Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Do jakich celów służy umowa dotycząca Wohn-Riester?

Napisany przez ADMCI4
Ostatnio w jednym z czasopism finansowych znowu zobaczyłem reklamę kontraktu Wohn-Riester. Osobiście mam zwykły kontrakt Riester, który otrzymam po przejściu na emeryturę, obok mojej innej emerytury. Co mogę zrobić z kontraktem Wohn-Riester? Czy jest dostępny wcześniej niż mój kontrakt Riester? Czy muszę koniecznie kupić Dom lub mieszkanie, czy mogę np. poprawić wygląd wynajmowanego mieszkania? Byłoby fajnie, gdybyście wymienili dla mnie cele tego kontraktu.

Napisany przez C. Andreas
AdamRiese pisze: Ostatnio w jednym z czasopism finansowych zobaczyłem reklamę konta Riester Wohn. Osobiście mam zwykłe konto Riester, które będę otrzymywał, gdy przejdę na emeryturę i dostanę inne świadczenia emerytalne. Co mogę zrobić z kontem Riester Wohn? Czy jest on dostępny wcześniej niż moje konto Riester? Czy muszę koniecznie kupić Dom lub mieszkanie, czy mogę np. ozdobić nim wynajmowane mieszkanie? Byłoby fajnie, gdybyście mogli wymienić cele tego konta.
Cześć, Teraz musiałbym napisać całą stronę i wspomnieć wiele rzeczy. Faktem jest, że dzięki Riester Wohn można wcześniej otrzymać swoją emeryturę (Dom). Opłaca się jednak tylko wtedy (zawarcie umowy), gdy jesteśmy w 100% pewni, że w najbliższej przyszłości chcemy nabyć własność. Oznacza to, że Dom lub mieszkanie są obowiązkowe.

Napisany przez Wohn Riester
Znajdziesz wszystko tutaj, Nachleci Wohn Riester

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata