Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Jak zostać bogatym Wątek II :)

Napisany przez natronmalis
Chcę teraz naprawdę nie kontynuować tego wątku (czyli kłótni od strony 3 lub coś takiego), ale uważam, że ta sprawa jest całkiem interesująca i chciałbym po prostu podzielić się moją opinią na temat tego, jak być bogatym. Od dłuższego czasu zastanawiałem się, w jaki realistyczny sposób mógłbym się wzbogacić, dlatego kiedyś zacząłem czytać książki na ten temat. W amerykańskim sektorze istnieje wiele ofert związanych z success coaching. Moim zdaniem najbardziej interesująca była książka autorstwa T. Harva Ekera The Millionaire Mind (nie wiem, czy jest to również dostępne po niemiecku...)

W każdym razie Eker zakłada, że milionerzy po prostu myślą w określony sposób i działają zgodnie z tymi myślami. Najważniejsze punkty (moim zdaniem):

1. Bogaci ludzie koncentrują się na pozytywnych rzeczach, zamiast pozwalać swoim myślom zatrzymywać się na negatywnych, gdy coś nie idzie zgodnie z planem
2. Ludzie sukcesu są uczącymi się przez całe życie, czyli traktują zdolność budowania bogactwa jako rodzaj umiejętności. Profesjonalni sportowcy, którzy przez lata rywalizują na wysokim poziomie, mają podobne podejście. Chociaż są już bardzo dobrzy, próbują poprawić się jeszcze bardziej praktycznie podczas każdego treningu.
3. Istnieje coś w rodzaju schematu sukcesu w mózgu każdej osoby. To może być na przykład pozytywnie lub negatywnie kształtowane przez wczesne doświadczenia z dzieciństwa i/lub społeczne warunki przez całe życie. Aby odnieść prawdziwy sukces, trzeba w pewnym momencie przejąć odpowiedzialność za swoje otoczenie - jeśli spędza się czas tylko z ludźmi, którzy nie wierzą w sukces i dobrobyt, samemu będzie trudniej w to uwierzyć.

W każdym razie uważam tę perspektywę za interesującą.

Zainteresowałbym się poznaniem podobnych niemieckich książek lub waszych doświadczeń z nimi.

Pozdrowienia,
natronmalis

Napisany przez Birgit
Musisz najpierw zdefiniować, co oznacza być bogatym.

Myślę, że każdy ma inne zdanie na ten temat.

Napisany przez 2Bolitho
No cóż, bogactwo może być interpretowane na różne sposoby. Bardziej interesujące jest pytanie, czy celem jest stanie się bogatym. Dlaczego chce się być bogatym? O to właśnie chodzi. Samo bogactwo zazwyczaj nie wystarcza, dopiero spełnienie stojących za nim potrzeb sprawia, że jesteśmy naprawdę szczęśliwi.

Klasyk: Myśl i bogać się: 13 zasad sukcesu: Amazon.de: Napoleon Hill: Książki

Prawdziwe spełnienie zazwyczaj znajduje się tylko wtedy, gdy osiągnie się wolność finansową. Ta książka daje fascynujący wgląd w świat przedsiębiorczości: Głowa przewyższa kapitał. Inny sposób zakładania firmy. O radości bycia przedsiębiorcą.: Amazon.de: Günter Faltin: Książki

Tutaj chodzi również o podążanie własną drogą i zdobycie wolności finansowej. Przy tym, dogmat zatrudnienia w naszym społeczeństwie jest bezlitośnie ujawniony:

Zrób swoje!

Trzeba najpierw zdefiniować, co oznacza być bogatym.

Myślę, że każdy ma inne zdanie na ten temat.

oczywiście każdy ma inne zdanie na ten temat. Dla mnie oznacza po prostu osiągnięcie finansowego sukcesu, który sobie życzę. Osobiście nie pragnę stać się milionerem. Jednak chcę być finansowo wolny i niezależny.

jeśli powyższe kryteria wystarczą do zostania milionerem, to na pewno wystarczą także dla osób, które chcą być mniej zamożne

No cóż, bogactwo można interpretować na wiele sposobów. Bardziej interesujące jest pytanie, czy stanie się bogatym jest celem samym w sobie. Dlaczego chce się być bogatym? O to chodzi właśnie. Samo bogactwo zazwyczaj ludziom niewiele pomaga, dopiero spełnienie stojących za nim potrzeb sprawia, że stajemy się naprawdę szczęśliwi.

Klasyk: Think and Grow Rich: The 13 Laws of Success: Amazon.de: Napoleon Hill: Books

Prawdziwe spełnienie zazwyczaj znajdujemy tylko wtedy, gdy osiągniemy finansową wolność. Ta książka daje fascynujący wgląd w świat przedsiębiorczości: Whats Your Bright Idea? Making a Fortune on Unfashionable Good Ideas: Amazon.de: Günter Faltin: Books

Tutaj również chodzi o podążanie własną ścieżką i osiągnięcie finansowej wolności. Przy okazji obala się bezlitośnie dogmat zatrudnienia naszego społeczeństwa:
Do Your Thing!

znam książki oprócz Think and Grow Rich. Dziękuję za rekomendacje.

Jeśli chodzi o motywację, żeby stać się bogatym, zgadzam się z tobą. Jednak mi bardziej chodzi o zasady, które umożliwiają taki sukces, niż o to, czy i dlaczego naprawdę jest to potrzebne/chciane.

Napisany przez 2Bolitho
Jeśli chodzi o zasady, nie można wychodzić od cech bogatych i wnioskować, że konieczne są do bogactwa. Dla każdego bogacza o danej kombinacji cech może być setki innych, którzy o tych samych cechach dysponują, ale nie osiągnęli bogactwa (cmentarzysko nieudaczników, którzy nigdy nie byli w świetle reflektorów).

Napisany przez Lenovon
Niezależnie od tego, jak bogaty jesteś, jeśli prowadzisz firmę i nie wszystko tutaj jest zrobione poprawnie, konta zostaną zablokowane szybciej, niż można mrugnąć okiem.

Napisany przez Michael S.
haha albo po prostu oszczędza i pracuje normalnie... ten, kto ma jeszcze pieniądze pod koniec miesiąca, jest bogaty ^^

Napisany przez 2Bolitho
Po prostu kwestia definicji.

Napisany przez 2Escorpio

Niezależnie od tego, jak bogaty jesteś, jeśli prowadzisz firmę i nie wszystko tutaj jest zrobione poprawnie, konta są zamykane szybciej, niż można mrugnąć okiem.

Konta nie są zamykane tak szybko… to się zdarza tylko w przypadku zajęcia, np. przez urząd skarbowy (ale wymaga to już należności podatkowych) lub gdy fakt oszustwo podatkowe/wykroczenie został już USTALONY. Tak po prostu, nic się nie dzieje

Napisany przez Naseweis

Być bogatym oznacza mieć wielu przyjaciół

Cześć,

na takich przyjaciół, którzy są z tobą tylko wtedy, gdy jesteś bogaty, powinieneś zrezygnować.

Pozdrowienia, Naseweis

Napisany przez 2Bolitho
Mogę się zgodzić z obiema wypowiedziami. Nie widzę sprzeczności.

Napisany przez BusinessBuilder
Żeby się wzbogacić, trzeba najpierw zainwestować w siebie. Piękne w tym wszystkim jest to, że możesz pomóc innym również zarobić.
Mały przykład:
Inwestycja netto 1150 € x 30 osób = 34500 € przychodu.
Z tego 20% = 6900 €
6900 € - 1500 € inwestycja (350 € to VAT + dostawa) = 5400 € zysku.
Ten przykład dotyczy jednego miesiąca.
Te 30 osób wynikają z czterech tygodni, jeśli każda osoba poleciliby dwie inne osoby (ciąg geometryczny), nie trzeba więcej. W kolejnym miesiącu będzie oczywiście więcej, ponieważ dołączą nowi ludzie.

Jeśli ktoś napisze teraz, że chodzi o nieuczciwą grę piramidalną, to niestety muszę go rozczarować. Jest produkt, można go kupić nawet jeśli ktoś nie chce zarabiać, i nie trzeba go dalej sprzedawać.
Trzeba po prostu zmienić sposób myślenia, jak bogaci działają i pozwolić pieniądzom pracować za siebie, tak proste to jest.
Więcej informacji można uzyskać tylko poprzez zapytania e-mailowe.
Dziękuję

Napisany przez marketmaker2

Mały przykład:
Inwestycja netto 1150 € x 30 osób = 34500 € przychód.
Z tego 20% = 6900 €
6900 € - 1500 € inwestycja (350 € to VAT + dostawa) = 5400 € zysk.
Ten przykład dotyczy jednego miesiąca.
30 osób pochodzi z czterech tygodni, jeśli każda osoba polecisz tylko 2 inne osoby (ciąg geometryczny), nie trzeba więcej. W kolejnym miesiącu będzie ich oczywiście więcej, ponieważ dołączają nowi ludzie.
....
Informacje dostępne są tylko w odpowiedziach e-mail.
Dziękuję

Dopóki nie będzie jasna dyskusja na temat produktu: trzymaj się z daleka!

marketmaker2

Napisany przez Naseweis
Cześć ludzie,

wielu sympatycznych ludzi stało się biednymi dzięki tego typu piramidom finansowym.

Trzymajcie się z dala od tego - zazwyczaj są to oszustwa.

Pozdrowienia, Mądrala

@marketmaker2 Produkt nie ma znaczenia, ponieważ samo w sobie nie może zapłacić. System płaci. Miłego dnia! I proszę zacytować wszystko, gdzie jest następujący akapit? Jeśli ktoś teraz napisze, że chodzi o nieuczciwą grę piramidalną, to muszę go niestety rozczarować. Istnieje produkt, można go kupować tylko wtedy, gdy ktoś nie chce zarabiać, a dalsza sprzedaż nie jest konieczna. @Naseweis Niestety, nic nie zrozumiał, dobrze tak! Dlatego większość pozostaje biedna. Odrzucać innych ludzi bez pojęcia, bo nawet sami się nie zorientowali.

Napisany przez marketmaker2
Jeśli nie masz nic do ukrycia, udostępnij informacje publicznie i transparentnie na forum.
Forum finansowe to forum finansowe, a nie platforma do oszustw.
marketmaker2

Naprawdę nie mam nic do ukrycia, w przeciwnym razie postowałbym na forum oszustów. Ponadto tytuł brzmi: Wątek II Jak zostać bogatym, system jest wyjaśniony. Jak już wspomniałem, informacje są udzielane wyłącznie drogą mailową, nie marnuję więcej czasu na wszystkich pesymistów (nieosobiście), po prostu. Pracuję z jakością, nie z ilością. Brzmi surowo? Ale tak jest dobrze!

Napisany przez Naseweis
@ BusinessBuilder,

@Naseweis
Niestety, nic nie zrozumiałeś, dobrze tak! Dlatego większość ludzi pozostaje biedna. Odstraszanie innych ludzi, nie mając pojęcia, bo nawet sami nie są poinformowani.

Skąd wiesz, że jestem biedny?

Miałem już do czynienia z takimi schematami piramidy. Tylko ten, kto jest trochę inteligentny, powinien zostawić to w spokoju.

Teraz na pewno wiesz, jak cię postrzegam.

Pozdrowienia, Naseweis

@Naseweis
Gdzie powiedziałem, że Pan jest biedny?
Skąd wiesz, że to system piramidalny?
Czy w ogóle wiesz, co to jest system piramidalny i jak działa?
Czy tylko systemy piramidalne działają w taki sposób?
Czy dowiedziałeś się, co oferuję?
Jaka firma? Jaki produkt? O płatnościach?
Czy zawsze tylko mówisz/piszesz dla siebie?
Czy ja miałbym zamieszczać coś nielegalnego tutaj?
Jakim idiotą miałbym być?
Czy kiedykolwiek słyszałeś o zdrowym rozsądku?
Czy zawsze tak o wszystkim decydujesz?
Czy zawsze byłeś wszechwiedzący?
Możesz oceniać mnie jak chcesz, to działa w obie strony.
Proszę grzecznie, abyś nie publikował nic więcej, jeśli nie masz pojęcia.
Dziękuję!

Napisany przez Naseweis
@ BussinessBuilder,

tylko tyle - jeśli nie masz nic do ukrycia,
proszę położyć karty na stół.

Wówczas będziemy mieli tutaj w forum możliwość otwartej wymiany zdań.

Dopóki tak się nie stanie, pozostanę przy moim zdaniu.

Pozdrowienia, Naseweis

Tak więc jeszcze raz: tylko przez e-mail albo Skype. Nie mam czasu na dyskusje z tłumem. thatinparotinpatata@yahoo.gr Pozdrowienia

Napisany przez m-i-l-l-i-o-n
Jeśli ktoś ma ochotę, może zerknąć na mój blog, gdzie staram się zostać milionerem.

Moja droga do miliona.

Zawsze będę wdzięczny za wskazówki i postaram się je zrealizować, jeśli to możliwe.

Napisany przez Naseweis

Ponownie: tylko e-mailem lub przez Skype. Nie mam czasu na dyskusję z tłumem.
thatinparotinpatata@yahoo.gr

Pozdrowienia

Tchórzliwe?

Nie chcemy z tobą dyskutować, tylko otwarcie się tutaj wymieniać.

Wydaje mi się, że nie rozumiesz sensu i celu forum!

Staje się coraz zabawniejsze! Tchórzliwe? Śmieszne! Podałem przykład, czego jeszcze chcesz? W zamian otrzymałem tylko negatywny feedback od kogoś, kto a) mnie nie zna i b) nawet się nie zająknął, tylko bełkota bzdury (po prostu dlatego, że nie ma pojęcia).
Akceptujesz albo nie, tyle. Koniec!
Nie będę już odpowiadać, to nie ma sensu.
Dziękuję!

Napisany przez CFO
@Naseweis

Dziękuję za cenne wpisy i za wytrwałość. W końcu nawet najbardziej bezczelni wynalazcy maszyny do robienia pieniędzy tracą nerwy

Pozdrowienia, CFO

Napisany przez Naseweis

To staje się coraz bardziej zabawne! Tchórzliwe? Śmieszne! Przyniosłem przykład, czego chcesz więcej? W zamian dostałem tylko negatywną opinię od kogoś, kto
a) mnie nie zna i

Dlatego proszę się przedstawić: imię, adres, stronę internetową, itp.

b) nawet się nie zająknął i tylko bełkota bzdury tutaj (po prostu bo nie ma pojęcia).

Jasne, że ten, kto ma inne zdanie, nie zna się - znowu ktoś, kto chce oszukać naiwnych.

Akceptuj albo nie, tyle w temacie. Koniec!
Nie będę już odpowiadał, nie ma sensu.
Dziękuję!

mogę jedynie odpowiedzieć: Zamknij się.

Napisany przez Bockwurst
Aby się wzbogacić, konieczne jest pozytywne nastawienie, trzeba w to wierzyć, nie, trzeba wiedzieć, że kiedyś się uda. Odpowiednio, wtedy też się śpieszysz. Dobry przyjaciel powiedział mi już jako 16-latek, że kiedyś będzie bogaty, a dziś ma firmę z kilkuset pracownikami, willę milionera itp.

Napisany przez Naseweis

Aby się wzbogacić, trzeba mieć pozytywne nastawienie, trzeba wierzyć, nie, trzeba wiedzieć, że pewnego dnia się uda. W związku z tym wkłada się w to wysiłek. Dobry przyjaciel powiedział mi już jako 16-latek, że pewnego dnia będzie bogaty, a dzisiaj ma firmę z kilkuset pracownikami, willę za miliony itd.

takich ludzi też znam,

są z pewnością bogaci, ale czy są też szczęśliwi - to zawsze jest wielkie pytanie!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata