IRMSCHER FINANZ pisze:
Dlaczego ci agenci ubezpieczeniowi zawsze muszą wszczynać spory, podnosząc jakieś wyssane z palca zarzuty przeciwko swoim konkurentom?!
Szanowny Panie Irmscher;
Jeśli przeczytałby Pan mój tekst dokładnie, zauważyłby Pan, że Pana imię nie było wspomniane. Pisałem ogólnie o maklerach, a nie o maklerze Irmscher.
Nie jestem tutaj po to, żeby się kłócić, tylko żeby wziąć udział w dyskusji. Dlaczego zawsze bierze Pan wszystko do siebie?
Gdzie jest dowód na powyższe zarzuty, mały mądralo? Link!
Stiftung Finanztest jest dla każdego maklera, tak jak dla mnie, JEDNYM źródłem INFORMACJI SPOŚRÓD WIELU.
Uważam, że świetnie, że wyróżnia się Pan spośród wielu agentów ubezpieczeniowych i uwzględnia artykuły z Finanztest w swojej doradztwie.
Czy przypadkiem agentowi ubezpieczeniowemu z firmy Axa, Naseweisowi, nie pasuje przedstawiony artykuł z Finanztest?!
Oczywiście, że tak, nawet agent ubezpieczeniowy AXA sprzedaje plany oszczędnościowe na platformie Ebase.
Bez sensu jest czytać oba artykuły, ponieważ każda wypłata z produktu Riester jest zawsze opodatkowana!
Dałem do zrozumienia, że mam inne zdanie. Nie zawsze musi to być Riester. Dlatego warto przeczytać ten artykuł.
Argument, że polisy inwestycyjne mogą się opłacać ze względu na ulgi podatkowe, nie dotyczy podatku odriestrowego. Tak naprawdę każdy
doradca finansowy powinien o tym wiedzieć.
Zgadza się, Panie Naseweis. Jednak przy planowaniu emerytury warto również zwrócić uwagę na to, jakie podatki trzeba będzie płacić w późniejszym wieku.
Umowy Riester są 100% opodatkowane, podczas gdy u rent kapitałowych opodatkowany jest tylko wartość dochodu.
Pozdrowienia!
Naseweis