Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Azego

Napisany przez ADMCI4
Hej! Azego sankt już od co najmniej pół roku i obecnie notuje rekordowo niski poziom 0,25. Uważam, że akcja ma duży potencjał i sądzę, że bessa powinna teraz być już za nami. AZEGO publikuje wyniki za pierwsze półrocze oraz perspektywy Wiesbaden (aktiencheck.de AG) - Koncern półprzewodnikowy AZEGO AG (ISIN DE0005007702 (Wiadomości/Kurs akcji)/ WKN 500770) ogłosił w czwartek wieczorem wyniki za pierwsze półrocze 2006 roku. AZEGO osiągnęło skonsolidowane przychody w wysokości 30,4 mln euro w porównaniu do 48,2 mln euro w analogicznym okresie poprzedniego roku. Spadek ten spowodowany był głównie sprzedażą brytyjskiego oddziału w listopadzie 2005 roku oraz trudnościami likwidowymi nadal istniejącymi na początku 2006 roku. Obniżone koszty i działania restrukturyzacyjne przyczyniły się ponadto do poprawy wyniku operacyjnego na poziomie -2,0 mln euro w porównaniu do -2,9 mln euro rok wcześniej. Po kilkuletnim okresie restrukturyzacji AZEGO, według własnych informacji, jest na kursie zwrotu. Zarząd spodziewa się wzrostu przychodów oraz dalszej poprawy marż. W trzecim kwartale planowane jest osiągnięcie zero wyniku operacyjnego. W czwartym kwartale zarząd po raz pierwszy od świętowaniem dodatniego wyniku operacyjnego. Wynik za cały rok 2006 według obecnej oceny nadal będzie ujemny, a zarząd oczekuje, że w 2007 roku AZEGO osiągnie zysk. Źródło: finanznachrichten.de Jakie są wasze opinie na ten temat?` Pozdrowienia, Vincent

Napisany przez ADMCI4
To dla mnie tytuł zbyt nieprzyjemny. Śledzę Masterflex, chyba działa w tej samej branży. Jednak Masterflex wygląda teraz bardzo pesymistycznie.

Napisany przez Springer
Wszedłem w to za 0,27EUR, firma podąża w kierunku poprawy sytuacji, obecnie wygląda dobrze z programem oszczędzania kosztów. To jedna strona, druga to Azego stara się nadal zwiększać sprzedaż. Jestem przekonany o wysokich dwucyfrowych zwrotach z obecnego poziomu (6-18 miesięcy horyzont czasowy). Moja prognoza na najbliższe miesiące to trend boczny, raz w górę, raz w dół. Zanim trzeci kwartał nie przebiegnie pozytywnie, nie wydarzy się nic wielkiego. Jednak jeśli uda się uzasadnić break-even faktami, w czwartym kwartale ruszy prawdziwe szaleństwo

Napisany przez Hans
Szef Azego Wilkat kupił 11 sierpnia 50 000 akcji Azego po cenie 0,25€ - historia odwrócenia może się rozpocząć https://www.azego.com/Page/corporate/Investors/Start?show=AZEGONews_AdHocs&id=508 3001

Napisany przez ADMCI4
Hans pisze: Szef Azego Wilkat kupił 11 sierpnia 50 000 akcji Azego za 0,25 € - historia przełomu może się rozpocząć https://www.azego.com/Page/corporate/Investors/Start?show=AZEGONews_AdHocs&id=508 3001
szef nie wydaje zbyt dużo pieniędzy (w porównaniu do swojego wynagrodzenia). Czy nie ufa swoim umiejętnościom :?:

Napisany przez ADMCI4
peitschi pisze: Cytat od Hansa Szef Azego Wilkat kupił 11 sierpnia 50000 akcji Azego po cenie 0.25€ - historia zmian może się rozpocząć https://www.azego.com/Page/corporate/Investors/Start?show=AZEGONews_AdHocs&id=508 3001 Ale szef nie wydał zbyt dużo pieniędzy (w porównaniu do swojej pensji). Czy nie wierzy w swoje własne umiejętności :?:
Na pewno nie zrobił tego za darmo. ostatnio: 0.28 (XETRA) Przedstaw fakty, Peitschi!

Napisany przez ADMCI4
*ojciec: Jakie fakty chcesz poznać? Faktem jest, że kupił akcje za 12500 €, co już zostało wspomniane tutaj, a faktem jest również, że w 2005 roku całkowita suma wyniosła 146 000 €, co można sprawdzić w sprawozdaniu finansowym.

Napisany przez ADMCI4
peitschi pisze: * ojciec: jakie fakty chcesz? Faktem jest, że kupił akcje za 12500 €, zostało to już wspomniane tutaj, oraz faktem jest również, że w 2005 roku całkowita kwota jego dochodów wyniosła 146000 €, co można sprawdzić w księdze handlowej.
Fakty dla twojego przeczucia. (o którym wspomniałeś we wpisie) I fakt, że szef kupił akcje tylko za niecałe 20000 SFR, nie jest prawdopodobnie decydujący, jasne, może to być znak, że jest podejrzliwy, ale nie sądzę.

Napisany przez ADMCI4
Tytuł jest dla mnie niepokojący, ponieważ dotyczy akcji typu penny-stock, które mają bardzo niskie obroty dzienne. Jest to idealny tytuł do manipulacji kursami.

Napisany przez Springer
peitschi pisze: tytuł jest dla mnie niepokojący, ponieważ jest to akcja typu penny-stock i ma bardzo niską dzienną wartość obrotu. Idealny tytuł do manipulacji kursami.
nadal mało dziennego obrotu, ale to się zmieni 8) mogą manipulować, jak chcą, ale w pewnym momencie nie będzie już powrotu :wink: Dla mnie były to okazje i teraz spekuluję na odwrócenie sytuacji

Napisany przez ADMCI4
Ostatnia cena na XETRA: 0.3

Napisany przez Springer
the Godfather pisze: ostatni, XETRA: 0.3
W sprzedaży wieczornej w Frankfurcie nawet doszło do 0.31 :wink:

Napisany przez Springer
Teraz będzie się działo :!: Pięknie podciągnąłem Stop Loss, mam nadzieję, że wolumen zostanie utrzymany, wtedy kurs nie spadnie wieczorem :!:

Napisany przez ADMCI4
Springer pisze: Teraz będzie akcja :!: Świetnie podciągnąłem stop loss, mam nadzieję, że wolumen zostanie utrzymany, to kurs nie spadnie wieczorem :!:
A co więcej! Akcja z pewnością pozostanie leżeć przez pół roku, raczej cały czas! Sprzedaż nastąpi dopiero przy 0.5. Ponadto teraz właśnie jest dogodna do dokupienia

Napisany przez Springer
Cytat od Springer Teraz będzie się działo :!: Po cichu podżegam zlecenie Stop Loss, mam nadzieję, że obroty się utrzymają, wtedy cena nie spadnie wieczorem :!: A nawet jeśli! Akcje na pewno pozostaną nieruchomo przez pół roku, może nawet cały! Sprzedaż dopiero przy 0.5. Ponadto właśnie teraz jest dobry moment na dokupienie Jeśli tak dalej pójdzie, to będziesz mógł sprzedać w następnych dniach :lol: To idzie tak szybko..........za szybko :!:

Napisany przez Springer
Akcje sprzedane z zyskiem 20%, znowu kupuję po cenie poniżej 0,3 Nawet jeśli cena nie spada dalej, i tak było warto

Napisany przez ADMCI4
Azygo uruchomiło silniki - czy to będzie lot na wysokości? Miejmy nadzieję! Pozdrowienia, exx

Napisany przez ADMCI4
i idziemy dalej. Zawsze w ruchu... ;o)

Napisany przez ADMCI4
Dziś sprzedałem za 0,42! Jestem zadowolony z wyników. Pozdrowienia

Napisany przez ManfredBali
Wreszcie wyrzucone! Zakończono niszczenie pieniędzy. Tak można też (pozytywnie) optymalizować PF 8) ***** Znalezione. Jednakowoż nie powinniśmy wyciągać wniosków na temat warstwy klientów kupujących samochody BMW. :wink:

Napisany przez Hans
..skończy mi się paliwo wkrótce....histeria na portalu giełdowym, próba umieszczenia akcji w kategorii o wysokim ryzyku.... ...DLACZEGO NIE AZEGO :shock::shock::shock: No cóż, trzymajmy się faktów...perspektywy tutaj są świetne - przynajmniej na najbliższe miesiące

Napisany przez Dany1
Hans pisze:..śmiej mnie wkrótce...hysteryczna próba umieszczenia akcji w sekcji High risk na portalu giełdowym.... swoją drogą...ta nowa miejsca do zabawy została chyba stworzona specjalnie dla Ciebie... nie przepadam za nią specjalnie, masz rację, powinniśmy oceniać nie akcje, ale odpowiednich użytkowników.

Napisany przez Hans
Cena kursu: 0,40€ ... wzrost o +80% od najniższego poziomu w ciągu roku 1. Celem kursu: 1€ !

Napisany przez Dany1
Poziom kursu: 0,40€ ... wzrost o +80% od najniższego poziomu w ciągu roku 1. Docelowy poziom kursu: 1€ ! jest mi wszystko jedno...tak jak kiełbasa hanzeatycka...

Napisany przez Hans
Azego startuje przez (box) Monachium, 14.11.2006 - Spółka Akcyjna AZEGO (dawniej znana jako ACG Advanced Component Group), ISIN DE0005007702, wznowi działalność handlową na brytyjskim rynku komponentów i technologii. W tym celu, w dniu dzisiejszym spółka zależna AZEGO TS Ltd. rozpoczęła działalność w swojej nowej siedzibie w Wokingham, w dolinie rzeki Tamizy. Nasze zaangażowanie na obiecującym rynku brytyjskim będzie miało pozytywny wpływ na nasze obroty - wyjaśnia Norbert Wilkat, CEO AZEGO AG. Ponowne wejście AZEGO na ten rynek jest zatem istotną częścią naszej strategii zmiany kursu sytuacji. AZEGO jest znaną nazwą w Wielkiej Brytanii. Spółka planuje zwiększyć liczbę personelu handlowego do sześciu pracowników w ciągu następnych sześciu miesięcy. Zarządzanie nowym biurem handlowym zostało powierzone Steveowi Dopsonowi. Jako inżynier elektronik ma on ponad dwadzieścia lat doświadczenia w branży elektronicznej. W tym czasie pracował m.in. dla belgijskiego producenta Barco oraz dla Sony Broadcast. Od 1994 roku pracował dla dostawcy komponentów Freeway Electronics, który został zakupiony przez AZEGO (wówczas ACG AG) w 2000 r. Tam pełnił funkcję wiceprezydenta międzynarodowego, częściowo mającego siedzibę w USA.

Napisany przez Hans
Cena kursu: 0.45€

Napisany przez Springer
Z Azego zarobiłem już całkiem nieźle, ale trzeba być ostrożnym, tytuł ten ma tendencję do znacznych wahań w obu kierunkach, ostatnio raczej na pozytywną stronę. Ale może się to teraz zmienić... Tytuł jest pod obserwacją, 1 EUR wydaje mi się bardzo ambitne. Pozytywne strony: Przebicie oporu na poziomie 0.4 EUR, bardzo podobnie jak kilka miesięcy temu z Swisslogiem. Przebicie z opadającego trójkąta sygnalizuje zmianę trendu (od 1.11.06 do ostatniego tygodnia).

Napisany przez Hans
No dobrze, niech tam będzie ta łąka do zabawy - nowy model biznesowy AZEGO jako dystrybutor poszukiwanych komponentów półprzewodnikowych, włącznie z zarządzaniem niedoborami i oferowaniem rozwiązań, zyska przewagę... ...AZEGO jest przecież jednym z dziesięciu najlepszych na tym segmencie dostawców, na całym świecie

Napisany przez Springer
...rynek półprzewodników jest bardzo cykliczny i jeśli znowu się odwróci latem 07, to Azego również będzie mocno dotknięte. Obecnie jednak wygląda naprawdę dobrze, prawie 0,6 EUR!

Napisany przez Hans
AZEGO 0,63 +0,06 +10,53% Wiadomości w marcu

Napisany przez Hans
Dziś szał zakupów: +19% na poziomie 0.71€ https://quotecenter.ls-d.de/lang/nbody_nm.cfm?lus=0.58768964&&papier=PRIME Prognozy wyglądają dobrze! https://prognose.onvista.de/cgi-bin/ver2/aktie.pl?isin=DE0005007702

Napisany przez ADMCI4
BANG BANG !! Wielkość i wzrost o ponad 30% dzisiaj!!

Napisany przez ADMCI4
W przyszły piątek poznane zostaną liczby, zobaczymy, co dalej się wydarzy 18.05.2007 Raport kwartalny 1. Lista 18.05.2007 Publikacja raportu rocznego 2006

Napisany przez Hans
pascal pisze: W przyszły piątek zostaną podane dane, zobaczymy, co dalej. 18.05.2007 Sprawozdanie za pierwszy kwartał Lista 18.05.2007 Publikacja sprawozdania finansowego za rok 2006
2€ jeszcze w 2007

Napisany przez Hans
Knall w najbliższy piątek Anstehende Termine 18.05.2007 Opublikowanie raportu rocznego 2006 18.05.2007 Raport kwartalny 1 26.07.2007 Zwyczajne Walne Zgromadzenie 2007 spółki AKTIENGESELLSCHAFT odbędzie się w czwartek, 26 lipca 2007 r.

Napisany przez ADMCI4
Hans pisze: Wybuch już w następny piątek Nadchodzące wydarzenia 18.05.2007 Publikacja sprawozdania finansowego za 2006 rok 18.05.2007 Sprawozdanie za 1. kwartał 26.07.2007 Zwyczajne Walne Zgromadzenie 2007 spółki akcyjnej AZEGO odbędzie się w czwartek, 26 lipca 2007 roku.
Tak tak Hans, mówisz to od lat......

Napisany przez Springer
Nie ma sprawy, Hansie, ale zgadzam się z opinią Pascala, że bardzo ryzykujesz, wychylając się z okna, i to już od jakiegoś czasu... Mam nadzieję, że uda ci się przejść cało.

Napisany przez Springer
Hans pisze: 2€ jeszcze w 2007 roku Cytat z Hansas W najbliższy piątek będą publikowane dane, zobaczymy, co dalej 18.05.2007 Sprawozdanie finansowe za pierwszy kwartał Wyliczenie 18.05.2007 Publikacja raportu rocznego za 2006 rok
Azego został niemalże skarcony, liczby, które szybko przeglądnąłem, są dość złe (np. utrata gotówki). Jak teraz oceniasz potencjał? Po prostu mnie to interesuje, byłem już na pokładzie, a kursy teraz wynoszą 0,4 EUR, czyli daleko od 1-2 EUR.

Napisany przez Hans
Shit happens :wink: ... od lat notowane są straty... a teraz ma nastąpić również cięcie kapitału... Inwestor ma być teraz wyciągnięty z kapelusza... Akcjonariusz nie zostanie oszczędzony... kupować do upadłego :lol: https://aktienkurs-orderbuch.finanznachrichten.de/ACG.aspx ... no zastanawia się już, co tu ma być światowej klasy :lol: ... w każdym razie, to nie ma na tym zarobku... spalanie pieniędzy natomiast jak najbardziej :twisted: https://www.azego.com/Page/corporate/Welcome/Start ... a potem jeszcze AK zostaje powiększone, czyste rozcieńczenie :roll: https://www.azego.com/Content/cUpk3pN_/pdfs/azego_German_AnnualGeneralMeeting2007_invitation.pdf Przedstawiłem już projekty rzutów przeciwko: @gegenantraege@azego.com Wniosek o: - natychmiastowe ogłoszenie upadłości i likwidację AZEGO - oskarżenie zarządu o nieuczciwe zarządzanie - oskarżenie zarządu o wprowadzanie w błąd akcjonariuszy; KE i dezinformacja (zaniechanie przekazywania rzetelnych informacji) - oskarżenie przeciwko zarządowi, dito, dito - konfiskatę całego majątku firmy do późniejszego wykorzystania (szczegóły do ustalenia) - odrzucenie wszystkich wniosków zarządu na WH

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata