Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Czy jako klient giełdy muszę być na bieżąco?

Napisany przez ADMCI4
Kiedy zaczynam zgłębiać temat sytuacji niemieckich akcji i wartości moich kilku akcji Bayer, którymi posiadam, zawsze bombardowany jestem fachowym żargonem, którego i tak jako laik nie rozumiem. W zasadzie nie interesuje mnie to tak bardzo, po prostu chcę chronić się przed stratami. Czy mogę powierzyć moje akcje w opiekę bankowi, czy zawsze muszę być na bieżąco, aby uniknąć niespodzianek jako klient? Innymi słowy: czy banki oferują również jakąś formę zarządzania portfelem akcji?

Napisany przez Graufell
RockingBird pisze: Innymi słowy: czy banki oferują również rodzaj serwisu dotyczącego portfeli akcji?
Tak. Nazywa się to funduszami akcyjnymi.

Napisany przez 2Bolitho
No cóż, zainteresowanie powinno być obecne, gdy inwestuje się pieniądze. Bez znaczenia, czy inwestuje się bezpośrednio w akcje czy poprzez fundusze. Bez zainteresowania lokata terminowa i inne tego typu są lepszym instrumentem.

Napisany przez petethefarmer
Jak zawsze, obowiązuje podstawowa zasada: nie ufaj nikomu oprócz siebie ;-) ... Nie, poważnie teraz: odradzam poleganie na banku lub doradcy finansowym w tego typu sprawach. Osobiście też jestem raczej sceptyczny w stosunku do funduszy akcyjnych. Twoje inwestycje tam są zarządzane przez czasami dość kompetentnych ludzi, ale w końcu są to tylko ludzie, którzy w jakiś sposób starają się przewidzieć ruch na rynku lub w akcjach. W końcu, to praktycznie jedyna opcja inwestowania w akcje, nie zagłębiając się w temat zbyt głęboko.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata