Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy duże samochody są tańsze w finansowaniu w stosunku do swojej wielkości?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim... Nasza córka właśnie zdała maturę i potrzebuje własnego samochodu na praktyki. Mamy tylko jeden samochód i chcielibyśmy jej więc kupić drugi. Brakuje nam jednak funduszy, dlatego będziemy musieli go sfinansować. Oczywiście myśleliśmy o małym samochodzie, ponieważ w zupełności wystarczyłby dla niej. Jednakże kiedyś słyszałem, że w niektórych przypadkach może nawet okazać się tańsze, jeśli kupimy duży używany samochód i go sfinansujemy. Czy zrozumiałem poprawnie, że chodzi tutaj właściwie o finansowanie, czy też takie samochody są proporcjonalnie tańsze jedynie w ubezpieczeniu? Micki

Napisany przez 2Bolitho
Może taki SUV byłby całkiem niezły. Na przykład Audi Q7 lub coś podobnego. Na pewno dostępne jest 0% finansowanie. Nie będzie można już wiele zejść z ceny, ale przynajmniej nie trzeba będzie płacić odsetek. Oczywiście, straty wartości, ubezpieczenie i tankowanie nie wpłyną tak bardzo na koszty, więc można je zignorować. Proszę dokładnie to wszystko przeliczyć. Moim zdaniem finansowanie samochodów to podwójna głupota. Płaci się odsetki, a dodatkowo jeszcze wszystkie inne koszty plus straty wartości. Zazwyczaj trzeba również odłożyć tę samą kwotę na kolejny zakup auta. ... I tak, wiem. W naszym społeczeństwie finansowanie samochodów jest normalne i gdyby nie to, wszyscy bylibyśmy bez pracy. Dokładnie. Być może kalkulacja pokaże, że lepszymi alternatywami są transport publiczny i taxi. Na stronie check.24.de możecie porównać finansowanie i ubezpieczenia. Wybierzcie 2 samochody, i przeliczcie to. Dowiedzcie się też o zużyciu paliwa i obliczcie podatki. Gdy to porównacie, zobaczycie, co jest lepsze. Nie ma uniwersalnej odpowiedzi. Oczywiście koszty finansowania są takie same, niezależnie od pojazdu. Wyjątek stanowią finansowania oferowane przez dealera. Może on oferować niskie odsetki, ale nie robi tego z życzliwości. Oczywiście koszty są wtedy wliczone w cenę sprzedaży.

Napisany przez Naseweis
Micki# pisze: Cześć wszystkim... Nasza córka właśnie zrobiła maturę i potrzebuje własnego samochodu na praktyki. Sami mamy tylko jeden samochód i chcielibyśmy jej kupić drugi. Jednak brakuje nam na to kapitału, dlatego musimy go sfinansować. Myśleliśmy o małym samochodzie, ponieważ powinien jej wystarczyć. Natomiast gdzieś słyszałem, że w niektórych przypadkach może nawet być taniej kupić duży używany samochód i go sfinansować.
Cześć Micki, Brakuje nam kapitału, ale trzeba duży samochód - przychodzi mi do głowy Jeep Grand Cherokee lub Hummer. Najlepiej używany - cena około 40 000 €. Miesięczne obciążenie rozłożone na 48 miesięcy. Czy dobrze zrozumiałem, że tutaj chodzi właśnie o sfinansowanie, czy takie samochody są po prostu stosunkowo tanie w ubezpieczeniu? W finansowaniu możliwe - ewentualnie 1,9 % oprocentowania - ale tylko jeśli obciążenie jest akceptowalne i miesięczny dochód netto jest odpowiedni. W ubezpieczeniu dla młodzieży poniżej 23. roku życia obowiązuje dodatkowa opłata. Jakoś mam wrażenie - że to pytanie ma jakiś żart w sobie. Pozdrowienia, Mądrala

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata