Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy jako osoba prowadząca działalności gospodarczą muszę mieć w banku konto firmowe?

Napisany przez ADMCI4
Ponieważ pracowałem jako pracownik aż do kilku miesięcy temu, miałem oczywiście normalne konto osobiste w moim banku. Kiedy zdecydowałem się rozpocząć działalność gospodarczą, początkowo ani przez myśl mi nie przeszło, aby to zmienić. Ponieważ nie potrzebowałem żadnych kredytów ani usług banku, nie dowiedział się on również o mojej działalności gospodarczej. Teraz jednak zastanawiam się, czy powinienem poinformować bank, że jestem self-employed i czy powinienem przekształcić konto osobiste na konto firmowe. Co o tym sądzicie?

Re: Czy jako osoba prowadząca działalności gospodarczą muszę mieć w banku konto firmowe?

Napisany przez 2Escorpio
Hej,

to zależy od tego, czy jesteś samozatrudniony czy pracujesz jako wolny strzelec.

Jeśli wystawiasz tylko kilka faktur miesięcznie, oczywiście możesz użyć do tego swojego konta prywatnego.

Ale jeśli jesteś właściwie samozatrudniony i prowadzisz handel lub coś podobnego... to powinieneś przekształcić model konta na konto firmowe.

esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata