. Moim celem jest więc zapewnienie niepewnym lub zainteresowanym osobom wiarygodnego punktu kontaktowego. W przeciwieństwie do innych działaczy w internecie, moja tożsamość i kwalifikacje można jednoznacznie zweryfikować. Prośba skierowana do użytkownika lercher należy również interpretować w tym kontekście. Co się tyczy wspomnienia o podstawach prawnych w Szwajcarii, również zainteresowanym należy umożliwić uzyskanie informacji z profesjonalnego źródła. Jest to reakcja na wpisy cam_finanzdetek i jego wypowiedzi prawne. Wreszcie, zezwalam sobie na uwagę lub radę, aby przy podejmowaniu decyzji inwestycyjnej nie kierować się wyłącznie treściami internetowymi. Przypadek mojej klientki pokazuje, że łatwo można rozpowszechniać fałszywe informacje. Czy to pod pseudonimem, czy nawet pod pozorem istniejącej firmy (np. sfałszowane konta Winvesto na www.myfxbook.com - obecnie usunięte). W każdym przypadku zawsze należy szukać bezpośredniego kontaktu z dostawcą usług finansowych lub niezależnym doradcą (powiernik/doradca majątkowy/bank/prawnik), aby móc zweryfikować wiarygodność i trwałość produktu finansowego ORAZ jego dostawcy. W razie dodatkowych pytań jestem do dyspozycji. Z poważaniem Georg J. Wohl Radca Prawny, LL.M.

Napisany przez lercher
Jestem trochę zaskoczony tym, co dzieje się wokół tej Winvesto. Z jednej strony w wielu forach można znaleźć opinie, które nie są zbyt pozytywne i często udowadniają te podejrzenia. Gdziekolwiek ktoś zabierze głos, pojawia się internetowy adwokat, który twierdzi, że to wszystko bzdury... że to ataki hakerów... i grozi pozwami sądowymi za szkodzenie reputacji i zniesławienie itp. Co do usługi na stronie www.myfxbook.com, przeprowadziłem pewne badania i odkryłem, że TYLKO właściciel konta może udostępniać swoje dane!! Wszystkie zlecenia miały komentarze, które były identyczne z produktami Winvesto i zostały wykonane na RZECZYWISTYM koncie z pieniędzmi, to wszystko widać jasno!!! Znalazłem również inne wyciągi kontowe w internecie, które mają te same zlecenia i nawet w tym samym czasie tylko z innym zyskiem/stratą. Mówię to z pełnym przekonaniem, że panuje WOLNOŚĆ wypowiadania własnych opinii i uważam, że zachowanie Winvesto jest bardzo niepokojące. W ogóle nie zdecydowałbym się na żadną inwestycję w Winvesto!! Chociaż te problemy same w sobie są wystarczającym powodem, to znalazłem również kilka innych kwestii, które mi nie pasują - Właściciele mieli kilka firm w upadłości likwidacyjnej - brak danych dotyczących rentowności od maja, dlaczego tak !?

Szanowny użytkowniku lercher, Niestety nie przyjąłeś mojej propozycji spotkania się, aby omówić wydarzenia związane z firmą Winvesto GmbH. Jeśli czułeś się przez to naciskany, przepraszam. Chodziło jedynie o stworzenie możliwości zapoznania się z wyjaśnieniami ze strony Winvesto GmbH. Jeśli chodzi o treści i dowody prezentowane na innych forach, już zająłem w tej sprawie stanowisko. Muszę jednak oświadczyć, że, w przeciwieństwie do tego, co twierdzisz, na myfxbook może publikować wpisy nie tylko właściciel konta, ale także inne osoby. Proces rejestracji konta odbywa się tak samo jak na innych stronach internetowych, poprzez podanie działającego adresu e-mail, który nie musi być powiązany z utworzonym kontem. Ktoś skorzystał z tej luki i utworzył konto na nazwę Winvesto GmbH. Jednak zostały podjęte działania i we współpracy z administratorem zapewniono, że w przyszłości nie będzie można zakładać kont bez zgody Winvesto GmbH. Myfxbook posiada teraz narzędzie filtrujące. Zalecam, aby wszyscy zarejestrowali się odpowiednio u administratorów myfxbook, aby zapobiec kradzieży tożsamości. Co do kwestii dotyczącej regulacji rynku finansowego w Szwajcarii, odsyłam do mojego ostatniego wpisu na innym forum: Winvesto - Finansowanie i Inwestycje - Akcje: Börsenforum.de Z góry dziękuję za uwagę i pozostaję z poważaniem, Georg J. Wohl Adwokat, LL.M.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata