Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Czy opłaca się mieć konto osobiste w Commerzbanku?

Napisany przez Enoutio
Cześć, Chciałbym poznać wasze opinie na temat konta osobistego. Chodzi o to, że konto osobiste w Commerzbank można mieć tylko do ukończenia 25 lat. Mam teraz 18 lat i otworzę tam konto, czy opłacałoby się to w ogóle przez 7 lat, czy lepiej od razu pójść do innego banku? Porównując teraz? Osoby, które nie znają warunków, mogą się również zorientować w Commerzbanku. Proszę odpowiadać tylko, jeśli macie o tym pojęcie. W razie potrzeby zasięgnij informacji.

Napisany przez 2Escorpio
Kto ci takie rzeczy opowiada? Możesz otworzyć konto w Commerzbanku z kwotą 70 i zachować je aż do ukończenia 105 lat. Od 12 lat (oczywiście z rodzicami do 18 roku życia) do śmierci (bez znaczenia w jakim wieku), możesz prowadzić konto osobiste w Commerzbanku.

Napisany przez Enoutio
Miałem to przeczytane w ten sposób: r n r n konto bieżące Commerzbank dla młodych ludzi nosi nazwę Start-konto i jest przeznaczone dla wszystkich do ukończenia 25[...]

Napisany przez Birgit

Przeczytałem to tak:

konto bieżące Commerzbanku dla młodych ludzi nazywa się Start-konto i jest przeznaczone dla wszystkich osób do ukończenia 25[...]

Następnie musisz przejść na zwykłe konto bieżące.

Albo zdecyduj się na nowe miejsce, gdzie chcesz mieć konto.

Birgit

Napisany przez petethefarmer
Generalnie obecnie najlepiej zdecydować się raczej na jedno z działających w Niemczech banków internetowych, jeśli nie zależy ci na (bezużytecznej?) obsłudze w oddziale. Zazwyczaj nie ma tam żadnych ograniczeń wiekowych ani granicy, od której konto staje się płatne. Osobiście mogę polecić konto w Deutsche Kreditbank Berlin (DKB), ale powinieneś po prostu porównać i zdecydować, na co zależy ci najbardziej. Na początek możesz wypełnić kalkulator na stronie Focus i zobaczyć oferty: Girokonto-Rechner - Girokonten - Banken - Finanzen - FOCUS Online

Daj znać, jeśli masz więcej pytań ;-)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata