Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Jaki rodzaj finansowania samochodu jest sensowny dla osób prowadzących działalność gospodarczą

Napisany przez ADMCI4
Planuję rozpocząć własną działalność na jesień i obecnie planuję wszystkie kwestie finansowe i zdobywam informacje na ten temat. Ponieważ chcę otworzyć sklep ekologiczny, potrzebuję również samochodu dostawczego, którym będę mógł transportować towary. Nie uważam, że Leasing jest dla mnie odpowiednią formą, dlatego wolę sfinansować samochód. Wiem jednak, że istnieje kilka różnych form finansowania, z których niektóre lepiej pasują do osób prywatnych, a inne z kolei są bardziej odpowiednie dla przedsiębiorców. Która forma finansowania jest najbardziej odpowiednia dla przedsiębiorcy z mojej branży?

Re: Jaki rodzaj finansowania samochodu jest sensowny dla osób prowadzących działalność gospodarczą

Napisany przez Godefroy
Cześć! Pierwszym pytaniem będzie, jaką formę finansowania w ogóle będą Ci proponować. Jako nowy przedsiębiorca, prawdopodobnie Twoim jedynym partnerem będzie bank, jeśli nie masz wystarczających zabezpieczeń. Koszty poszczególnych umów nie różnią się znacząco. Korzystny Leasing w banku producenta prawdopodobnie jest minimalnie tańszy od odsetek bankowych. W Twoim przypadku zalecałbym najpierw ustalić, jaką kwotę finansowania potrzebujesz, a następnie szukać ofert, które Ci odpowiadają. Upewnij się, że nie ponosisz żadnych kosztów z góry. Istnieje wiele nieuczciwych oferentów, dlatego warto postawić na bezpieczny wybór banku lub banku producenta. Powodzenia! Godefroy

Napisany przez WML
Cześć, Czy kiedykolwiek słyszałeś o środkach publicznych (dotacjach)? Są to fundusze pochodzące od rządu federalnego, krajowego i UE, które są przeznaczone dla przedsiębiorców, osób zakładających własną działalność, ugruntowanych firm itp., które pomagają w zakładaniu i ugruntowaniu działalności. W zasadzie można dofinansować wszystko, nawet samochód dostawczy na żywność, ale wymieniając wszystko to, wykraczałoby to poza ramy. Chętnie mogę się z Tobą skontaktować. Ponieważ środki publiczne są dostępne po odsetkach bankowych.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata