Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy DKB ma dobre warunki dla kredytu hipotecznego?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim, za trzy lata nasze pierwotne finansowanie w DKB wygasa, dlatego chciałbym już teraz zacząć szukać informacji na temat najlepszego sposobu i miejsca na rozpoczęcie kolejnego finansowania. Wydaje mi się, że większość ludzi decyduje się kontynuować finansowanie z pierwotnego banku. Jednak dla mnie ważne jest, aby stopa procentowa była jak najniższa, a moje koszty jak najniższe. Dlatego chciałbym się dowiedzieć, czy faktycznie możecie mi polecić kontynuację finansowania w DKB. Nie musimy tego robić od razu, mamy jeszcze trochę czasu. Być może macie też lepsze pomysły dla nas... Pozdrowienia

Re: Czy DKB ma dobre warunki dla kredytu hipotecznego?

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Pino, Prolongacja / refinansowanie nie jest jeszcze konieczne, ale możesz zapewnić sobie niski poziom oprocentowania poprzez kredyt z opcją forward. W ten sposób zabezpieczasz dzisiejsze warunki, ale płacisz dopiero po zakończeniu okresu związania oprocentowania po upływie poprzedniego kredytu! Zazwyczaj banki oferują gorsze, czasem znacznie gorsze warunki przy refinansowaniu, niż w przypadku nowego kredytu! W szczególności DKB dzisiaj nie odgrywa absolutnie żadnej roli w wyborze najtańszych banków - zwłaszcza w przypadku wysokich wartości refinansowania! Zmiana kosztuje tylko opłaty cesji na rzecz hipoteki, co zazwyczaj wynosi około 150 euro. Nie ma potrzeby ponownej wizyty u notariusza! Dlatego też jest prawdopodobne, że i tak zmienisz bank, jeśli się dowiesz więcej. Gorąco polecam kredyt z opcją forward, ponieważ nikt nie wie, jakie będą stopy procentowe za 3 lata, ale fakt jest taki, że obecnie są na historycznie niskim poziomie!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata