Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Ile czasu zajmuje składanie zamówień w banku?

Napisany przez ADMCI4
Podczas ostatniego zainteresowania giełdą, przyszło mi do głowy jedno pytanie. Zakładając, że mam zainteresowanie określonymi akcjami i chcę je nabyć za pośrednictwem mojego banku. W takim przypadku muszę otworzyć konto papierów wartościowych i złożyć zlecenie bankowi. Jeśli teraz zrobię to na przykład w poniedziałek telefonicznie lub drogą elektroniczną, kiedy mogę się spodziewać, że papiery wartościowe zostaną zdeponowane na moim koncie? Czy bank załatwi to natychmiast następnego dnia, czy mogę wskazać, kiedy ma być dokonany zakup? To istotne, ponieważ ceny zmieniają się tutaj codziennie.

Re: Ile czasu zajmuje składanie zamówień w banku?

Napisany przez 2Bolitho
Najpierw powinieneś zgromadzić więcej wiedzy, a dopiero potem zainwestować pieniądze w akcje, gdy już wszystko zrozumiesz.Nie ma tylko codziennie innych cen, które są ustalane przynajmniej w przypadku dużych spółek w zaledwie milisekundach. W zależności od bieżących transakcji kupna i sprzedaży.Jeśli polegasz na swoim lokalnym banku lub kasie oszczędnościowej, trochę czasu minie zanim zlecenie trafi na giełdę. Jak długo dokładnie to potrwa, nie da się szacować w sposób ogólny. Ja na pewno nie.Powinieneś sprawdzić oferty banków internetowych. DAB Bank, Cortal Consors itp. Tam wprowadzasz zlecenie bezpośrednio przez Internet i jest ono automatycznie przekazywane na giełdę. Od momentu złożenia zlecenia do wykonania upływają tylko sekundy. Dodatkowo, osiągniesz w ten sposób korzyść kosztową w porównaniu z twoim bankiem lokalnym.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata