Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Jakie zalety oferuje prywatne ubezpieczenie zdrowotne dla klasy średniej

Napisany przez ADMCI4
Jeśli dobrze zrozumiałem, muszę ubezpieczyć moje dzieci osobno w prywatnym ubezpieczeniu zdrowotnym i ponosić za to koszty samodzielnie. Moja żona nadal jest ubezpieczona ustawowo, ale ze względu na swoje zarobki nie może ubezpieczyć dzieci na siebie. Wybór taki naprawdę wiąże się z ogromnymi kosztami dla mnie. Teraz chciałbym dowiedzieć się od ekspertów tutaj na forum, jaki konkretnie mógłby być dla mnie korzyść, jeśli zdecyduję się ubezpieczyć siebie i moje dzieci prywatnie. Opłaca się takie zmiany, czy jednak zawsze wychodzi się na tym na stratach?

Napisany przez EasyD
Porównując ogólną śmiertelność z tablicami śmiertelności Niemieckiego Stowarzyszenia Ubezpieczeń Prywatnych, można zauważyć znacznie wyższą oczekiwaną długość życia dla osób ubezpieczonych prywatnie. Obecnie nowo narodzone dziewczynki osiągają 87,1 roku życia, a chłopcy 83,6 roku. Ale także oczekiwana długość życia starszych osób ubezpieczonych prywatnie znacząco przewyższa średnią krajową. W związku z tym 60-letni mężczyźni w Niemczech mają średnio przed sobą jeszcze 20,93 roku życia, podczas gdy ta sama grupa wiekowa osób ubezpieczonych prywatnie będzie miała do przeżycia kolejne 25,5 roku. W przypadku kobiet różnica jest prawie tak samo duża w porównaniu ze średnią krajową. Źródło: Oczekiwana długość życia w Niemczech na rekordowym poziomie Jeśli planują Państwo zmianę na prywatne ubezpieczenie zdrowotne, to powinno się najważniejsze przywiązywać wagę do świadczeń, AxelF.

Napisany przez Naseweis
AxelF pisze: Jeśli dobrze zrozumiałem, w prywatnym ubezpieczeniu zdrowotnym muszę ubezpieczyć moje dzieci osobno i samemu ponosić za to koszty.
To jest właściwe! Moja żona nadal jest ubezpieczona w ramach ubezpieczenia publicznego, ale ze względu na swoje zarobki nie może ubezpieczyć dzieci na siebie. Decydując się na taki krok, naprawdę muszę się liczyć z horrendalnymi kosztami. . Aby móc udzielić tutaj jasnej odpowiedzi, musiałbyś nam trochę opowiedzieć: Jaką pracę wykonujesz? Ile masz lat? Ile masz dzieci i jakiego są one wieku? Teraz chciałbym się dowiedzieć od ekspertów tutaj w forum, w czym konkretnie mogłaby polegać korzyść dla mnie, jeśli zdecyduję się ubezpieczyć siebie i moje dzieci prywatnie. . Najpierw trzeba ustalić, jaka ochrona ubezpieczeniowa jest dla Ciebie ważna. Można to jednak omówić tylko podczas rozmowy doradczej. Czy zmiana się naprawdę opłaca, czy jednak zawsze będzie się na tym tracić? Nie można tego uogólnić. Zawsze zależy to od sytuacji osobistej. Niektóre argumenty przemawiają za zmianą na prywatne ubezpieczenie zdrowotne. Z drugiej strony, oczywiście należy również mieć na uwadze sytuację finansową - co może skłonić do pozostania w systemie ubezpieczenia publicznego. Pozdrawiam, Naseweis

Napisany przez Mike Spezi
Bez podania bliższych informacji przez osobę zadającą pytanie, właściwie nie można tutaj podać żadnych konkretnych informacji na temat sprawy. Ogólne stwierdzenia na temat prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego są jak zgniłe jabłka! Naseweis i EasyD już przedstawili wszystkie istotne różnice. Być może należy najpierw ustalić, ile jest dzieci: od 1 do 10, wszystko jest możliwe! Może się zdarzyć, że w odpowiednim wieku i przy odpowiednich dochodach, sam z 1-2 dziećmi mógłbym płacić niższą składkę niż w GKV, przy lepszych świadczeniach. Ale jak już wspomniałem, to tylko spekulacje! Dotycząc obowiązku ubezpieczenia dzieci w PKV istnieją również wyjątki. Jeśli dziecko już cierpi na wcześniejszą chorobę, która utrudniłaby jego przyjęcie do PKV, GKV nie może odmówić dalszego członkostwa. Pozdrawiam mike

Napisany przez agfinanzen
Cześć! Przejście na prywatne ubezpieczenie zdrowotne wymaga solidnego przemyślenia. Tutaj przedstawiliśmy interesujące porównanie, może Ci pomoże?! Będziemy zadowoleni! Wszystkiego dobrego, Grupa ds. Finansów

Napisany przez Naseweis
Cześć agfinanzen, Chciałbym cię nie urazić, ale sugestia takiego porównania internetowego z następującym sloganem nie powinna się znaleźć na forum - »» RSP Capital Consult przeprowadza darmowe porównanie liderów testów. Przełącz się na prywatne ubezpieczenie zdrowotne już od 59,00 €. Zażądaj teraz niezobowiązujących informacji! »» Co ma z tego wyciągnąć pytający? Chodzi przecież tylko o zachęcenie niewtajemniczonych do korzystania z tanich prywatnych ubezpieczeń zdrowotnych. Oszczędzam sobie dalszych komentarzy. Ale polecam zapoznanie się z następującymi stronami internetowymi. https://www.test.de/audio/pkv-billigtarife/ https://www.test.de/themen/versicher...50034-4250036/ Pozdrowienia! Naseweis

Napisany przez Gerd
Czemu? 59 € to naprawdę drogo. ubezpieczenie dla dzieci jest o wiele tańsze. Żartuję. Musisz jednak jakoś przyciągnąć klientów. Przecież tam też stoi, od 59 €. Niestety, nie ma takiego klienta, na którego to by pasowało.

Napisany przez Naseweis
Cześć ludzie, agfinanzen jest bardzo wszechstronne. Być może podczas zawierania ubezpieczenia zdrowotnego za 59 € dostaniesz dodatkowo zegar kukułeczka. Oryginalne zegary kukułeczki z Czarnego Lasu. Pozdrowienia! Naseweis

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata