- sob sie 12, 2006 9:11 am
Ważne pytanie dla wszystkich maniaków technologii komputerowej:
Po tym, jak CNBC zostało usunięte z mojej kablowej sieci, jestem zmuszony zająć się tą nowatorską techniką składania.
Ponoć około 200 dostawców oferuje darmowe sygnały telewizyjne cyfrowe w internecie.
Wymagania, aby móc korzystać z tej techniki, są różne.
Do tej pory następujące doświadczenia: Demo-Freeware TV 7.1, wymienia wiele kanałów, ale brakuje CNBC, brakuje też Bloomberga, nie można znaleźć dobrych kanałów ekonomicznych. Technika również nie działa, odtwarzacz multimedialny od Microschrott otwiera się z komunikatem o błędzie, automatyczna konfiguracja ustawień proxy nic nie daje. Prawdopodobnie brakuje kodeka telewizyjnego? Więc nie działa! Ktoś to już kiedyś przetestował i ewentualnie uruchomił? Prawdopodobnie działa podobnie dla Maca i PC?
Znalazłem kanał, ewtn.com, który oferuje połączenie telewizyjne dla Real Playera, działa to bardzo łatwo, wystarczy zainstalować Real Playera, to wystarczy, jeśli tylko coś takiego byłoby dostępne dla CNBC lub Bloomberga.
Ktoś się bawił tym? W zasadzie można również podłączyć mały laptop do telewizora za pomocą kabla Ethernet.
Bardzo dziękuję za wszystkie przydatne wskazówki, Twój cybercrash.