Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: kredyt na prace remontowe.

Napisany przez EMut
Cześć drogie forum,

niestety od tygodni zmagam się z problemem uzyskania kredytu (30 000 euro) na różne prace remontowe w naszym domu.

Oto sytuacja, która stanowi główny problem:
1. Mieszkamy za granicą.
2. Jesteśmy samozatrudnieni i jesteśmy opodatkowani za granicą.

Jednakże nasza niespłacona nieruchomość znajduje się w Niemczech, jest wynajmowana i przynosi nam 1200 euro miesięcznie, które oczywiście są opodatkowane w Niemczech. Jako zabezpieczenie zaproponowaliśmy wpis hipoteki.

Naszy bank odrzucił ogólnie nasze podanie o kredyt ze względu na nasze zagraniczne miejsce zamieszkania. Podobnie postąpiło 2 do 3 innych banków, powołując się na:

Finansowanie poprzez nas jest związane z różnymi wymaganiami. Należy do nich na przykład to, że Twoje pierwsze miejsce zamieszkania oraz siedziba Twojego pracodawcy są w Niemczech. Ważne jest także, aby Twoje wynagrodzenie było w euro i wpływało na konto w niemieckim banku.

Jeśli dochód, jak w Twoim przypadku, jest uzyskiwany za granicą lub w całości lub części podlega opodatkowaniu za granicą, finansowanie nieruchomości przez nas nie jest możliwe. Powodem są wewnętrzne wytyczne i zewnętrzne wymogi, w szczególności różne przepisy podatkowe. Prosimy o zrozumienie, że nie możemy zaoferować Ci finansowania.

W związku z tym spróbowaliśmy podejść do sprawy odwrotnie i zwróciliśmy się do naszego banku w Hiszpanii. Także oni odrzucili naszą prośbę po dokładnej ocenie, ponieważ: a) nie moglibyśmy zaoferować zabezpieczeń, ponieważ nieruchomość znajduje się znany w Niemczech, i b) według ich zdania nie ugruntowaliśmy się wystarczająco w Hiszpanii, czyli nie posiadamy własnego mieszkania, firmy itp.

Czy ktoś ma może jakąś radę dla mnie, co jeszcze mogę spróbować? Trochę trudno mi zrozumieć, dlaczego jako zabezpieczenie oferujemy niespłaconą nieruchomość o wartości około 400 000 euro i nie moglibyśmy otrzymać nawet mniej niż 10% kredytu. Dodatkowo, kredyt finansowałby się z dochodów z najmu i byłby niezależny od naszego pozostałego dochodu.

Patrzyłem również na portale oferujące kredyty od osoby do osoby, ale nawet z zagranicy nie można tam się zarejestrować.

Bezradny...

Pozdrowienia,
EMut

Napisany przez Udo40
Możesz spróbować zapytać w banku Santander - to hiszpański bank, który udziela kredytów także w Niemczech. Jest to jednak jedynie sugestia, więc nie ma pewności, czy przyniesie to rezultaty.

Napisany przez EMut
............ dzięki, spróbuję tam. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś wskazówki, to proszę o nie!

Pozdrowienia,
EMut

Napisany przez kaluelch
Dzień dobry,

niestety nie mogę udzielić ci konkretnej odpowiedzi na to pytanie, ale nasi pośrednicy zazwyczaj robią wszystko, aby zadowolić naszych klientów. Sprawdź proszę naszą stronę, być może mogę ci trochę pomóc, jeśli nie, bank na pewno może powiedzieć ci, czy istnieje jakakolwiek szansa...
Pozdrawiam serdecznie

*Link removed*

Edycja: escorpio

Napisany przez Naseweis
Cześć Mistrzu Elku Kalau!
Mam wrażenie, że nie wiesz, co oznacza pojęcie forum!
To miejsce, gdzie użytkownicy wymieniają się informacjami.
Jednak nie powinno się od razu przy pierwszym wpisie wskazywać na stronę reklamową, nie mając żadnej wiedzy fachowej.
Mistrzu Elku-Kalau, powinien Pan się wstydzić.
Pozdrowienia, Wścibska

Napisany przez 2Escorpio
Czemu nie wziąć po prostu kredytu w kraju, w którym mieszkacie?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata