Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Czy regularny udział w grze w totka ma sens?

Napisany przez ADMCI4
Ponieważ wciąż czekam na to, aż z nieba spadnie na mnie ciepły deszcz pieniędzy, pewnego dnia zacząłem grać w Lotto od czasu do czasu. Nie inwestuję zbyt wiele i zazwyczaj odzyskuję swoją stawkę. Teraz powiedział mi znajomy, że gra w totolotka ma sens tylko wtedy, gdy robi się to regularnie i zawsze. Czy to naprawdę takie ważne, czy lepiej inwestować moje pieniądze co miesiąc w bezpieczną lokatę?

Napisany przez Birgit
Geoman pisze: Ponieważ wciąż czekam na to, aż ciepły deszcz pieniędzy spadnie na mnie z jakiegoś miejsca, kiedyś zacząłem grać od czasu do czasu w lotto. Nie inwestuję dużo i zazwyczaj odzyskuję swoją stawkę. Teraz powiedział mi znajomy, że granie w lotto ma sens tylko wtedy, gdy robi się to regularnie i zawsze. Czy to naprawdę tak jest, czy może lepiej inwestować swoje pieniądze miesięcznie w bezpieczną lokatę?
Cześć, jak wszyscy wiemy, lotto to gra losowa. Jeden ma szczęście, inny nie. Jeśli prawie zawsze odzyskujesz swoją stawkę, to oznacza, że nie osiągasz zysku. Polecałbym ci przerwać granie w lotto, i lepiej wykorzystać swoje pieniądze. Birgit

Napisany przez marketmaker2
Geoman pisze: Teraz powiedział mi znajomy, że gra w lotto ma sens tylko wtedy, gdy gra się w nią regularnie i zawsze. Czy to naprawdę tak jest, czy lepiej zainwestować moje pieniądze miesięcznie w bezpieczną lokatę?
Powiem to wprost: Wypowiedź Twojego znajomego jest bezsensowna. Wartość oczekiwana straty wynosi około 50% zainwestowanych pieniędzy (50% to wskaźnik wypłat w lotto). Im więcej grasz, tym więcej pieniędzy stracisz (wartość oczekiwana). Lotto jest zatem nieodpowiednią grą hazardową do budowania majątku. Pozdrowienia, marketmaker2

Napisany przez Doso
Nawet z punktu widzenia rachunku prawdopodobieństwa, wypowiedź Twojego znajomego nie ma sensu. Wydarzenie wygrana w loterii jest niezależne od innych losowań przy każdym losowaniu.

Napisany przez natronmalis
jeśli czerpiesz przyjemność z gry, nie ma nic złego w tym (nawet jeśli poniesiesz straty). Gra w Lotto dla zdobycia bogactwa jest jednak po prostu głupotą. Istnieje wiele możliwości zarabiania dobrych pieniędzy, które nie mają nic wspólnego z szczęściem. moja opinia

Napisany przez Lenovon
Przy obecnych wahaniach na giełdzie uważam, że loteria i trading są w równym stopniu uzależnione od szczęścia, dlatego nie widzę obecnie niczego złego w regularnej grze losowej.

Napisany przez Anja75
Birgit pisze: Cześć, jak wszyscy wiemy, loteria to gra losowa. Jeden ma szczęście, inny nie. Jeśli przeważnie odzyskujesz swój zakład, oznacza to z kolei, że nie osiągasz zysku. Polecałabym Ci przerwać granie w lotto i sensowniej wykorzystać swoje pieniądze. Birgit
Zgadzam się z Birgit. :-) Pozdrowienia

Napisany przez 2Bolitho
Lenovon pisze: przy obecnych wahaniach na giełdzie uważam, że zarówno loteria, jak i handel są w równym stopniu uzależnione od szczęścia, dlatego też nie widzę obecnie powodu, dla którego regularna gra w lotto byłaby niewłaściwa.
Nieprawda. Każdy jak lubi. Oczywiście wyłączając uzależnienie od hazardu. Warto tylko wiedzieć, że za każdy postawiony euro wypłacane jest tylko 50 centów. To powoduje, że wartość oczekiwana jest niemożliwa do osiągnięcia. Ale jednak istnieją zwycięzcy, o których mówię. Nawet jeśli szanse są przeciw nim.

Napisany przez MyCash
Cześć ludzie, wiecie co mnie zastanawia? Dlaczego polegacie na swoim szczęściu zamiast wziąć sprawy w swoje ręce i zasłużyć sobie na szczęście ;-) Pokażę wam, jak można zarabiać pieniądze online i odnieść sukces, i to bez ryzyka ;-) Chcemy przecież zarabiać online, a nie najpierw płacić!!! Wszystko, czego potrzebujecie, to chęć zarabiania pieniędzy. Jak to działa??? POKAŻĘ WAM KROK PO KROKU! Napisz do mnie, jeśli jesteś zainteresowany. Pozdrowienia

Napisany przez Lenovon
Cześć MyCash, Cytat: Dlaczego próbujecie polegać na szczęściu zamiast wziąć sprawy w swoje ręce i przyciągnąć do siebie szczęście? Trochę odbiegłe od tematu - popraw mnie, jeśli źle zrozumiałem - temat do zabawy, co nie? Cytat: Wszystko, czego potrzebujecie, to chęć zarabiania pieniędzy. Czy faktycznie już się z nami podzieliłeś swoim sekretem? Pozdrowienia

Napisany przez MyCash
Cześć Lenovin, jesteś takim samym żartownisiem jak Bolitho :-D :-D :-D Jeśli chcesz wiedzieć, o co chodzi, po prostu napisz do mnie, co Ty na to ;-) Pozdrowienia

Napisany przez CFO
@mycash Sztuczka „Wiem-jak-zarobić-dużo-pieniędzy-ale-powiem-to-tylko-głupcom-którzy-się-na-to-nabierają” tutaj nie działa. Ładna próba. Pozdrowienia CFO

Napisany przez Lenovon
@Wszyscy: Kto jeszcze jest za zignorowaniem MyCash (jego/jej/maszyna?/alter ego kogoś innego/może nawet Borga? - dla klingona wygląda na brakującego honoru) od teraz?

Napisany przez 2Bolitho
Bez dwóch zdań. To byłoby zwykłe znęcanie się!!

Napisany przez Lenovon
Kurczę, masz rację. Hhmmm, a co jeśli zamiast ignorować powiem przestać reagować na niego, ale nadal pozdrawiam uprzejmie? Co o tym myślisz, czy to byłoby po prostu dystansujące czy już prześladowcze?

Napisany przez Regen
Można spróbować swojego szczęścia, ale zdecydowanie nie jest to sensowny sposób na zarabianie pieniędzy. Nie powinno się liczyć na wygraną w loterii.

Napisany przez Stresstest
Cześć społeczności, aby wyjaśnić moją wypowiedź na Waszym forum, chciałbym powiedzieć następujące: Od kilku lat zajmuję się bezinteresowną działalnością na poszukiwaniu insiderów Lotto, którzy w publicznych forach namawiają niewinnych obywateli do gry w lotto lub do udziału w tzw. zespołach loteryjnych. Tutaj znalazłem to, czego szukałem, dlatego zamieszczam ten post. Jednak bardzo mnie cieszy to, że Wasza reakcja na próbę Geomana - przyciągnięcia nowych klientów do Lotto, została odrzucona w kulturalny sposób. W szczególności dlatego, że świat finansów (pracownicy banków, akcjonariusze, inwestorzy) znajduje się w centrum propagandy DLTB. Test stresu - Obszar Krefeld

Napisany przez Geldmann
Lotto jest nadzieją wielu osób na zdobycie dużych pieniędzy przy niewielkim wkładzie. Prawdopodobieństwo trafienia szóstki jest tak znikome, że praktycznie jest to niemożliwe. Tak samo dobrze można spalić pieniądze, bo to ma tyle samo sensu.

...ale nie drób pieniędzy! Nie bądź smutny! Lotto jest przecież SPOŁECZNE! Ofta skradzione pieniądze są nawet pompowane do obszarów lub lepiej powiedzieć - do warstw społecznych, które obrzydzają sobie grę w lotto. Weźmy na przykład Pana Doktora Heinz-Georga von und zu Lotto Hessen Sundermanna. To nowoczesny Robin Hood, który zabiera pieniądze ubogim, by je dać bogatym. Od lat udaje mężnego filantropa, współfinansując się z pieniędzy uzależnionych od gry, Festiwal Muzyczny nad Renem, aby jakaś stara hrabina czy minister a.D. mogli cieszyć się koncertami wysokich artystów w pierwszych rządach. To samo dotyczy sportu. Lotto powinno finansować sport masowy, a nie szerzyć się w sporcie zawodowym. Wielu z was na pewno zna bardzo młodego skoczka narciarskiego - Pascala Bodmera. Przed 2-3 laty Lotto przykleiło swoje krwistoczerwone logo na żółtym tle do desek Pascala, i od tego czasu skacze on coraz krócej. Mam już trochę strach, że Pascal wpadnie na pomysł, by naśladować swojego sponsora i spróbować manipulować na przykład wiązaniami nart czy kombinezonem narciarskim. A przede wszystkim: skocznie narciarskie - z tak wieloma dziećmi i młodzieżą w publiczności, to najgorsze miejsca do werbowania nowych klientów do szkodliwego społecznie zachowania (hazard). Przy tej okazji: Cześć dla Rady Etyki DLTB, w szczególności dla Czerwonej Madonny z Bawarii - Pani Renate Schmidt (SPD). Tak może zakończyć się również kariera polityczna - w Mafii Lotto. Test stresu - Duże Krefeld

@Wszystkim, żeby wrócić do właściwego pytania tego wątku: Czy regularne uczestnictwo w grze lotto ma sens?, oto co mam do powiedzenia: Pewien "Willi" - 29-letni pracownik banku (pracownik banku jest ważny, ponieważ lotto desperacko poszukuje nowych, dobrze sytuowanych klientów. Biednych graczy lotto jest wystarczająco dużo, a oni, równolegle ze spadkiem rzeczywistych wynagrodzeń, coraz częściej rezygnują.) ma zwyczaj grać w lotto raz w roku, zwłaszcza gdy pula nagród w lotto jest atrakcyjna. W piątek - 5 listopada, nadszedł czas na rok 2010 i Willi udał się do punktu sprzedaży lotto w centrum Frankfurta. Mimo że w swoim młodym życiu zaledwie kilkanaście razy zagrał w lotto, miał już pewne doświadczenie w grze lotto za pomocą Quick-Tipp i postanowił postawić swoje zakłady lotto w ten sposób. Kwit z gry włożył do swojej torby na laptopa i po kilku godzinach wszystko zapomniał: o kuponie, losowaniu, torbie na laptopa i nawet o tym, że grał w lotto. Po trzech miesiącach - w lutym 2011 roku, dokładnie w dniu ważności terminu odbioru wygranych z lotto osiągniętych 6 listopada 2010 r., pamięć Williego nagle powróciła. Znalazł swój kwit lotto, stwierdził 6 trafień i udał się do tego samego punktu sprzedaży, aby sprawdzić swoją wygraną. Był to sobota i o zgrozo, lada była zamknięta. Nasz Willi w delikatnych 29 latach mógł - zarówno teoretycznie, jak i praktycznie, wybrać jedno spośród wiiiieluuu innych punktów sprzedaży lotto we Frankfurcie, aby dokończyć swoje zamierzenie, mógł zadzwonić do h eskiej spółki lotto, zapytać policjanta - ci z Hesji znają się na lotto doskonale, szczególnie po tym, jak trzy osoby z Wiesbaden zostały wylosowane do wybranej kwoty około 2 mln euro. Ale nasz Willi - spokój sama, postanowił załatwić wszystkie formalności dopiero dwa dni później - w poniedziałek. I tak właśnie się stało. Pan Dr. Heinz-Georg "von und zu Lotto Hessen" Sundermann pokazał się medialnie ze swojej "coolantowej" strony i wydał rozkaz wypłacenia "wielu, wielu pieniędzy" pomimo opóźnienia lub dokonania przelewu. Ile pracowników banku - którzy posiadają porównywalny wysoki potencjał umysłowy, zdecyduje się po tej kampanii medialnej z "Willi29" zagrać również raz w roku w lotto, nie wiemy, ale jedno jest pewne: W konkursie na SPRZEDAWANIE JAK DUMNYM ludności, Lotto Hessen - obok Lotto Bayern czy WestLotto, świetnie sobie radzi. Test stresu - "Obszar Krefeld" P.S. Oto kilka linków na ten temat: Willi29 - Wygrana w lotto https://www.welt.de/vermischtes/kurioses/article12473236/Lottogewinner-drohte-leer-auszugehen-wie-sein-Opa.html https://www.lotto-hessen.de/c/newsarchivedetail?contid=01116 https://www.lotto-hessen.de/c/newsarchivedetail?contid=01133 https://www.bild.de/regional/frankfurt/frankfurt-regional/lottogewinner-in-hessen-gesucht-15630150.bild.html

@All, ...kto jest zainteresowany tematem, który zaproponowałem: Manipulacja Keno/Lotto, proszę wpisać w wyszukiwarkę: Badanie wytrzymałościowe - Obszar metropolitalny Krefeld i zostaniesz automatycznie przekierowany. Badanie wytrzymałościowe - Obszar metropolitalny Krefeld

Losowanie loterii - aktualnie „Od 2012 roku gracze loterii mogą wygrać aż do 90 milionów euro dzięki nowej Eurojackpot. Oznacza to znaczący wzrost liczby milionerów w Europie. Od 23 marca co tydzień w sześciu krajach europejskich będzie rozgrywana wygrana wynosząca przynajmniej dziesięć milionów euro. Udział mogą brać typerzy w Niemczech, Finlandii, Danii, Słowenii, Włoszech i Holandii. Decyzję podjął wspólnie ze sobą przedstawiciel państw i dyrektorzy 16 niemieckich spółek loteryjnych w Amsterdamie. Los w Niemczech ma kosztować 2 euro.“ https://www.n24.de/news/newsitem_7458739.html Podsumowując: Estonia, Szwecja i Norwegia - gdzie początkowo miało odbyć się losowanie numerów zwycięskich - się wycofały, powiedziały NIE! Zamiast nich DLTB skusił Słoweńców. Mam nadzieję, że istnieje klauzula wyjścia z tej oszustwa. Kiedy myślę o niektórych krajach, które od lat uczestniczą w loterii EuroMillions, takie jak Irlandia, Portugalia, Hiszpania, i jakie oceny obecnie mają u agencji ratingowych, to życzę: Toi, toi, toi - Słoweńcom albo Włochom. „Los w Niemczech ma kosztować 2 euro” - to 266%!!! zwykłego zakładu w Lotto 6 z 49. Lotto Brandenburg sprzedaje losy w grze Glücksspirale za 5 euro i w wersji społecznie akceptowalnej za 2,50 euro. Jest to jedyna mi znana decyzja spółki loteryjnej w RFN, która świadczy o wysokiej moralnej dojrzałości. Absolutnie nic nie stoi na przeszkodzie, aby także w Eurojackpot oferować taką społecznie akceptowalną wersję. Tutaj szczególnie ważne będą lokalne agendy ds. uzależnień od hazardu oraz Rada Etyki DLTB. Byłaby to dobra okazja, aby choć trochę się zrehabilitować. Test stresu - Obszar duży Krefeld

Teraz, lud dostaje nową loterię. Faszyst… powrót, niemiecki, ale nowy. Nie wiem, czy wszyscy już wiedzą, że w EuroJackpot to właśnie zachodnio-nadreńskie towarzystwo loteryjne - WestLotto, będzie mieć główne dowodzenie. Tak, WestLotto z pięknym mottem firmowym: WestLotto – Droga do szczęścia od ponad 50 lat. (Dla ponad 98,5% klientów nie jest to szczęście, ale właśnie droga jest głównym celem) Aby bilety na EuroJackpot dobrze się sprzedawały, motto, slogan reklamowy byłby mile widziany. Moja pierwsza propozycja brzmi: euro JACKPOT ROBI BOGATE!!! JUŻ TO ZROBIŁO! Test wytrzymałościowy - „Obszar metropolitalny Krefeld”

…oto najnowszy postanowienie sądowe w sprawie WestLotto: Sąd Okręgowy w Bonn na podstawie postanowienia o zabezpieczeniu tymczasowym zakazał reklamy i sprzedaży tzw. kalendarza adwentowego z drapkami przez państwowego dostawcę gier losowych WestLotto. Firma WestLotto poinformowała o tym w piątek. Według postanowienia sądu kalendarz narusza postanowienia ustawy o grach hazardowych w zakresie zwalczania uzależnień od hazardu. https://www.derwesten.de/wirtschaft/verbraucher/gericht-stoppt-rubbellos-adventskalender-von-westlotto-id6128207.html Rząd krajowy powinien podarować im egzemplarz książki „Przygody Jezusa Chrystusa” na Boże Narodzenie, aby WestLotto wreszcie dowiedziało się, jakie podejście Jezus z Nazaretu miał do wyłudzania pieniędzy. Test na stres – „Obszar metropolitalny Krefeld”

Napisany przez Manni-Bode
Tak! Niestety nigdy nie wygrałem niczego wielkiego.

@Manni-Bode, ...mówi się, że najwięksi zwycięzcy to ci, którzy nie grają w Lotto! Test stresu - Obszar Krefeld

Już niedługo będziemy mieli Boże Narodzenie, co jest doskonałą okazją, aby pokazać niepowtarzalny dowcip i kreatywność manipulatorów Keno z Wiesbaden oraz jak imponująco udowadniają graczom Keno, że są po prostu głupi, ślepi i traktują ich wyłącznie jako źródło pieniędzy. Boże Narodzenie 2005 roku w czterech kolejnych losowaniach Keno pojawiły się następujące liczby: Losowanie 594..................40 Losowanie 595.............39..40..41 Losowanie 596........38..39..40..41..42 Losowanie 597..................40 Jako piktogram (gwiazdki) w piktolizie oraz z nazwami odpowiadających im dni gry wygląda to następująco: HEILIGABEND’05..................* WEIHNACHTEN................*.. *.. * 27.12.2005................*… *.. *.. *… * 28.12.2005..........................* Być może krótka wyjaśnienie KENO Tannenbaum z roku 2005. Istnieje łącznie 8 różnych pozycji tego symetrycznego, geometrycznego obiektu, możliwych do osiągnięcia poprzez obrót o 45 stopni. Lotto Hessen zdecydowało się już przy pierwszej próbie na naturalną postawę. Fakt, że pierwsza gwiazda tego piktogramu pojawiła się akurat w Wigilię, jest w gruncie rzeczy konsekwencją całego zamysłu. W pełni rozumiem, dlaczego Szwedzi, Norwegowie, Islandczycy i Estończycy odmówili udziału w Eurojackpot. Kto chciałby współpracować z DLTB, ten jest skazany na blamaż. Test stresu – „Wielki obszar Krefeld”

…w zeszłym tygodniu dział propagandy WestLotto podjął pierwszy krok w kierunku informowania oficjalnie klientów o nowym losowaniu „euro Jack-Spott”. W magazynie „Szczęście” (nr 49) można było przeczytać następujące - Cytat: „…Zawsze co najmniej 10 milionów euro w puli, gwarantowane! Nowe losowanie startuje w marcu przyszłego roku…” i dalej, Uwaga!!! – „…A jeśli odpowiednich liczb nie wylosowano, pula wzrasta aż do 90.000.000 euro…” – Koniec cytatu. Tak, na to szczególnie czekam. Na komunikat prasowy DLTB, w którym można będzie przeczytać: „Wylosowane w ostatni piątek numery wygrane w Eurojackpot nie były poprawne, dlatego pula wzrasta o kolejne 10 mln euro! Następnie znalazłem tę interesującą informację – Cytat: „…Eurojackpot będzie teraz oferowany nie tylko w Nadrenii Północnej-Westfalii, ale także w innych krajach europejskich…“ – Koniec cytatu. To właśnie o to chodzi w WestLotto – niespotykana skromność. W Europie są kraje, takie jak Francja, Dania, Włochy i… Nadrenia Północna-Westfalia. Ten artykuł WestLotto kończy się bardzo złym komunikatem. W Münster zobligowano potencjalnych klientów „Eurojack-Spott” do informowania, że szansa na wygraną w nowym losowaniu – nawet w najniższej kategorii, wynosi 1 do 35. To oznacza: 35 x 2 € = 70 €!!! Tę kwotę trzeba średnio wydać, aby wygrać około 8 € - interes dnia! Przy grze Lotto 6 z 49 wystarczy średnio 45,75 € za trójkę w kwocie około 10,05 €. Nie wiem, ile czasu pracownicy WestLotto spędzili na jarmarkach bożonarodzeniowych. Ile kubków grzanego wina wypili, ale na pewno nie byli trzeźwi, pisząc ten artykuł. Miejscami przypomina to słynną „bawarską retorykę”, którą nasz federalny minister spraw wewnętrznych ostatnio się popisał, wyjaśniając całemu światu, co się stanie, gdy turecki obywatel zdecyduje się na niemieckie obywatelstwo – Cytat: „…wtedy już nie jest już Turkiem…” – Koniec cytatu!!! Test stresu – „Duży obszar Krefeld”

Lotto 6aus49 jest znane jako „gra małego człowieka” i raczej jest skierowane do osób starszych. Eurojackpot z kolei ma przyciągać młodych ludzi. Na swojej hightechowej stronie internetowej WestLotto ujawnił w „artykule PDF” - cytat: „…Dla grup młodszych teraz stworzona zostanie legalna możliwość gry, która spełnia wymagania współczesnej i międzynarodowej oferty gier losowych“ - uzasadnia dyrektor generalny WestLotto, Theo Goßner…“ - koniec cytatu. Pod adresem: https://www.westlotto.com/media/pdfda...urojackpot.pdf Pytam się, jak krajowy niesolidny organizator ma nagle oferować międzynarodową ofertę gier losowych. WestLotto zaczyna już się jąkać, ponieważ ma obawy przed ujawnieniem planu wygranych i wskaźników wypłacalności Eurojackpotu dla wszystkich klas wygranych na raz!!! Dlatego wytłumaczę ten idiotyczny format gry: 5 z 50 + 2 z 8 z 12 klasami wygranych!!!, na podstawie starej wersji EuroMillions. A propos, do startu zostało tylko kilka tygodni i społeczeństwo powinno dowiedzieć się: GDZIE i JAK są ustalane „prawidłowe” i „nieprawidłowe” numery wygranych Eurojackpotów lub jak to jest w Niemczech: kto je określa???!!! Co do nadziei WestLotto - Cytat: „…Dla grup młodszych teraz stworzona zostanie legalna możliwość gry…“ - koniec cytatu, ten sam numer już wyciągnęła Lotto Hessen z KENO. Co z tego wynikło, każdy widzi: loteria KENO jest czymś w rodzaju FDP na obecnej scenie partyjnej. Musi walczyć, aby nie popaść w kategorię „Inne”. Test na stres - „Obszar Krefeld”

Umowa państwowa dotycząca hazardu: Cenzura przez tylnią drzwi? ...§ 9 Nadzór nad hazardem 5. Świadczący usługi w rozumieniu ustawy o usługach teleinformatycznych, w szczególności dostawcy dostępu i rejestratorzy, po uprzednim zgłoszeniu zakazują współpracy w dostępie do nielegalnych ofert hazardowych. W takim zakresie ograniczone jest prawo do tajemnicy telekomunikacyjnej (Artykuł 10 Konstytucji)... Umowa państwowa dotycząca hazardu: Cenzura przez tylnią drzwi? | Ik-News Teraz potrzebujemy jeszcze centralnego rejestru i centrum obrony przeciwko nielegalnym graczom internetowym. Test odporności - Obszar metropolitalny Krefeld

Dodatkowe informacje na temat: Śmieszne rzeczy z projektu najnowszego traktatu państwowego dotyczącego działalności loteryjnej - Cytat: … Wynagrodzenie kierowniczych pracowników organizatorów gier hazardowych nie może być uzależnione od obrotu… - Koniec cytatu. W ten sposób zapobiega się obniżeniu wynagrodzeń w Lotto. W ciągu ostatnich lat obroty państwowych towarzystw loteryjnych zmalały o 10-20%. Wynagrodzenia jednak systematycznie rosły. Pracownik w pełnym wymiarze godzin w Lotto Hessen - na przykład - zarabia średnio ponad 80 000 € (brutto) rocznie. I to bez uwzględnienia wynagrodzenia dyrektora generalnego - jak napisano w sprawozdaniu rocznym. Było to możliwe dzięki zwolnieniom lub przejściu na emeryturę pracowników. Gdyby stawki były uzależnione od obrotu, musiano by je zmniejszać praktycznie co roku. Test stresu - Duży obszar Krefeld

Napisany przez bielursula
Regularnie wygrywać może mieć sensAle zazwyczaj nie wygrywa się regularnie....

...aby pokrótce przedstawić kolorowe tłumy loterii w Bawarii, Hesji i innych, stworzyłem do tego encyklopedyczną definicję. Brzmi ona: Neues Germanische Glücksspiel (NGG). Wydarzenia loteryjne, których podstawowa idea opiera się na losowaniach numerów wygranych, przeprowadzanych bez udziału publiczności. Test stresu - Obszar Krefeld

...tuż przed Wigilią zarejestrowałem się na portalu internetowym dla kierowników punktów Lotto, aby życzyć personelowi około 30 000 punktów loteryjnych Wesołych Świąt i dobrych wyników sprzedaży w 2012 roku. Otrzymałem podziękowanie w postaci toastu - cytuję: ...na to, aby idioci w końcu wyginęli...najpóźniej w październiku 2012 roku.... - koniec cytatu. Re: Wypłata wygranych w Lotto - 3 Niektórzy uważają, że fryzjerzy i właściciele kiosków należą do najlepiej poinformowanych grup społecznych. Więc oto pytanie: Co takiego jest zaplanowane na najpóźniej w październiku 2012 roku: Oficjalne przywrócenie jednomyślności, czy też - na wzór Arabelion, dojdzie do Rewolucji kapusty kiszonej w Republice Federalnej? Test stresu - obszar aglomeracji Krefeld

Więcej z kolorowego świata „kioskarzy”. Pewien „Chrisz” napisał wczoraj - Cytat: „…Jestem naprawdę zaskoczony, ile tu jest szefów ASt, którzy nie mają zielonego pojęcia o najprostszych pytaniach. Wypłata do wysokości centralnej wygranej w wysokości 2.500 € należy do wiedzy podstawowej. Co powiedziałbyś murarzowi, który nie potrafi posługiwać się poziomicą?...” - Koniec cytatu. Mój osobisty sugestia brzmiała: ...że powinien zagrać w Lotto? RE: Wypłata gotówkowa wygranych w Lotto - 3 „Szczęśliwego Nowego...2012! Test stresu - „Obszar Krefeld”

...więc kilka liczb porównawczych: Lotto w sobotę 8.1.2011 - Całkowita stawka: 49.423.315,50 € Lotto w sobotę 7.1.2012 - Całkowita stawka: 46.444.724,25 €!!! tz…tzzz…tzzzzzzzzzzzzzzzzz... Test stresu - „Krefeld i okolice”

Napisany przez H.C. Pe
Ponieważ szansa na wygraną w loterii wynosi 1 do (6 z 49) = 1 do 13 983 816, można łatwo otrzymać matematyczną odpowiedź. Ale to gra losowa i sprawia też radość, więc dlaczego nie?

Napisany przez 2Bolitho
H.C. Pe pisze: Ponieważ szansa na wygraną w loterii to 1 do (6 z 49) = 1 do 13 983 816, można szybko uzyskać odpowiedź matematyczną. Ale to jest gra losowa, sprawiająca przyjemność, dlaczego więc nie spróbować?
Tak, ale to tylko patrzy na prawdopodobieństwo wygranej. Interesująca jest wartość oczekiwana. Na przykład, rzucając monetą, gdy wypada orzeł, postawiony euro przepada, gdy wypada reszka, otrzymuje się 2 euro. Statystycznie wygrywam raz na dwa rzuty. Po dwóch grach postawiłem 2 euro i wygrałem 2 euro. Więc mniej więcej na zero. W przypadku loterii pewna część stawek trafia do innych pul i nie wraca z powrotem. O ile mi wiadomo, jest to 50%. Więc mogę odzyskać tylko około połowę postawionej sumy. To już wystarcza mi, żeby nie grać w lotto.

…najwyższy czas, aby przyjrzeć się trochę temu, co śledcza prasa pisze o nowej broni cudów DLTB - EuroJackpot, jak pisze - Cytat: ...Przygotowania do EuroJackpotu idą pełną parą. W Helsinkach, stolicy Finlandii, urządzane jest studio telewizyjne, w którym co piątek mają być losowane numery zwycięskie. Jeszcze trwają negocjacje z niemiecką stacją w sprawie transmisji losowania z opóźnieniem czasowym. W WestLotto w Münster wszystkie zakłady gry są zcentralizowane i obliczane są kwoty wygranych. Programy przeszły pierwsze próby. Wkrótce rozpocznie się również reklama... - Koniec cytatu. https://www.welt.de/politik/deutschland/a...htige.html ...w Münster wszystkie zlecenia gry są zcentralizowane i obliczane są kwoty wygranych... Tak, tak! Zamiast przesyłać miliony rekordów danych przez pół Europy, wystarczyłoby 20 krótkich e-maili do WestLotto! Do obliczenia tylko kwot wygranych wystarczyłoby, gdyby wymagane dane dotarły do WestLotto po losowaniu. Można jednak założyć, że będzie to PRZED LOSOWANIEM! I nie trzeba być geniuszem, aby zrozumieć, że DLTB postępuje w przypadkach takich jak: Lotto w środę, Lotto w sobotę, Glücksspirale, loteria Keno itp., tak samo z prognozami gier swoich klientów. Wszystkie dane są zbierane, obliczane, przetwarzane, obliczane i kwoty wygranych są zcentralizowanie ustalane już przed lub po losowaniu. Test stresowy - Krefeld i okolice

...aby zrozumieć, dlaczego w ogóle należy wprowadzać EuroJackpot, pozostawiam głos dr. Heinz-Georga von und zu Lotto Hessen Sundermanna - cytat: „...Ok. 600 000 Niemców regularnie udaje się do sąsiednich krajów Austrii, Szwajcarii, Francji, Belgii i Luksemburga, aby wziąć udział w Euromillions. W związku z tym potrzebujemy również w Niemczech porównywalnej, kontrolowanej oferty, aby uniknąć tendencji emigracyjnych - zwłaszcza do obszarów niekontrolowanych. - powiedział dyrektor LOTTO Hessen, dr Heinz-Georg Sundermann...” - Koniec cytatu. https://www.lotto-hessen.de/c/newscu...s&contid=01325 Oznacza to, że z powodu kilku kolaborantów cały naród jest teraz karany i od marca musi grać w EuroJackpot. Czy to pozwoli sprowadzić tych 600 000 przestępców na właściwą ścieżkę, wątpię. W EuroJackpot tylko skromne 50% stawki gry jest wypłacane jako nagroda. W Euromillions jest to aż 75%!!! Test stresu - Duży obszar Krefeld

...jeszcze mała uwaga dotycząca nowej broni cudów Lotto. WestLotto, DLTB i ministranci polityki uroczyście obiecali, że jackpot w nowej loterii EuroJackpot nigdy nie będzie mniejszy niż 10 mln €. Oznacza to, że bez względu na to, czy w pierwszym losowaniu (lub we wszystkich losowaniach rozpoczynających budowę nowego jackpota) zgromadzi się tylko 2 mln €, 12 mln € czy 20 mln €, wspomniana kwota 10 mln € dla najwyższej kategorii nagród zostanie udostępniona lub „pofinansowana”. Skąd ma/mają pochodzić te pieniądze, WestLotto, DLTB, ministranci czy investigatywna prasa do dzisiaj „nie zdradzili” w zabawny sposób. Test na stres – „Duży obszar Krefeld”

... szanse trafienia dla wszystkich 12 klas wygranych w EuroJackpotie oficjalnie wyglądają tak: Klasa wygranych... Trafienia..... Szansa na wygraną 01 (Jackpot).... 5 + 2....... 1 : 59.325.280 02.................. 5 + 1....... 1 : 4.943.773 03.................. 5............. 1 : 3.955.019 04.................. 4 + 2....... 1 : 263.668 05.................. 4 + 1....... 1 : 21.972 06.................. 4............. 1 : 17.578 07.................. 3 + 2....... 1 : 5.992 08.................. 3 + 1....... 1 : 499 09.................. 2 + 2....... 1 : 418 10.................. 3............. 1 : 399 11.................. 1 + 2....... 1 : 80 12.................. 2 + 1....... 1 : 35 Ukryte pod adresem: https://www.westlotto.com/media/pdfda...urojackpot.pdf Szczegóły dotyczące planu wypłat są nadal utajnione. Test stresu - Wielkie Krefeld

…dzięki Lotto Sachsen-Anhalt (jedynej firmie loteryjnej w DLTB, która nie ma pozwolenia na organizowanie gry Keno), możemy rzucić pierwsze spojrzenie na nowe studio losowań w Helsinkach:

https://www.lottosachsenanhalt.de/s/...242/index.html

Jak widać, Finlandia jest bardzo, bardzo biednym krajem, a tak samo biedne jest tamtejsze towarzystwo loteryjne. Środki finansowe wystarczyły z ledwością na dwa małe urządzenia do losowania oraz nie było już pieniędzy na zegar ścienne lub tablicę wyświetlającą z oficjalną certyfikacją!
Zegar jest niezbędny, ponieważ widzowie telewizyjni mogą dzięki niemu obserwować i kontrolować, kiedy dokładnie i jak długo trwa losowanie liczb wygrywających w EuroJackpot. To jest podstawowe wymaganie, aby móc uznać najważniejszy proces zakładów liczbowych - losowanie liczb wygrywających - za transparentny i możliwy do zweryfikowania. Zwłaszcza że EuroJackpot to nie jest loteria na festynie w bawarskiej wsi, ale loteria z głównymi nagrodami wielokrotnie wyższymi niż to, co większość graczy zarobi w swoim życiu brutto.

Być może to jest jednak zamiar WestLotto - pamiętajmy: Bez WestLotto nic nie działa w EuroJackpot.

Tak czy inaczej, zastanawiam się nad wysłaniem e-maila do Rady Naukowej ds. Uzależnień od Hazardu i zaproponowaniem otwarcia konta na datki, aby móc wyposażyć studio losowań w Helsinkach w zegar ścienny.

Test stresowy - „Duży obszar Krefeld”

...inne szczegóły na temat EuroJackpot. Dowiadujemy się od Sachsenlotto:

...Losowanie
Zwycięskie numery są losowane co tydzień w piątek o godzinie 21:00 w Helsinkach, w Finlandii.
Maszyna losująca działa zgodnie z najnowszymi możliwościami technicznymi. Kule do losowania są dodatkowo wyposażone w chipy RFID dla zabezpieczenia i kontroli pełności. Ponadto każde losowanie jest monitorowane na miejscu przez fińskich policjantów...

SACHSENLOTTO - Lotto 6 aus 49, Wyniki Lotto - Często zadawane pytania dotyczące EuroJackpot

Ach tak! Kolejna maszyna losująca, która działa zgodnie z najnowszymi możliwościami. Ostatnio mieliśmy coś podobnego w loterii Keno. Jak się to skończyło, widać po obrotach.

A co do chipów FRID, to oczywiście świetna rzecz:

RFID killer - YouTube

Jeśli chodzi o fińskich policjantów, chcielibyśmy wiedzieć, czy pełnią oni swoją służbę „W” studiu losowań, czy „PRZED” studiem.

A co w ogóle z publicznością? Ile miejsc dla gości studia zarezerwowali Finowie? To bardzo istotne, ponieważ w warunkach uczestnictwa jest czarno na białym napisane:

...Firma określa rodzaj, miejsce i czas losowań.
Losowania są publiczne i odbywają się pod nadzorem notariusza lub organu nadzoru...

W warunkach uczestnictwa nie znajdziemy stwierdzenia: Losowanie numerów zwycięskich odbywa się zgodnie z zasadą przypadkowości. Zbyt ryzykowne, ponieważ jest to wiążące prawnie. Ale znamy to już z Lotto 6aus49, Keno, GlücksSpirale itp.

Niejasne jest również postępowanie wobec prognoz gier klientów, ale o tym później.

Test stresu - Duży obszar Krefeld

... i co dalej? Jak mogłoby być inaczej/stać się? DLTB nadal jest niemalże ścigany przez szczęście. Przygotowania do wprowadzenia EuroJackpot nie mogłyby zakończyć się bardziej pomyślnie.

Jak przez cud, najpierw w ostatnim losowaniu w sobotę dwa jackpocy po 2,9 mln euro zostały rozdane, a zaraz potem w losowaniu w środę - przy obrocie zaledwie 20 mln euro, także jackpot w wysokości 1 mln euro został gdzieś rozdany. Tak więc dla graczy loterii 24 marca nie ma praktycznie nic do wygrania. Jakie to szczęście, że dzień wcześniej - w piątek, zdarzyła się Czarna Loteria - EuroJackpot, z gwarantowanymi 10 mln euro w najwyższej klasie nagród.

I ta farsa ma dobrą szansę dalej zasilać kasę państwową podatkami. W Niemczech jest oficjalnie 7,5 mln analfabetów (nie licząc hazardzistów).

Test stresu - Obszar Krefeld

Napisany przez milena
Jak to było... Prawdopodobieństwo trafienia przez piorun jest większe niż wygranie w Lotto? Mniej więcej tak... W sumie nie sądzę, że granie w Lotto ma sens - ale i tak czasami robię to przez pięć tygodni. To trochę pieniędzy mnie warte - a przecież nigdy nie wiadomo, co się może zdarzyć, prawda?

Jak to było znowu: Szansa na uderzenie pioruna jest większa niż wygranie w loterii? W ten deseń... Tak naprawdę nie uważam, że granie w lotto ma sens - ale i tak czasami gram przez pięć tygodni. Te kilka pieniędzy jest dla mnie warte - nigdy nie wiadomo, prawda

...tak tak, tylko przez pięć tygodni!!! Szefowie loterii są wdzięczni za każdy cent.

EuroJackpot z dnia 23.03.2012, Losowanie nr 1.
Stawka: 13.155.414,00 €!!!

...jeszcze nie został do końca osiągnięty katastrofalny obrót przy wprowadzeniu EuroJackpot, a „media główne” zaczynają już swoją propagandę. „Focus.de” raportuje - Cytat:

„…Eurojackpot, na który z niecierpliwością czekano, nie został uderzony na starcie. Żaden z milionów typujących z siedmiu krajów nie trafił odpowiednich ośmiu liczb. Jackpot 10 milionów teraz będzie nadal rosnąć…“ – Koniec cytatu.

https://www.focus.de/panorama/welt/erste-ziehung-beim-euro-lotto-eurojackpot-bei-der-premiere-nicht-geknackt-_aid_727335.html

Droga redakcjo „Focus.de“, jaki „Jackpot 10 milionów”? Jakie „osiem liczb“???

Dla wypłaty wygranej w premierowym losowaniu EuroJackpot, z trudem zebrano około 6,5 mln euro. Wszystko to dla wszystkich 12 kategorii wygranych. Jackpot po pierwszym losowaniu wynosi około 1,45 mln euro. Razem z funduszem wspierającym 22% dostępne jest jedynie 2,9 mln euro w najwyższej kategorii wygranych do 30.03.2012. Brakuje 7,1 mln euro do gwarantowanych 10 mln euro. I... zostanie ustalonych tylko 7 liczb wygranych.

(Umiejętność obliczeń w „Focus.de” przypominają szacownego Kurta Becka)

Test stresu – „Obszar Krefeld”

Napisany przez Marvin73
Nie zaczynaj grać w Lotto, najlepiej jest zainwestować pieniądze w inny sposób. Problem po dłuższym czasie grania tymi samymi liczbami jest taki, że trudno jest przestać.

Napisany przez petethefarmer
Kiedy pomyślę ile mój dziadek zainwestował w swoje życie w lotto: ojej!! Wyobrażam sobie to teraz pięknie wpłacone na rachunek oszczędnościowy... Ale przynajmniej czasami wygrywał i zawsze mógł marzyć o tym, że kiedyś będzie należał do elitarnych... piękny świat lotto!

Gdy pomyślę o tym, ile mój dziadek zainwestował w swoje życie w zakłady lotto: o rany!! Wizualizuję sobie teraz wszystkie te pieniądze starannie wpłacone na rachunek oszczędnościowy ...

No cóż, ale za to od czasu do czasu coś wygrał i zawsze mógł marzyć o tym, że kiedyś będzie należał do grona wielkich... piękny świat loterii!

...od lat piękny świat loterii nie jest już taki piękny.

Kilka zdań o pierwszym losowaniu Eurojackpota. Na terenie całych Niemiec istnieje tylko jedno forum lotto, które działa dość skutecznie i jest codziennie odwiedzane przez ponad stu użytkowników (w tym mnie). W odpowiednim czasie, tuż przed wprowadzeniem EuroJackpota, znalazłem tam - na nowym forum, następującą prognozę dotyczącą nowej trans-europejskiej loterii - cytat:

... Będę brał udział w pierwszym losowaniu, ale potem pewnie już nie. 2€ za grę jest dość drogie.

(…) Moje liczby:

R1---3-4-12-14-15---6/8
R2---3-4-20-23-28---6/8
R3---3-12-20-35-37---6/8
R4---4-14-23-35-37---6/8
R5---12-15-23-28-35---6/8
R6---14-15-20-28-37---6/8… – koniec cytatu.

https://www.lotto-totostrategen.de/thread.php?threadid=2472&sid=b359e68147498f4edb1f0 b61f4808fc0

Takie wpisy zdecydowanie należą do działu Coś tu nie gra!. Użytkownik Hottemax papla tam z pogrubieniem czcionki o tym, że EuroJackpot jest dla niego zbyt drogi. Przymusza się wręcz do udziału w pierwszym losowaniu, by przegrać 12 euro. A zaraz potem chce przestać grać w EuroJackpota! Tak więc jest jak tchórz, który nie wie, czego tak naprawdę chce.

Hottemax podaje poniżej swoje przewidywania i co widzimy? On jest profesjonalistą. Nie podaje swoich kilku liczb po prostu. Numeruje je i to nie 1, 2, 3..., ale R1, R2, R3 - czyli: Rząd1, Rząd2, itp. Najbardziej imponujące jest jednak to, że on dość wysoko stawia i ogranicza się do tylko dwóch tzw. liczb euro – 6/8.

Zachowałem w pamięci ten dziwny post i tylko się uśmiechnąłem, gdy dzień później WestLotto zaprezentował te same dwie liczby euro: 6 i 8, jako oficjalne wyniki losowania. Oglądając to z dystansu: przy losowaniu 2 spośród 8 liczb jest 28 możliwości, a szansa wynosi 1 do 28 x 28 = 784, nie jest to więc zbyt oszałamiające, nikogo to nie powala na kolana.

I tak też było, aż w niedzielę znalazłem się w serwisie ZDF. W jednym z odcinków moma - porannego magazynu (na ARD-ZDF) z 22 marca o godzinie 8, prowadzący Cherno Jobatey próbował przybliżyć ludziom EuroJackpot i aby zilustrować działanie liczby euro, wylosował 2 z 8 kart z numerami, które przyniósł ze sobą profesor matematyki jako pomoc dydaktyczną. I trzy razy zgadnijcie, które dwie liczby wybrał Cherno Jobatey? Dokładnie, 6 i 8!

https://www.zdf.de/ZDFmediathek/beitrag/video/1600356/Eurolotto-Gibt-keinen-perfekten-Tipp#/beitrag/video/1600356/Eurolotto-Gibt-keinen-perfekten-Tipp

Teraz mamy następujące obliczenia: 28 x 28 x 28 = 21.952

Oznacza to: Aby to się raz udało (próbując co tydzień), trzeba średnio ponad 400 lat.

Nie mogę udowodnić, czy ta genialna myśl przyszła z Münster. Wiem jednak z pewnością jedno. Tylko szczęśliwe liczby 6 i 8 Cherno Jobateya były w 100% przypadkowe.

Aby zakończyć ten wpis, wspomniana historia: W magazynie WestLotto Glück przez wiele lat były prezentowane tzw. typy celebryckie. Zwłaszcza komicy chętnie pozowali na okładce, aby zwrócić uwagę na swoje występy. Musieli wtedy podać 6 lub 8 szczęśliwych liczb. I zdarzyło się kiedyś, że spośród 8 szczęśliwych liczb, które wybrał H. Kerkeling, 4 z nich faktycznie zostały wylosowane jako prawidłowe numery w następnym losowaniu lotto. Cała masa czytelników później skontaktowała się z redakcją, by z dumą i radością zgłosić, że obstawiali liczby H. Kerkelinga i trafiły 4 trafienia.
Na pewno jest wielu, którzy lubią Cherno Jobateya.

Dlatego moja osobista rada: Trzymajcie się z dala od EuroJackpota! Ta loteria już teraz śmierdzi do nieba!

Test stresowy - Przestrzeń Krefeld
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata