Re: Pytanie dotyczące rozliczenia karty kredytowej WHEN konto bieżące błąd banku: podwójne obciążenie.
Napisany przez MisterEd -
- wt wrz 27, 2011 10:55 am
Cześć,
mam kartę kredytową (z motywem lwiątka) w Deutsche Bank.
Zostało to uregulowane w ten sposób:
Stała linia kredytowa w wysokości 600,- €
Obciążenie następuje pod koniec miesiąca. (to oznacza, że jeśli mam 120 € debetu na karcie kredytowej, Deutsche Bank obciąża moje konto DB Girokonten, na którym przypięta jest karta kredytowa.)
Teraz.
Wziąłem 120 € dnia 12.09.2011 + opłaty, więc około 125 €.
Teraz widzę, że dnia 26.09.2011 debet na karcie kredytowej zniknął (zgodnie z bankowością internetową, gdzie widzę wszystkie kwoty z mojego konta DB-Girokonto, DB-MasterCard i DB-SparCard na jednej stronie).
Na stronie bankowości internetowej pod rubryką MasterCard widnieje także: Okres rozliczeniowy 23.09.2011 r.
Ok, okres rozliczeniowy to piątek. Od poniedziałku online pokazuje, że wszystko się udało i jestem na 0 € w MasterCard.
Jednak dzisiaj, 27.09.2011 o 13:00, widzę, że nic nie zostało pobrane z mojego konta.
Czy to błąd mojego banku? Czy moje pieniądze się podwajały?
Czy to się zdarza z dużym opóźnieniem?
Mam na myśli, że skoro wszystko dotyczy konta i karty kredytowej w banku, to trochę mnie to dziwi.
Co powinienem teraz zrobić najlepiej?
Co o tym sądzicie?
@Mod: proszę mi wybaczyć, nie byłem pewien, do jakiego forum to należy
mam kartę kredytową (z motywem lwiątka) w Deutsche Bank.
Zostało to uregulowane w ten sposób:
Stała linia kredytowa w wysokości 600,- €
Obciążenie następuje pod koniec miesiąca. (to oznacza, że jeśli mam 120 € debetu na karcie kredytowej, Deutsche Bank obciąża moje konto DB Girokonten, na którym przypięta jest karta kredytowa.)
Teraz.
Wziąłem 120 € dnia 12.09.2011 + opłaty, więc około 125 €.
Teraz widzę, że dnia 26.09.2011 debet na karcie kredytowej zniknął (zgodnie z bankowością internetową, gdzie widzę wszystkie kwoty z mojego konta DB-Girokonto, DB-MasterCard i DB-SparCard na jednej stronie).
Na stronie bankowości internetowej pod rubryką MasterCard widnieje także: Okres rozliczeniowy 23.09.2011 r.
Ok, okres rozliczeniowy to piątek. Od poniedziałku online pokazuje, że wszystko się udało i jestem na 0 € w MasterCard.
Jednak dzisiaj, 27.09.2011 o 13:00, widzę, że nic nie zostało pobrane z mojego konta.
Czy to błąd mojego banku? Czy moje pieniądze się podwajały?
Czy to się zdarza z dużym opóźnieniem?
Mam na myśli, że skoro wszystko dotyczy konta i karty kredytowej w banku, to trochę mnie to dziwi.
Co powinienem teraz zrobić najlepiej?
Co o tym sądzicie?
@Mod: proszę mi wybaczyć, nie byłem pewien, do jakiego forum to należy