Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Karta kredytowa i Schufa

Napisany przez Ventura
Hej wszystkim, mój pierwszy post tutaj - od pewnego czasu czytam to forum. Będę wdzięczny, jeśli możecie mi trochę pomóc w następującej sprawie. Obecnie mam 25 lat i kilka lat temu miałem kilka trudności finansowych. Wtedy, oprócz swojego zwykłego konta osobistego, miałem kartę kredytową od banku i trochę ponad siły. Wtedy nie byłem w stanie spłacić pełnej kwoty z kart kredytowych. Te trudności finansowe spowodowały, że miałem 2 wpisy w Biurze Informacji Kredytowej, które zostały jednak usunięte po 3 latach. Aktualnie moje Biuro Informacji Kredytowej jest wolne od negatywnych wpisów. Poza tym mój wynik w Biurze Informacji Kredytowej nie jest na poziomie 100. Prawdopodobnie nie osiągnie już tego poziomu, mimo braku wpisów. Dwa lata temu, gdy zapytałem w Barclays o kartę kredytową, od razu dostałem odmowę, ponieważ z powodu zbyt niskiego wyniku w Biurze Informacji Kredytowej nie jestem uprawniony do karty kredytowej. Być może wtedy był wpis w moim Biurze Informacji Kredytowej. Od tamtego czasu mam jednak w Biurze Informacji Kredytowej wpis, że pytałem o kartę kredytową w Barclays. Nie wiem, czy ten wpis jest negatywnie oceniany, ale jakoś mnie to obciąża, bo wydaje mi się, że mam negatywne informacje od nich, mimo że tylko zapytałem. Obecnie korzystam z karty kredytowej mojego ojca. Jest to w porządku, ale niestety zawsze uciążliwe z rozliczeniami i przelewami itp. Chciałbym ponownie posiadać własną kartę kredytową. Nie mam negatywnych wpisów w Biurze Informacji Kredytowej, mam ustabilizowany, regularny dochód i nie mam żadnych długów. Chciałbym zapytać o konto Cash w DKB, ale bardzo się boję, że spowoduje to ponowne negatywne wpisanie w moim Biurze Informacji Kredytowej, które może być negatywnie oceniane. Czy takie zapytanie wpłynie na moją zdolność kredytową? Czy tylko się pojawi i nie będzie negatywnie oceniane? Byłoby świetnie, gdybyście mi pomogli

Napisany przez 2Escorpio
Cześć, więc po pierwsze... żaden człowiek nie ma 100% w Schufa... nawet wielokrotni milionerzy. Dobra średnia wynosi 96-99% w punkcie Schufa. Ponadto nie wierzę, że punktacja nie rośnie z powodu negatywnych wpisów, w przeciwnym razie ludzie byliby niezdolni do działania przez całe życie z powodu jednego błędu. Co do innych kwestii... Jakiekolwiek zapytania dotyczące twojej zdolności kredytowej w Schufa nie są ani pozytywne, ani negatywne... to normalne zapytanie, które niczego nie zmienia. Ponadto partnerzy handlowi, takie jak banki, widzą te zapytania tylko przez 2 do 4 tygodni. Tylko ty widzisz tę informację przez rok, ponieważ przeciętny obywatel nie sprawdza swojego Schufa co 4 tygodnie. Więc możesz z czystym sumieniem złożyć zapytanie w DKB i innych miejscach. Ale nie przesadzaj ponownie z kartą kredytową Pozdrowienia, esco

Napisany przez Ventura
Cześć Escorpio, Dziękuję Ci serdecznie za odpowiedź. Dobrze - w takim razie zadam pytanie. Cóż, kiedyś byłam trochę lekkomyślna - może zrzucę to na młodzieńczą lekkomyślność ;-) Ale była to na pewno pouczająca lekcja! Jeszcze raz dziękuję i pozdrowienia

Napisany przez 2Escorpio
Ventura pisze: Cześć Escorpio, dziękuję ci serdecznie za odpowiedź. Dobrze - w takim razie zapytam tam. Cóż, kiedyś byłem trochę lekkomyślny - może przypisuję to też młodzieńczej lekkomyślności ;-) Ale była to zdecydowanie pouczająca lekcja! Jeszcze raz dziękuję i pozdrowienia
Lepiej na początku z niewielkimi stratami niż później z dużymi szkodami Powodzenia

Napisany przez Michael S.
Jak właściwie wygląda punktacja? Czy ktoś może mi to wyjaśnić?

Napisany przez 2Escorpio
Michael S. pisze: Jak dokładnie wygląda taki scoring? Czy ktoś mógłby mi to wyjaśnić?
Hej, Scoring to po prostu liczba między 5 a 99,5, wyrażana w procentach. Nie osiąga się 0% ani 100%, ponieważ nie można powiedzieć, czy ktoś mimo dużych długów nie zapłaci rachunku. Nawet dla milionerów nie ma 100%, ponieważ mogliby oni zbankrutować. Co do kalkulacji scoringu, Schufa milczy... Jednakże istnieją plotki, że zachowanie płatnicze, liczba zobowiązań (umowy telefoniczne, konta bankowe, karty kredytowe itp.) oraz lokalizacja zamieszkania są jakoś łączone w celu utworzenia odpowiedniego scoringu. Pozdrawiam, esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata