Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Czy mogę odliczyć koszty przeprowadzki od podatku?

Napisany przez ADMCI4
Cześć drodzy użytkownicy forum! Kilka tygodni temu przeprowadziłem się z Austrii do Niemiec. Choć pierwotnie z powodów miłosnych, udało mi się tutaj znaleźć pracę. W międzyczasie zorientowałem się, że muszę tu zapłacić znacznie więcej podatków niż w Austrii. Czy mogę przynajmniej odzyskać część podatków w przyszłym roku ze względu na duże koszty związane z moim przeprowadzką? Czy może wszystko jest inaczej ze względu na to, że nie jestem Niemcem i obowiązują dla mnie inne zasady podatkowe? Nie znam się tutaj jeszcze na tyle dobrze, żeby wiedzieć, skąd mogę uzyskać niezbędne informacje. Może ktoś będzie w stanie mi pomóc! Pozdrawiam, Carsten

Napisany przez Naseweis
Przeprowadzka z powodu miłości nie jest odliczalna podatkowo. Ale być może istnieje możliwość, że ukochany/ukochana udzieli wsparcia finansowego na przeprowadzkę. Pozdrowienia, Wtajemniczony

Napisany przez Offenseher
Myślę, że raczej chciał zasugerować, że znalazł już pracę i chce wykorzystać ten argument jako powód do obniżenia kosztów przeprowadzki... W najściślejszym sensie jest to już oszustwo, dlatego nie możemy ci w tym pomóc, ale zawsze możesz spróbować

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata