Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: metale szlachetne

Napisany przez goldjunge1987
Cześć,Odziedziczyłem dużo złota i srebra w rodzinie z powodu śmierci. Ponieważ obecnie cena złota jest bardzo wysoka ze względu na kryzys gospodarczy, chciałem zapytać, co sądzicie o sprzedaniu tego wszystkiego?Chciałbym sprzedać to osobiście, ale nie przez internet ani listownie, dlatego szukam w Augsburgu punktu skupu złota i srebra.Dziękujęgoldjunge1987

Napisany przez 2Bolitho
Sprawdź po prostu ceny w internecie i porównaj je z ofertami lokalnymi. W ten sposób podejmiesz właściwą decyzję. Nie zapomnij jednak odjąć opłat za sprzedaż na ebayu...

Napisany przez sibylle83
Cześć, Odziedziczyłem dużo złota i srebra po zgonie w mojej rodzinie. Ponieważ obecnie cena złota jest bardzo wysoka z powodu kryzysu gospodarczego, chciałbym zapytać, co sądzicie o sprzedaży tego? Ponieważ nie chcę sprzedawać tego przez internet ani listownie, szukam bezpośrednio w Dreźnie miejsca skupu złota i srebra. Dzięki goldjunge1987 Mimo że nie odziedziczyłem, otrzymałem od mojego dziadka kilka złotych monet jako inwestycję. Wiem, że złoto powinno być bezpieczną inwestycją w czasach kryzysu takiego jak obecny - z drugiej strony sam przeżywam kryzys finansowy, więc chciałbym zamienić złoto na gotówkę. Czy mogę po prostu zabrać monety do banku i zdeponować wartość na moje konto? Niestety, nie ufam sprzedawcom złota w internecie, ale również tutaj w mieście...

Napisany przez 2Bolitho
Tak, możesz. Prawdopodobnie jednak będziesz tracić bardzo dużo pieniędzy. Zaleca się dokładne zbadanie rynku i porównywanie cen. Być może chodzi tutaj nawet o przedmioty kolekcjonerskie. W zależności od ilości i wartości różnice między bankiem/dealerem a internetem mogą mieć duży wpływ na ogólną wartość. Łatwo może się zdarzyć, że suma te wyniesie kilkaset tysięcy euro.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata