- pt paź 14, 2011 6:43 am
Cześć
Byłbym wdzięczny za udzielenie mi informacji i przydatnych wskazówek w odpowiedzi na moje pytania. Oto moja sytuacja: Urodziłem się w roku 1960, pracowałem przez 15 lat w przemyśle, spędziłem około 15 lat na wychowaniu dzieci (3 dzieci) w domu lub na zleceniach krótkoterminowych, a teraz od około 4 lat pracuję w sektorze publicznym na warunkach zbiorowych.
Udało mi się już wpłacić do funduszu emerytalnego w moim pierwszym miejscu pracy. Czy mam na pewno prawo do tej emerytury, pomimo że odszedłem z firmy?
Podczas mojego okresu rodzicielskiego zawarłem umowę na Riester. Od mojego nowego zatrudnienia wpłacam również do VBL. Wygląda na to, że będę musiał pracować do wieku emerytalnego. Od niedawna mam możliwość przekształcenia wynagrodzenia ze swojego obecnego pracodawcy i powinienem to jak najszybciej załatwić. Teraz moje pytanie: czy powinienem/zakładam zakończenie umowy Riester i połączenie jej z umową VBL? Czy taka forma oszczędzania na starość jest zasadniczo pożądana, czy są lepsze możliwości? Zależy mi bardzo na tym, aby to teraz dobrze ustalić, ponieważ mogę również zmierzyć się z rozstaniem ze współmałżonkiem. Bardzo dziękuję za pomoc.
Serdecznie pozdrawiam