Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Które konto internetowe jest dla mnie najlepsze?

Napisany przez Teli81
Cześć wszystkim, Od niedawna prowadzę działalność gospodarczą - oprócz pracy - i chciałbym otworzyć osobiste konto bankowe na tę działalność. Najchętniej konto online. Miesięczne wpływy są na razie bardzo niewielkie, może +/- 300 euro. Oto, czego bym sobie życzył: bezpłatne wypłaty gotówki z dowolnego bankomatu, aplikacja na iPhonea do operacji finansowych Czy ktoś może polecić mi bank? Na razie zerknąłem na DiBa i Comdirect, oba wydają się być niezłe. Pozdrowienia i dzięki za pomoc...

Napisany przez natronmalis
DKB jest tutaj najlepsza. To czyste konto online, nigdy nie miałem z nim żadnych problemów. Z darmową kartą kredytową możesz dodatkowo wypłacać gotówkę bez opłat na całym świecie. Jeśli chodzi o otwarcie konta... oni przyjmują każdego (poza wpisami w Schufie, myślę).

Napisany przez 2Bolitho
To samo powiedziałbym o comdirect.

Napisany przez 2Escorpio
Bolitho pisze: To samo powiedziałbym o comdirect.
comdirect nie oferuje karty kredytowej

Napisany przez 2Bolitho
No cóż, wygląda na to, że nie mam karty kredytowej Visa comdirect, dzięki której mogę bezpłatnie wypłacać gotówkę na całym świecie... ;-) Chcesz zdjęcie? Przy trzecim żółtym punkcie: konto osobiste - konto osobiste & Karta - Produkty | comdirect

Napisany przez 2Escorpio
Bolitho pisze: Och, więc nie mam karty kredytowej Visa od comdirect, z której mogę bezpłatnie wypłacać pieniądze na całym świecie... ;-) Chcesz zrobić zdjęcie? Przy trzecim żółtym punkcie: konto bieżące - konto bieżące & Karta - Produkty | comdirect
Masz kartę Visa w Comdirect, to już dobrze. Jest to jednak karta debetowa, a nie kredytowa... oznacza to... że z konta bieżącego pobiera od razu w ciągu 2, 3, 4 dni i nie oferuje kredytu. Karty Visa i Mastercard zazwyczaj występują jako karty kredytowe, debetowe, charge cards i karty przedpłacone. Sprawdź tutaj przy trzecim punkcie :P Karty - konto bieżące - konto bieżące & Karta | comdirect

Napisany przez 2Bolitho
Okej, w porządku. Osobiście nie jestem zainteresowany kredytem do końca miesiąca. Po co miałbym go wykorzystać? Przenoszenie pieniędzy na konto oszczędnościowe w międzyczasie jest zbyt uciążliwe. Wyprzedzony konsumpcjonizm dla mnie ma mało sensu. Wiem, że wyróżniam się w ten sposób spośród moich współobywateli. Poza momentem obciążenia to po prostu karta kredytowa (płatności w internecie itp.).

Napisany przez 2Escorpio
Bolitho pisze: Ja, dobrze. Osobiście nie jest dla mnie ważne mieć kredyt do końca miesiąca. Po co miałbym go w ogóle wykorzystywać? Przenoszenie pieniędzy na konto oszczędnościowe w międzyczasie to również za dużo zachodu. Wcześniejsze wydatki nie mają dla mnie sensu. Wiem, że jestem inny niż wielu moich współobywateli. Oprócz terminu obciążenia, jest to jednak po prostu karta kredytowa (płatności internetowe itp.).
1. To zawsze zależy od tego, ile korzystasz z karty kredytowej. Jeśli dużo za nią płacisz, na przykład za artykuły spożywcze dla rodziny itp. i masz comiesięczne rozliczenie w wysokości 1500 euro, co daje w ciągu roku 18 000 euro... to już kilka euro więcej na koncie oszczędnościowym. 2. Według twojego zdania, nawet karta debetowa/obciążeniowa byłaby kredytem. Jeśli płacisz nią przez internet, zazwyczaj zajmuje to tyle samo czasu, co w przypadku karty Visa Debit. 3. Nadal jestem ciekawy, co się dzieje z kartą Visa Debit, gdy trzeba zablokować zabezpieczenia, na przykład w hotelu czy dla wypożyczonego samochodu. Pozdrowienia, esco

Napisany przez 2Bolitho
Nie mogę jeszcze o tym powiedzieć. Mogę jednak spróbować to zrobić niedługo.

Napisany przez Der_Guru
Obecnie istnieje dość dużo darmowych rachunków osobistych bez minimalnej wpłaty. Oprócz comdirect i DKB, poleciłbym również 1822direkt. Zaletą jest bardzo szeroka sieć bankomatów, ponieważ bankomaty Sparkassen można bezpłatnie korzystać z karty EC. W przypadku Diba możesz na przykład napotkać problem braku dostępnych bankomatów.

Napisany przez MajorKev
Więc mam konto online plus kartę kredytową w DKB i jestem dotychczas w pełni zadowolony. Bez problemu mogłem darmowo wypłacać pieniądze wszędzie, gdzie do tej pory byłem (Hongkong, Nowa Zelandia, Australia, Hiszpania, Irlandia). Jest łatwa w obsłudze, chwilowo limit karty kredytowej wynosi tylko 100 euro, ale na wniosek, chyba można go również zwiększyć, albo po prostu zawsze mieć wystarczającą ilość pieniędzy na koncie

Napisany przez 2Escorpio
MajorKev pisze: Ja, mam konto internetowe plus kartę kredytową w DKB i jestem z tego bardzo zadowolony. Bez problemu mogłem bezpłatnie wypłacać pieniądze wszędzie, gdzie dotychczas byłem (Hongkong, Nowa Zelandia, Australia, Hiszpania, Irlandia). Jest łatwa w obsłudze, obecnie limit karty kredytowej wynosi tylko 100 euro, ale można go chyba zwiększyć na wniosek lub po prostu zawsze mieć wystarczającą ilość pieniędzy na koncie
Tak, a znajomy założył konto w DKB 3 miesiące temu i od razu dostał debet w wysokości 500 euro oraz limit kredytowy w wysokości 500 euro. Po dwóch wpływach wynagrodzenia te limity zostały dostosowane. Ja też nie uważam za sensowne trzymanie środków na karcie kredytowej... W przypadku nadużycia bank zawsze bardziej stara się odzyskać swoje pieniądze, niż gdy pieniądze klienta znikną.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata