Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Finansowanie samochodów używanych bez sprawdzania w bazie SCHUFA.

Napisany przez Merziger
Cześć, mam złe sprawozdanie kredytowe (SCHUFA) i kupiłem używany samochód roczny z przebiegiem 500 000 km od dealera za pośrednictwem mojej dziewczyny. Jej dzieci nalegają, żebym sfinansował samochód samodzielnie, czyli wziął kredyt na zakup pojazdu i nie obciążył finansowo mojej dziewczyny. Kto może mi pomóc?

Napisany przez 2Bolitho
W końcu decydujesz tylko sam/a. Czy stać Cię na samochód I finansowanie? Mam na myśli, to są 2 produkty, które kupujesz. Nie mam pojęcia z jakich nieuzasadnionych powodów Twoje dane w Schufie są złe. Ale jeśli pieniądze są naprawdę napięte, to można pomyśleć, że może nie stać Cię na zakup samochodu i jeszcze go finansować. Jak już wspomniałem, to tylko taka myśl. Przecież Cię nie znam.

Napisany przez Naseweis
Merziger pisze: Cześć, mam złe notowania w SCHUFA i kupiłem używany samochód z rocznika przez swoją dziewczynę od dealera, który ma przejechane 50 000 km. Jej dzieci nalegają, żebym sam sfinansował pojazd, tj. wziął kredyt na samochód i nie obciążał finansowo mojej dziewczyny. Kto może mi pomóc?
Cześć Merziger, W wieku 62 lat powinieneś sam wiedzieć, czy możesz sobie pozwolić na samochód. Pozdrowienia, Naseweis

Napisany przez BarneyB
To, że dzieci Twojej przyjaciółki chcą tego tak zrobić, jakoś rozumiem. Też nie ucieszyłabym się, gdyby moja mama kupiła samochód swojemu partnerowi. Pomyślałabym, że tylko ją wykorzystuje (to nie oznacza, że tak robisz), chyba że są już razem 6-7 lat lub dłużej. Jeśli chodzi o samochód, powinieneś być w stanie dostać go bez problemu, nawet jeśli masz negatywny wpis w Schufa. W końcu masz samochód jako zabezpieczenie. W Twoim przypadku warto porównać instytucje kredytowe oferujące kredyty samochodowe bez oceny zdolności kredytowej, aby przynajmniej poprzez porównanie utrzymać trochę niższe oprocentowanie. Powinieneś też sprawdzić, czy nie jest możliwe usunięcie wpisu w Schufa. Być może wpis już wygasł.

Napisany przez 2Escorpio
Należy pamiętać, że Biuro Informacji Gospodarczej (Schufa) nie jest złą instytucją złośliwie traktującą ludzi, ale istniejące są długi... być może należy najpierw zająć się obecnymi zobowiązaniami zanim narobi się nowych?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata