- pt paź 07, 2011 8:37 am
Hej wszystkim,
mój pierwszy post tutaj - od pewnego czasu czytam to forum.
Będę wdzięczny, jeśli możecie mi trochę pomóc w następującej sprawie.
Obecnie mam 25 lat i kilka lat temu miałem kilka trudności finansowych. Wtedy, oprócz swojego zwykłego konta osobistego, miałem kartę kredytową od banku i trochę ponad siły. Wtedy nie byłem w stanie spłacić pełnej kwoty z kart kredytowych.
Te trudności finansowe spowodowały, że miałem 2 wpisy w Biurze Informacji Kredytowej, które zostały jednak usunięte po 3 latach.
Aktualnie moje Biuro Informacji Kredytowej jest wolne od negatywnych wpisów.
Poza tym mój wynik w Biurze Informacji Kredytowej nie jest na poziomie 100. Prawdopodobnie nie osiągnie już tego poziomu, mimo braku wpisów.
Dwa lata temu, gdy zapytałem w Barclays o kartę kredytową, od razu dostałem odmowę, ponieważ z powodu zbyt niskiego wyniku w Biurze Informacji Kredytowej nie jestem uprawniony do karty kredytowej. Być może wtedy był wpis w moim Biurze Informacji Kredytowej.
Od tamtego czasu mam jednak w Biurze Informacji Kredytowej wpis, że pytałem o kartę kredytową w Barclays. Nie wiem, czy ten wpis jest negatywnie oceniany, ale jakoś mnie to obciąża, bo wydaje mi się, że mam negatywne informacje od nich, mimo że tylko zapytałem.
Obecnie korzystam z karty kredytowej mojego ojca. Jest to w porządku, ale niestety zawsze uciążliwe z rozliczeniami i przelewami itp.
Chciałbym ponownie posiadać własną kartę kredytową. Nie mam negatywnych wpisów w Biurze Informacji Kredytowej, mam ustabilizowany, regularny dochód i nie mam żadnych długów.
Chciałbym zapytać o konto Cash w DKB, ale bardzo się boję, że spowoduje to ponowne negatywne wpisanie w moim Biurze Informacji Kredytowej, które może być negatywnie oceniane.
Czy takie zapytanie wpłynie na moją zdolność kredytową? Czy tylko się pojawi i nie będzie negatywnie oceniane?
Byłoby świetnie, gdybyście mi pomogli