Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy balonowa forma finansowania samochodu jest dobrą alternatywą?

Napisany przez ADMCI4
Cześć! Ponieważ nasz samochód znów jest w warsztacie, a obawiam się, że ewentualna naprawa tym razem może już się nie opłacać, zastanawiam się obecnie nad możliwościami finansowania. Wiadomo, że nie jestem w stanie zapłacić za nowy samochód gotówką, więc chodzi tylko o rodzaj finansowania. Natknąłem się na różne możliwości, a balonowe finansowanie zapadło mi w pamięci, ponieważ pozwala kredytobiorcy na względnie niskie raty, a na końcu pozostaje jedna, większa rata. Obecnie byłoby to dla mnie bardzo kusząca oferta. Ale ile droższe jest takie finansowanie w sumie niż typowe?

Napisany przez Naseweis
Jaka jest balonowa finansowanie?

Napisany przez BarneyB
W zasadzie finansowanie balonowe stanowi połączenie kredytu ratalnego i Leasingu. Cena zakupu dobra ekonomicznego zostaje podzielona; część kosztów finansowania jest płatna w równych ratach miesięcznych, a druga część poprzez końcową płatność, tzw. balon. Źródło: Słownik kredytowy dostępny na Kredit-Engel.de To całkiem dobrze wyjaśnia finansowanie balonowe. Należy jednak pamiętać o równoczesnym odkładaniu tej samej części raty na konto oszczędnościowe, terminowe lub lokatę. Dzięki temu można spłacić balon na koniec finansowania.

Napisany przez Naseweis
Cześć Barney, dlaczego by nie skorzystać z Leasingu. Możesz wpłacić zaliczkę, spłacać raty przez 3-5 lat oraz uiszczyć ostateczną płatność. Przy Leasingu przy różnych samochodach można otrzymać dodatkowy bonus. Spróbuj kupić samochód przez Internet: Tanie nowe samochody na caroo.de - bezpieczne zakupy nowych samochodów Polecam. Przez tę platformę już kupiłem samochód. Tutaj prywatna osoba może otrzymać nawet do 30% rabatu na niemiecki samochód (nie sprowadzany z Europy). Pozdrowienia, Bystrzaku

Napisany przez BarneyB
W większości przypadków kredyt kończy się będąc tańszym niż Leasing. Ponieważ dilerzy samochodowi, decydując się na Leasing, muszą zakładać, że otrzymają samochód z powrotem i będą musieli go sprzedać, co oczywiście wiąże się z dodatkowymi kosztami. W przypadku kredytu od samego początku jest jasne, że samochód przechodzi na właściciela. To oczywiście zależy od ofert dostępnych na rynku, zdolności kredytowej, wielkości rat, oprocentowania itp. Przy finansowaniu balonowym ważne jest również, jak oszczędza się na bańce, na przykład na lokacie bankowej można otrzymać wyższe oprocentowanie niż na zwykłym rachunku oszczędnościowym. Zawsze warto porównać oferty, aby znaleźć odpowiednie finansowanie samochodu.

Napisany przez Naseweis
Cześć Barney, Czy słyszałeś kiedyś o możliwości określenia w umowie Leasingowej jakiego wartość rezydualną przyjmuje się jako wartość końcową pojazdu? Jak już wspomniano, w różnych salonach samochodowych Leasing może być tańszy. Pozdrawiam, Wiedzący Teraz nie ma więcej odpowiedzi tutaj.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata