Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Który bank udziela krótkoterminowego kredytu w wysokości 1000 euro?

Napisany przez ADMCI4
Wracając znowu do mojego limitu, spłacam miesięcznie już 200 euro kredytu w swoim banku domowym. Ale znów mam problem, ponieważ kilka bezskutecznych obciążeń zostało zwróconych przez mojego banku. Jestem dość pewny, że tam nie otrzymałbym kolejnego lub wyższego kredytu. Czy mogę teraz po prostu pójść do innego banku i tam krótkoterminowo otrzymać kredyt w wysokości 1000 euro? Mogę go również spłacić w stosunkowo krótkim czasie. Czy ktoś zna bank, w którym byłoby to szybko i bezproblemowo możliwe?

Napisany przez willpower110
Czy jesteś w stanie sobie pozwolić na raty kolejnego kredytu? Wydaje się, że w Twojej Schufa mogły zgromadzić się negatywne wpisy. Dlatego żadne banki raczej nie podejmą się tego ryzyka. 1.000 euro to nadal mikrokredyt, a oferowany jest tylko przez nieliczne banki, ale po wysokich oprocentowaniach, ponieważ korzyść dla banków jest mniejsza. Istnieją banki kredytowe z zagranicy, które nie zwracają uwagi na Schufę, ale ryzyko dla Ciebie może być wyższe. Nigdy nie daj się oszukać przez lichwiarzy. Ci zazwyczaj żądają 100 euro lub więcej z góry. Mała opłata manipulacyjna jest akceptowalna, ale nie więcej niż 10 lub 20 euro. Tylko taka sugestia. Dobranoc

Napisany przez Birgit
Cześć, powinieneś najpierw dowiedzieć się, dlaczego nie radzisz sobie ze swoimi pieniędzmi. Zrób zestawienie miesięcznych przychodów i wydatków. Wtedy zobaczysz, gdzie tkwi problem. Jeśli mogłeśbyś szybko spłacić kredyt w wysokości 1000€, dlaczego teraz masz problem z odrzucaniem polecenia zapłaty? Birgit

Napisany przez Udo40
W przeciwnym razie możesz również poszukać odpowiednich małych pożyczek w Internecie. Jednak z negatywną historią w SCHUFA będzie to trudniejsze.

Napisany przez H.C. Pe
Ja, na początek spróbowałabym zrozumieć, dlaczego pod koniec miesiąca nie zostaje tyle, ile powinno. Ponadto, z pewnością trudno uzyskać kredyt o niskim oprocentowaniu przy stosunkowo niskich kwotach, takich jak ta, o której wspominasz - dlatego ważne jest, aby dokładnie przyjrzeć się warunkom i opłatom podczas poszukiwań. Pozdrowienia

Napisany przez Udo40
Oczywiście, to prawda. Wiele banków obecnie pobiera wyższe opłaty za małe kredyty, ponieważ udzielenie ich prawie się nie opłaca. Jednak istnieją również korzystne oferty.

Napisany przez Rolfy
Kochana/y Trissi, jeśli chodzi naprawdę tylko o sumę 1.000€, mam dla Ciebie radę - zwróć się do instytucji kapitałowej w Niemczech (znajdziesz ją tutaj: Mein Mikrokredit - mikrokredyty i mikrofinansowanie ). Ten dostawca specjalizuje się w udzielaniu tzw. mikrokredytów, a korzyścią jest brak opłat manipulacyjnych za złożenie wniosku lub nawet procedurę wypłaty. Z drugiej strony należy spodziewać się nieco wyższych odsetek od spłaty kredytu, jeśli faktycznie go otrzymasz. Wydaje mi się, że to możliwe tylko wtedy, gdy przedstawisz przekonującą koncepcję, dlaczego potrzebujesz kredytu lub odpowiednie zabezpieczenia. Ale jak powiedziałem, można spróbować. To nic nie kosztuje.

Napisany przez H.C. Pe
Miałem dobre doświadczenia związane z braniem kredytu w DKB. Sparkasse odrzuciła mój wniosek kredytowy, ale DKB go zaakceptowała.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata