Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Ile kosztuje ubezpieczenie od niezdolności do pracy?

Napisany przez Aliber
Czy to jest takie drogie?

Napisany przez Naseweis
Jaką pracę urzędniczą wykonujesz?

Napisany przez Mike Spezi
Co jest drogie?

Napisany przez MajorKev
Kwota zależy od wykonywanego przez Ciebie zawodu. Z tego, co wiem, ubezpieczenie niezdolności do służby jest ubezpieczeniem odpowiadającym ubezpieczeniu niezdolności do pracy. ubezpieczenie niezdolności do służby zostało jednak dostosowane do potrzeb urzędników... Czy pracujesz jako urzędnik?

Napisany przez Margarida
Skladki ubezpieczeniowe w ubezpieczeniu na wypadek niezdolności do pracy (podobnie jak w przypadku ubezpieczenia na wypadek niezdolności do pracy) są obliczane na podstawie wieku, płci i zawodu. Im jesteś młodszy, tym tańsze jest ubezpieczenie. Obliczyłem tutaj moją ofertę: Niezdolność do służby

Napisany przez Naseweis
Cześć Margarida, strona internetowa, do której się odnosisz, mówi sama za siebie! Tutaj prezentowane są teksty o ubezpieczeniach, które już nie funkcjonują. Pozdrowienia, Naseweis

Napisany przez Goldzstein
Koszty ubezpieczenia od niezdolności do pracy zależą od indywidualnego ryzyka ubezpieczeniowego. Wiek odgrywa tutaj równie istotną rolę, jak zawód. Osoby, które zawierają ubezpieczenie od razu po rozpoczęciu pracy, mogą zaoszczędzić dużo pieniędzy.

Napisany przez Aliber
Cześć ciekawostko Jestem urzędnikiem pocztowym. Pozdrowienia Aliber

Napisany przez Naseweis
Aliber pisze: Cześć Ciekawostko, Jestem urzędnikiem pocztowym. Pozdrowienia, Aliber
Cześć Aliberze, biorąc pod uwagę, że Poczta od dawna nie zatrudnia już urzędników, musisz być już nieco starszy. Aby móc złożyć ofertę dotyczącą niezdolności do służby, potrzebuję Twojej daty urodzenia, płci, grupy wynagrodzeniowej, stopnia wieku służbowego oraz daty rozpoczęcia pełnienia służby jako urzędnik. Jeśli dodatkowo jesteś członkiem dawnej Poczty Gewerkschaft (obecnie Ver.di), możesz otrzymać specjalną zniżkę. Pozdrowienia! Ciekawostko

Napisany przez ADMCI4
Zazwyczaj ubezpieczenie od niesprawności służbowej z klauzulą dotyczącą niezdolności do pracy jest droższe niż ubezpieczenie od niezdolności do pracy bez tego dodatku. To dlatego, że zabezpieczenie przed niesprawnością służbową jest bardziej wartościowe niż przed niezdolnością do pracy. Ponadto, w aktualnym wydaniu magazynu FinanzTest porównano ubezpieczenia od niezdolności do pracy z klauzulami dotyczącymi niesprawności służbowej (DU). Według nich: DBV, Universa, Condor i inni są lepsi od DEBEKA. Wszystkie są dostępne u zaufanego brokera ubezpieczeniowego. No, poza DEBEKĄ. Pozdrowienia Alexander Irmscher

Napisany przez Naseweis
Dodatkowo do odpowiedzi pana Irmschera: DBV - Bardzo dobrze (1,3) universa - Bardzo dobrze (1,4) Condor - Bardzo dobrze (1,5) Debeka - dobrze (1,80) na 9. miejscu Można to sprawdzić na stronie Stiftung Warentest: https://www.test.de/themen/versicher...77639-4277641/ W przypadku DBV członkowie Ver.di mogą otrzymać dodatkową zniżkę. Pozdrowienia! Naseweis

Napisany przez tanjaw
Co jest bardziej zalecane? ubezpieczenie na wypadek niezdolności do służby czy raczej ubezpieczenie na wypadek niezdolności do pracy (jestem nauczycielką szkoły podstawowej)? Żeby być szczerą, nie wiedziałam nawet, że istnieją ubezpieczenia na wypadek niezdolności do służby. Na przykład tutaj znalazłam definicję ubezpieczenia na wypadek niezdolności do pracy oraz dowiedziałam się o różnicach między ubezpieczeniem na wypadek niezdolności do pracy, ubezpieczeniem na wypadek niezdolności zawodowej a ubezpieczeniem na wypadek niezdolności do służby. Co naprawdę sądzić o tych kalkulacjach online? Czy można naprawdę ufać takim obliczeniom?

Napisany przez khinrichs
No cóż... Nie ufam takim stronom. Ale jeśli są naprawdę darmowe, to nie ryzykujemy zbyt wiele. Ale może lepiej nie zawierać teraz ubezpieczenia online.

Napisany przez Dasdi1970
tanjaw pisze: Co jest bardziej zalecane? ubezpieczenie od niezdolności do służby czy raczej ubezpieczenie od niezdolności do pracy (jestem nauczycielką szkoły podstawowej) ? Szczerze mówiąc, nie wiedziałam nawet, że istnieją ubezpieczenia od niezdolności do służby. Tutaj mogłam na przykład znaleźć definicję ubezpieczenia od niezdolności do pracy oraz dowiedzieć się o różnicach między ubezpieczeniem od niezdolności do pracy, od niezdolności do zarobkowania i od niezdolności do służby. Co tak naprawdę sądzić o takich obliczeniach online? Czy można naprawdę ufać takim obliczeniom?
Takie porównania online oferują przede wszystkim przybliżenie - nic więcej. Ceny nie zawsze są poprawne i oczywiście jako niewtajemniczony klient nie zawsze można zrozumieć poszczególne cechy jakości poszczególnych stawek; nawet jeśli są one wymienione. Tutaj potrzebne jest obszerne indywidualne doradztwo! I na wstępie: Dla nauczycielki szkoły podstawowej powinno (może) istnieć tylko ubezpieczenie od niezdolności do służby, ponieważ w tym przypadku pracodawca również może decydować o dalszej zdolności do pracy. Jeśli mają Państwo pytania, proszę o wiadomość do mojej skrzynki odbiorczej.

Napisany przez Naseweis
tanjaw pisze: Co jest bardziej zalecane? ubezpieczenie na wypadek niezdolności do służby czy może lepiej ubezpieczenie na wypadek niezdolności do pracy (jestem nauczycielką szkoły podstawowej)? Dla urzędników jedyną odpowiednią opcją jest ubezpieczenie na wypadek niezdolności do służby! Szczerze mówiąc, nawet nie wiedziałam, że istnieją ubezpieczenia na wypadek niezdolności do służby. Tutaj mogłam znaleźć definicję ubezpieczenia na wypadek niezdolności do pracy oraz dowiedzieć się o różnicach między ubezpieczeniem na wypadek niezdolności do pracy, zdolności do pracy i niezdolności do służby. Co tak naprawdę sądzić o takich kalkulacjach online? Czy można im naprawdę ufać?
Cześć Tanjaw, Chciałbym pokazać krótko różnice między ubezpieczeniem na wypadek niezdolności do pracy a niezdolnością do służby: Rentę z tytułu niezdolności do pracy jest wypłacana: (1) Osoba ubezpieczona jest niezdolna do pracy, jeśli jest w stanie w minimum 50% - z powodu choroby, uszkodzenia ciała lub upośledzenia sił, co musi być udowodnione medycznie, - wykonywać swój ostatnio wykonywany zawód tak, jak byłby wykonywany bez zakłóceń zdrowotnych, - i ten stan prawdopodobnie będzie trwał nieprzerwanie przez 6 miesięcy lub istnieje nieprzerwanie od 6 miesięcy. Niezdolność do pracy jest ustalana wstecz od początku każdego kolejnego okresu6 miesięcy. Rentę z tytułu niezdolności do służby jest wypłacana, gdy osoba ubezpieczona jest urzędnikiem wyłącznie z powodu potwierdzonej medycznie ogólnej niezdolności do służby, po czym zostaje zwolniona lub przeniesiona na emeryturę.Odszkodowanie jest wypłacane od momentu zwolnienia lub przeniesienia na emeryturę. Urzędnik przeniesiony na emeryturę otrzymuje odszkodowanie dopóki udowodni ciągłe otrzymywanie świadczeń (emerytura, zasiłek alimentacyjny lub emerytura z tytułu wypadku) zgodnie z ustawą o emeryturze urzędnika. W przypadku urzędnika zwolnionego, który nie otrzymuje żadnego z tych zasiłków, wypłacane jest odszkodowanie, dopóki - osoba ubezpieczona nie wykona żadnej czynności określonej w § 1 ust. 2, uwzględniając również czynności, które osoba ubezpieczona wykonuje na podstawie nowo nabytych umiejętności oraz - choroby, które doprowadziły do zwolnienia, odwołania lub ogólnej niezdolności do służby, nadal istnieją bez zmian. Oznacza to, że w przypadku istnienia niezdolności do służby, wystarcza dokument zwolnienia do emerytury od organu pracodawcy, aby otrzymać emeryturę. Należy również zwrócić uwagę, że w ubezpieczeniu na wypadek niezdolności do służby zawarta jest niezdolność do częściowej służby, a renta z tytułu niezdolności do służby jest wypłacana do ukończenia 65. roku życia. Jako członek GEW, BLBS, VLW, DPhV, VBE, vHw, VDR otrzymuje się specjalne warunki w DBV (Deutsche Beamtenversicherung). Więcej informacji znajduje się na stronie internetowej Niemieckiego Związku Urzędników (DBB) ubezpieczenie na wypadek niezdolności do pracy i służby| dbb vorsorgewerk GmbH - Zabezpieczenie społeczne, ubezpieczenia, finanse Jeśli jest zapotrzebowanie na ofertę, proszę o wiadomość prywatną. Pozdrowienia! N.

Napisany przez tanjaw
@Naseweis: Dziękuję za bardzo szczegółowe wyjaśnienie

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata