Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy istnieje również kredyt na studia zaoczne

Napisany przez ADMCI4
Po tym, jak z powodów finansowych nie miałem możliwości studiować w młodym wieku, wybrałem zawód, który mnie niezbyt uszczęśliwiał. W międzyczasie założyłem rodzinę, którą muszę utrzymać, ale nadal chętnie bym studiował. Nie mogę jednak zrezygnować z wynagrodzenia ani innych form wsparcia. Czy na przykład w ramach studiów zdalnych mogę ubiegać się o kredyt studencki? Wtedy mogę przynajmniej pracować w niepełnym wymiarze godzin i mieć czas na studia. Jak należy spłacać ten kredyt studencki? Michał

Napisany przez 2Bolitho
Sprawdź hasło Meister-Bafög, wydaje mi się, że coś w tym stylu istnieje. Ale mam to tylko w uchu. Na razie nie znam żadnych szczegółów.

Napisany przez JohannesP15

Wyszukaj hasło Meister-Bafög, mam na myśli, że istnieje coś w tym rodzaju. Ale mam to tylko tak w uchu. Na razie nie znam żadnych szczegółów.

Atrakcyjne wsparcie

Meister-BAföG jest udzielane niezależnie od dochodu i majątku, o ile spełnione są kryteria kwalifikowalności. Nie ma również ograniczenia wiekowego. Wsparcie w formie tzw. składki na działania szkoleniowe wynosi maksymalnie 10 226 euro. Składa się ono z dwóch składników, które można skorzystać niezależnie od siebie:

Dotacji w wysokości 30,5%, którą nie trzeba zwracać
Preferencyjnego kredytu, którego jednak nie trzeba brać
Ważne informacje na temat kredytu:

kredyt można wziąć, ale nie jest to obowiązkowe.

Po uzyskaniu pozytywnego wyniku egzaminu, 25% długu kredytowego zostanie anulowanych.

Przedsiębiorcy, którzy zatrudniają pracowników (również praktykantów) po ukończeniu szkolenia, otrzymują kolejne jedną trzecią kwoty długu kredytowego.

Dostępny jestem na dalsze informacje! Za darmo!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata