- śr paź 19, 2011 9:44 pm
Cześć wszystkim. Mam pytanie dotyczące karty EC, czy muszę ją posiadać, jeśli prowadzę zwykłe konto bankowe... krótko mówiąc, by wyjaśnić, byłem w dużych długach przed dwoma laty. Uzależniony od zakupów itp... Teraz znalazłem dla siebie sposób, aby oprócz opłat za mieszkanie, wypłacać sobie pieniądze na rozrywkę i na życie, po prostu podając numer konta i dowód osobisty na okienku. Dzięki temu udało mi się spłacić długi i teraz mam każdego miesiąca nadwyżkę, zamiast jak wcześniej (po 18:00) o, impreza, czemu nie! Mam przecież kartę EC albo spontanicznie do sklepu. No i teraz ostatnio zdarzyła się taka sytuacja, że przy okienku stała inna osoba i jako pierwsze zapytała mnie, gdzie jest moja karta EC. Byłem szczerze mówiąc zbyt przerażony, by powiedzieć, że mam uzależnienie od zakupów. Odpowiedziałem tylko, że jest zepsuta. Ona powiedziała wtedy, że zamówi mi nową. Na co ja odpowiedziałem, że nie, nie chcę. Wolę wypłacić pieniądze tutaj i mieć lepszą kontrolę, co jasno powtórzyłem jeszcze 3 razy w trakcie rozmowy... Dziś znalazłem kartę od Volksbank w skrzynce na listy. I jak już wspomniałem, wolałbym jej nie mieć w domu, ani nie przechowywać jej w pobliżu u znajomych. Byłem nawet zastanawiał się, czy faktycznie ją zniszczyć. Ale potem oniślą mi kolejną, a nowe karty też kosztują pieniądze... dlatego chciałbym uzyskać odpowiedź, przeczytałem umowy i regulaminy, ale nie znalazłem nic na ten temat. Byłoby naprawdę super, gdyby nie było obowiązku posiadania karty i oni po prostu robią to za moimi plecami lub nie!?!?!... Pozdrowienia