Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: terroryzm

Napisany przez beta
Hm, ....więc dzisiaj jest wielka terrorystyczna alarm, ok. Miałbym pytanie: Czy jest jakiś powód, aby wszystko to wypowiadane przez Wielką Brytanię i USA wierzyć ?!? Zwłaszcza USA, największym kłamcom i przestępcami naszej planety ?!? Przecież nawet nie byli na Księżycu :?: Jutro przyjdzie Döbleyou z nagraniem wyznaniowym jakiejś grupy islamistycznej. Może chce tylko odwrócić uwagę od Izraela, albo od czegoś innego. Jeśli to prawda, to oczywiście godne podziwu, że ten zamach został udaremniony. JEŚLI ! Wierzę teraz tylko w to, co widzę przed swoim własnym progiem moimi własnymi oczami......(trochę przesadzone powiedziane). :evil:

Napisany przez Simona
Nie mogę znaleźć powodu. 8) Tylko kursy zakupów. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez richard100
Można przeklinać na AMERYKANÓW ile się chce, ale przynajmniej nie są oni tchórzami jak spekulanci w Europie :lol: Znowu raz uratowali nas z kryzysu na giełdzie. SMI spadł o 1,2% dzisiaj. Potrzebny był pozytywny wynik Dowa, aby nas wydobyć z kryzysu. Dobra robota. Pozdrowienia, Rich

Napisany przez beta
richard100 pisze: Raz jeszcze wyciągnęli nas z kryzysu giełdowego. SMI spadł o 1,2% dzisiaj. Znowu potrzebny był pozytywny Dow, aby nas wydobyć z kryzysu.
hm...oczywiście można to widzieć różnie. Komu zasadniczo zawdzięczamy ten (giełdowy) terror? Komu miały służyć te ataki? Oczywiście Amerykanom. Więc rozsądny Dow to chyba minimum, co mogą dla nas zrobić, prawda!? 8) Ale to nieistotne. Cena ropy spada. Według handlowców, jako powód podaje się obecnie zmniejszoną liczbę lotów: :shock: Myślę, że dawno nie słyszałem niczego głupszego... Pozdrawiam

Napisany przez richard100
beta pisze:Hm, ....więc dziś jest ogólnokrajowy alarm terrorystyczny, ok. Miałbym pytanie: Czy jest jakiś powód, aby wierzyć w to wszystko, co mówią Wielka Brytania i Stany Zjednoczone ?!? Zwłaszcza w Stany Zjednoczone, największych kłamcach i przestępcach naszej planety ?!? Przecież nawet nie byli na Księżycu :?: Cześć Beta, Ja z kolei w to wątpię. W dyktaturze może jeszcze, ale w kraju z wolnością słowa... :wink: Wyobraźcie sobie, co by się stało, gdyby takie coś wyszło na jaw, a na pewno by to się stało.... 21 osób zostało aresztowanych, zbyt wielu ludzi było zaangażowanych. Wielkie brawa dla Scotland Yardu, którzy ocalili życie kilkuset osobom. :lol: Pozdrowienia Rich

Napisany przez 2cybercrash
Można myśleć, co się chce, ale od imperialistycznego ataku Izraela na Liban, mamy najwyższy stopień alarmu terrorystycznego. A potem zbliża się 10.11. Jeśli nie ten atak, to inny w jakiejkolwiek niszczycielskiej formie. Podróżujący, turyści, pasażerowie metra, podróżni pociągami żyją w niebezpieczeństwie. Wszędzie trzeba być czujnym. Poważnie podchodzę do tego incydentu.

Napisany przez Dany1
beta pisze:Hm, ....więc dziś jest duży alarm terrorystyczny, ok. Miałbym pytanie: Czy istnieje jakiś powód, aby uwierzyć we wszystko wypowiadane przez Wielką Brytanię i Stany Zjednoczone ?!? Zwłaszcza przez Stany Zjednoczone, największych kłamców i przestępców naszej planety ?!? Przecież oni nawet nie byli na Księżycu :?: Tak, byli na Księżycu i Elvis nie żyje, pewnie Jutro przyjdzie Döbleyou z nagraniem wyznania jakiejś islamskiej grupy. Być może chce tylko odwrócić uwagę od Izraela, albo od czegoś innego. Nie przeceniajmy Tubbeljou. Istnieją badania, nadzory, wyjaśnienia na całym świecie, których W nie może zapobiec, i których nie chce zapobiec. Nie powinniśmy potępiać wszystkiego, co robią W i Amerykanie z góry. Jeśli to prawda, to oczywiście godne podziwu, że ten zamach terrorystyczny można było udaremnić. JEŚLI ! Wczoraj wróciłem z rodziną z wakacji na Stonesurlaub w Nicei. Godzinne opóźnienie, kontrole na lotnisku takie, jakie ostatnio przeżyłem we Frankfurcie w 1991 roku. Cały bagaż podręczny został rozpakowany, przeszukano, opróżniono wszystkie torby... a potem jeszcze stały setki zdezorientowanych turystów... wszystkie mieli zarezerwowany lot do Londynu i nie mogli wystartować, wszystko odwołane. Nikt nie przzeklinał, ludzie zrozumieli, że sytuacja jest poważna. Aby przeprowadzić taką akcję jak teraz, potrzeba konkretnych dowodów, plotki nie wystarczą. Lepiej jedna taka akcja za dużo niż za mało...i lepiej brak konkretnych dowodów (ofiar)

Napisany przez Simona
Może właśnie mieli tu egzaminy końcowe. Ale odkąd zaczęto szukać następców w gazetach, papier cukrowy także się tam zatrzymał. ops: https://de.wikipedia.org/wiki/MI5 Pozdrowienia, Simona

Napisany przez beta
No więc, absolutnie nie jestem zwolennikiem żadnych teorii spiskowych! Mimo to wolę wam bardziej zawierzyć niż jakimś potężnym gadającym głowom z USA czy Wielkiej Brytanii. Po prostu im nie wierzę. Czy teraz jestem sprowadzony do roli neutralnego Szwajcara?!? :mrgreen: :mrgreen:

Napisany przez beta
No cóż, absolutnie nie jestem przedstawicielem ani zwolennikiem jakichkolwiek teorii spiskowych! https://de.wikipedia.org/wiki/Verschwörungstheorie Niemniej jednak wolę bardziej ufać Wam tutaj niż jakimś potężnym gadułom z USA czy GB. Po prostu im już nie wierzę. Czy teraz jestem zredukowany do neutralnego Szwajcara ?!? :mrgreen: :mrgreen:

Napisany przez beta
Dany1 pisze: Ja, byli na księżycu, a Elvis nie żyje, pewnie
Ok, Elvis nie żyje. Ale mimo to nie byli na księżycu https://www.n-tv.de/699859.html :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Dowody na ataki terrorystyczne pozostają niewyjaśnione, ....hm... Pozdrowienia

Napisany przez Simona
Zgodnie z radiowymi wiadomościami dzisiejsze bomby w Genewie z wczoraj to zły żart. Przestępca ryzykuje aż 3 lata więzienia. Czy to był przekręt SMI? Przerywnik rozrywkowy z Korei Północnej ma być pewnie sposobem na to, aby w końcu zaczęto z nimi rozmawiać. Kto jest za to odpowiedzialny? Czy dzisiaj rano nastąpią zyski? Raczej zaniepokojeni inwestorzy, sądzę. Czy należy kupować, gdy tak drży rynek? ? Pozdrowienia, Simona

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata