Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy można skontaktować się z ubezpieczeniem bezpośrednim samochodu tylko telefonicznie?

Napisany przez ADMCI4
Cześć ludzie. W przyszłym tygodniu będę mógł odebrać moje pierwsze własne auto, które dostałem od wujka. Niestety, nie mogę ubezpieczyć go przez moich rodziców, ponieważ od kilku lat nie prowadzą już samochodu. Teraz zerknąłem na tanie ubezpieczenia i oczywiście trafiłem na tzw. ubezpieczenia bezpośrednie. Jest oczywiste, że są one tańsze, ale jak jest z dostępnością w przypadku szkody? Wydaje mi się, że takie sprawy są bardzo trudne do wyjaśnienia online, co dodatkowo trwa dłużej, ponieważ wymaga to ciągłego porozumiewania się. Czy muszę zadowolić się telefonem, czy istnieje możliwość nawiązania kontaktu osobiście?

Re: Czy można skontaktować się z ubezpieczeniem bezpośrednim samochodu tylko telefonicznie?

Napisany przez Naseweis
jeśli wybiera się ubezpieczenie bezpośrednie, trzeba trochę znać się na rzeczy. W takim razie jest się w zupełnie niewłaściwym miejscu na forum. Ponieważ tutaj nie kręcą się pracownicy ubezpieczeń bezpośrednich. Pozdrowienia, Wścibska

Napisany przez Tarmo
Cześć Josh1987, odnośnie Twojego zapytania, muszę tylko zgodzić się z Naseweis. Jeśli decydujesz się na bezpośredniego ubezpieczyciela, powinieneś nie tylko znać się na temacie, ale także zrezygnować z usług. Znam kilka osób w moim otoczeniu, które były ubezpieczone u bezpośredniego ubezpieczyciela i były całkowicie niezadowolone. W przypadku szkody rozmawiali z nawet 4 różnymi pracownikami zanim zostali przekierowani do właściwego pracownika. Składka jest niższa, ale stres jaki może się pojawić jest nie do porównania. Lepiej zapłacić kilka euro więcej i być odpowiednio ubezpieczonym, nie tylko o korzystnych warunkach ubezpieczenia, ale także obsłudze. Pozdrawiam, Tarmo

Napisany przez Gerd
Od ilu lat rodzice nie mają samochodu. Ponad 7 lat?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata