Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt krótko po ukończeniu nauki

Napisany przez Mandy90
Cześć, ponieważ nie mam zielonego pojęcia, mam nadzieję, że otrzymam tutaj jakieś wskazówki. Bardzo pilnie potrzebuję po ukończeniu szkolenia kredytu o dość wysokiej kwocie. Skraca się moje szkolenie, więc kończę je wcześnie i zostanę zatrudniona... Powód kredytu zaklasyfikowałabym jako budowę domu, remonty... W momencie, kiedy potrzebuję kredytu, mam 21 lat i zarabiam może 1100 albo 1200 euro netto. Mój chłopak, który jeszcze będzie się szkolił, może być wliczony, ale jego zarobki oczywiście będą niskie, ale pieniądze to pieniądze - możemy się złożyć, jeśli będzie trzeba. W Internecie już obliczyłam, że mogłabym otrzymać 21000 euro od Easycredit. Planuję 20000 euro, więc to by pasowało. Teraz pytanie, czy faktycznie mogłabym otrzymać tę kwotę? Problem całości będzie taki, że nie mogę czekać do zakończenia okresu próbnego i chciałabym wiedzieć, czy byłoby możliwe otrzymanie takiej dużej sumy, a to jeszcze w okresie próbnym? Mogłabym spłacić kredyt bez problemu, ponieważ nadal mieszkam u rodziców za niewielką opłatą praktycznie (w rzeczywistości obok w mieszkaniu). Nie mam negatywnego wpisu w rejestrze dłużników. Czy potrzebujecie dodatkowych informacji, aby móc udzielić mi jak najbardziej precyzyjnej odpowiedzi? Pozdrawiam, Mandy

Napisany przez der-taucher
oh Mandy, powinnaś naprawdę dokładnie się poradzić. W Twoim młodym wieku powinnaś być ostrożna z pożyczaniem dużej sumy pieniędzy, ponieważ zajmie dużo czasu, aby spłacić całą pożyczkę. Jednakże zrobiłem trochę badań w sieci. Pod adresem Kredite für Auszubildende im Online Vergleich » Kredite.de znajdziesz bliższe informacje oraz prostą kalkulatorkredytu. Tutaj szczególnie zaznaczono, że oferują je tylko renomowane banki udzielające kredytu dla praktykantów. Myślę, że Twoja sytuacja z okresem próbnym jest porównywalna z sytuacją praktykanta.

Napisany przez Udo40
Również ja byłbym bardzo ostrożny. Czy otrzymasz tę sumę, zależy od tego, czy bank faktycznie zgodzi się udzielić kredytu osobom, które jeszcze nie zakończyły okresu próbnego. Uważam, że w przypadku takiej kwoty to prawie utopijne, ale oczywiście możesz spróbować swojego szczęścia.

Napisany przez Naseweis
Cześć Mandy, dla takiego kredytu pożyczkodawca potrzebuje zabezpieczenia. Jeśli Twoi rodzice poręczą za Twój kredyt, to miałabyś szansę. W przeciwnym razie nie widzę innej opcji. Pozdrowienia, Naseweis

Napisany przez Mandy90
Dziękuję za Wasze odpowiedzi. To nie jest pochopna i nieprzemyślana decyzja - długo zastanawiałem się z moimi rodzicami i zdecydowałem się na kredyt... Szkoda, miałem nadzieję, że uda się jakoś uzyskać tę kwotę w okresie próbnym. Czy widzicie dla mnie jakieś szanse po upływie 6 miesięcy próbnego okresu? Nie martwię się o przejście okresu próbnego. Jednakże właściwie potrzebowałbym kredytu wcześniej, a ponieważ moi rodzice sami są już przy limicie kredytowym związany z zakupem domu, nie wiem, czy mogę ich podać jako poręczycieli... Ale muszę to jeszcze sprawdzić. Niestety, nie mam też luksusowego dobra ani nieruchomości, które mogłbym zaoferować jako zabezpieczenie. Dziękuję za link, teraz przyjrzę mu się trochę bliżej...

Napisany przez MajorKev
Po zakończeniu okresu próbnego uzyskanie kredytu powinno być mniej problematyczne. Wysokość kredytu jest ustalana indywidualnie przez bank/dostawcę kredytu. Czy twój umowa o pracę jest na czas nieokreślony czy określony? To także może mieć znaczenie dla decyzji banku, ponieważ kredyt może być udzielony w zależności od tego, jakie zabezpieczenia ostatecznie możesz zaoferować... Na twoim miejscu na pewno poczekałbym do końca okresu próbnego, skorzystał z kompleksowego doradztwa i spokojnie porównał oferty.

Napisany przez Mandy90
Jeśli miałbym możliwość poczekać, zdecydowanie bym to zrobił, niestety musi być szybko... Bardzo prawdopodobne jest, że mój umowa o pracę będzie na czas określony na 2 lata, ponieważ po tym czasie chciałbym i tak poszukać dalszych możliwości na rynku pracy. Oczywiście, to minus dla banku

Napisany przez Naseweis
Cześć Mandy90, dlaczego musi być tak szybko? Poza tym, nadal nie rozumiem dlaczego pieniądze mają być przeznaczone na budowę domu. Czy posiadasz działkę, na której ma być zbudowany Dom? Za 20 000 € nie da się zbudować domu. Daj nam więcej informacji na temat Twoich zamiarów. Pozdrowienia, Naseweis

Napisany przez Mandy90
Ja przyjaciółka chce sprzedać mi Dom bardzo tanio z powodu niefortunnych okoliczności. Ponieważ nie ma nikogo w rodzinie ani nikogo znanego, chciałaby go sprzedać mnie za bardzo niską cenę... Działka należy jednak do kolei, więc nie ma wpisu w księdze wieczystej i nie mogę go wykorzystać jako zabezpieczenie kredytowe... Ponieważ jest to wyjątkowa okazja i nie będzie czekała długo, chciałbym skorzystać z tej oferty.

Napisany przez Konturs
Otrzymanie kredytu nie powinno być problemem. Masz miesięczne zarobki netto na poziomie ~1200€, więc masz dochód. W razie potrzeby Twój partner także mógłby pomóc w spłacie, więc myślę, że musicie podpisać umowę razem. Istnieje rodzaj pożyczki dla studentów, która mogłaby być dla Ciebie odpowiednia. Możesz się o niej dowiedzieć tutaj. W przeciwnym razie zapytaj swojego banku o szanse na uzyskanie kredytu, myślę, że to najlepsze rozwiązanie.

Napisany przez Naseweis
Cześć Mandy, Czy twoja znajoma próbuje cię oszukać? Przed podjęciem decyzji, skontaktuj się z firmą kolejową. Może się zdarzyć, że po zapłaceniu, firma kolejowa bez podania przyczyny zburzy Dom. Czy to możliwe, że mamy do czynienia z działką dzierżawczą? W takim przypadku firma kolejowa musi zgodzić się na sprzedaż domu. Ponadto będzie trzeba płacić coroczną opłatę dzierżawną. Bez zgody firmy kolejowej nie ruszy się tutaj nic. Pozdrowienia, Wścibski

Napisany przez Naseweis
Cześć Konturs, co to ma być za nonsens? Takie fałszywe informacje nikomu tu nie pomagają. Jeśli nie masz pojęcia, po prostu trzymaj ręce na klawiaturze. Pozdrowienia, Naseweis PS: i na pewno nie zyskasz sympatii pisząc tylko jeden tekst, aby zwrócić uwagę na reklamę.

Napisany przez der-taucher
Cześć Mandy, zgadzam się z Naseweis: koniecznie zasięgnij informacji. Być może warto zapytać bezpośrednio w firmie kolejowej... Bahn - Grundstück Sachsen-Anhalt: mienie nieruchome - tutaj na pewno znajdziesz odpowiedniego kontaktora do uzyskania informacji na temat działki Twojej przyjaciółki. Albo poproś przyjaciółkę o pokazanie jakiegoś pisemnego dowodu. Moim zdaniem wszystko to brzmi trochę niejasno... Ale jeśli chodzi o pieniądze, zdrowa dawka nieufności wcale nie jest taka zła...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata