Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Pół miliona kredytu pomimo trwających inwestycji kapitałowych?

Napisany przez Marco
Cześć Forum, mam 29 lat, jestem z Kolonii i żeby tutaj (i w okolicy) móc kupić dość przyzwoity Dom, trzeba już sięgnąć głęboko do kieszeni. Obecnie zarabiam 2600,- netto i nie wiem, jak mam spłacić na przykład kredyt w wysokości 500.000,-€. Przemyślałem, że może uda mi się poradzić sobie z tym poprzez inwestowanie w kapitałowe aktywa, co pozwoli mi w ciągu 15-20 lat płacić wysokie raty nadzwyczajne. Oto mój pomysł i proszę o wasze opinie oraz wskazówki, czy to w ogóle jest możliwe do zrealizowania w ten sposób: Załóżmy, że w ciągu najbliższych 3 lat nabywam 3 mieszkania jako inwestycje kapitałowe po 80.000,-€ każde. Jeśli wszystko pójdzie dobrze, po 15-20 latach będę w stanie płacić wyższe raty nadzwyczajne. Czy poprzez sprzedaż czy dochody z wynajmu. W ciągu najbliższych 5 lat spodziewam się zaoszczędzonego wkładu własnego w wysokości 50.000,-€. Teraz moje pytanie: Czy za 5 lat dostanę pożyczkę w wysokości 500.000,-€ na Dom? Jaki krok muszę podjąć, aby to zrealizować? Pozdrowienia, Marco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata