Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy jest możliwe dokonanie przelewu z karty kredytowej na konto bieżące?

Napisany przez ADMCI4
Cześć. Ostatnio zapłaciłem kartą kredytową za rachunek w internecie. To również nie stanowiło problemu. Niestety, musiałem jednak zwrócić zakupiony przedmiot, więc sprzedawca zwrócił mi pieniądze na kartę kredytową. Teraz pieniądze znajdują się na mojej karcie MasterCard, którą w ogóle nie mogę obecnie wykorzystać. W jaki sposób mogę teraz przenieść te pieniądze z powrotem na moje konto osobiste? Czy muszę zadzwonić do organizacji obsługującej karty kredytowe i zlecić przelew?

Napisany przez 2Escorpio
Hej, to zależy od banku, z którego pochodzi karta. Każdy bank ma inne zasady postępowania w tej sprawie. W niektórych możesz zwrócić tę kwotę za pośrednictwem bankowości internetowej, w niektórych dzieje się to automatycznie przy następnym rozliczeniu, a w innych tylko przez kontakt z doradcą klienta. Pozdrowienia, esco

Napisany przez MajorKev
O jakim kredycie/banku mówimy? Najprostszym rozwiązaniem byłoby prawdopodobnie wypłacenie gotówki z karty kredytowej i ponowne wpłacenie jej na konto bieżące. W przypadku większości standardowych kart kredytowych bezpośrednie przelewanie środków z karty kredytowej na odpowiednie konto bieżące nie jest możliwe (niestety nie mogę podać powodów). konto kart kredytowych zazwyczaj służy jedynie do transakcji incasowych, a nie jako konto bankowe.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata