Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Pytanie dotyczące rozliczenia karty kredytowej WHEN konto bieżące błąd banku: podwójne obciążenie.

Napisany przez MisterEd
Cześć,

mam kartę kredytową (z motywem lwiątka) w Deutsche Bank.
Zostało to uregulowane w ten sposób:

Stała linia kredytowa w wysokości 600,- €
Obciążenie następuje pod koniec miesiąca. (to oznacza, że jeśli mam 120 € debetu na karcie kredytowej, Deutsche Bank obciąża moje konto DB Girokonten, na którym przypięta jest karta kredytowa.)

Teraz.

Wziąłem 120 € dnia 12.09.2011 + opłaty, więc około 125 €.

Teraz widzę, że dnia 26.09.2011 debet na karcie kredytowej zniknął (zgodnie z bankowością internetową, gdzie widzę wszystkie kwoty z mojego konta DB-Girokonto, DB-MasterCard i DB-SparCard na jednej stronie).
Na stronie bankowości internetowej pod rubryką MasterCard widnieje także: Okres rozliczeniowy 23.09.2011 r.

Ok, okres rozliczeniowy to piątek. Od poniedziałku online pokazuje, że wszystko się udało i jestem na 0 € w MasterCard.

Jednak dzisiaj, 27.09.2011 o 13:00, widzę, że nic nie zostało pobrane z mojego konta.

Czy to błąd mojego banku? Czy moje pieniądze się podwajały?

Czy to się zdarza z dużym opóźnieniem?

Mam na myśli, że skoro wszystko dotyczy konta i karty kredytowej w banku, to trochę mnie to dziwi.

Co powinienem teraz zrobić najlepiej?
Co o tym sądzicie?

@Mod: proszę mi wybaczyć, nie byłem pewien, do jakiego forum to należy :-)

Re: Pytanie dotyczące rozliczenia karty kredytowej WHEN konto bieżące błąd banku: podwójne obciążenie.

Napisany przez Doso
To są różne konta, dlatego księgowanie może, ale nie musi trwać 3 dni robocze bankowe.

Napisany przez 2Escorpio

To są różne konta, dlatego może, ale nie musi, trwać 3 dni robocze na dokonanie transakcji bankowej.

Ma to miejsce w przypadku niektórych banków i na pewno zostanie jeszcze pobrane.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata