Drogi noelmaxim,
nadal Twoje odpowiedzi są fachowo błędne, ale także całkowicie niezrozumiałe, nowością jest to, że wydają się być niecierpliwe (już wielokrotnie na to odpowiedziałem) i nadęte.
Jestem tutaj tylko po to, aby udzielać pomocy. Nie mam czasu na pisanie długich informacji, których wiele osób w ogóle nie rozumie.
Jeśli uważasz, że jest to słuszne, to twoja decyzja, a nie moja.
Uwagi o nadętości mogę przekazać tobie,
mogą się również odnosić do ciebie.
Prawie niczego nie kwestionujesz, klient podaje tylko skąpe informacje, ale ty wiesz, jak to powinno działać!
U ciebie prawie czuję się jak na rozmowie sprzedażowej.
Chętnie to przejmiesz.
Ale u mnie takie rzeczy odbywają się przy osobistym kontakcie -
(poczta, rozmowa osobista, e-mail lub telefon) a nie na forum.
Tylko na przykład:
Cena zakupu 28 000
euro, zapotrzebowanie na finansowanie 40 000
euro! Z tego wyciągasz finansowanie 143%! Nieprawdopodobne. Rozumiałbym to, gdybyś tak myślał, ale nie publikując tego tutaj i udając, że tak jest!
Bądź szczęśliwy z twoim podejściem. I znowu wychodzi ta twoja nadętość.
Jest wiele pytań do wyjaśnienia, występujących w przez ciebie rozpoczętej dyskusji o wyczerpaniu limitu zastawu, na przykład co klientka z różnicą 10 400
euro, zakładając, że koszty dodatkowe zakupu wynoszą około 1 600
euro, robi? Może to być renowacja i modernizacja, które można oszacować jako zwiększające wartość? Wtedy twoje obliczenia byłyby całkowicie błędne!!!
Jeśli bank zaakceptuje 10% obniżkę jako zabezpieczenie i zakładam twoje założenie (brak działań zwiększających wartość z nadwyżki), limit zastawu wynosi nawet 159% !!! Ale po co ta dyskusja? Jeśli zawierzę pożyczkę pozostającą do spłaty w Sparda Bank, to w takiej sytuacji (pełne sfinansowanie plus koszty dodatkowe) jeszcze bardziej obniżę limit zastawu, nawet poniżej 90%!
Nie, 28 000
euro zdecydowanie nie jest najwyższą kwotą, jaką można uzyskać! Zwłaszcza nie w Banku von Essen!
Na początku tego posta zadałem zupełnie inne pytanie, rozwiązaniem może być Bank von Essen, a nie dyskusja o wyczerpaniu limitu zastawu, którą wprowadziłeś, aby następnie odpowiedzieć na nią błędnie!
A jeśli ten post został już zamieszczony dwukrotnie, to powinien być w innym dziale, gdzie go przerwano, a nie tutaj, gdzie go zlinkowałeś linkiem!!
Przepraszam, ale twoje odpowiedzi są zbyt ogólnikowe, czasami także błędne!! Nie jest to złe z mojej strony, raczej szczere i uczciwe!!
Cześć noelmaxim,
ok, nie jestem zły - ale nadętość - muszę niestety powtórzyć!
Jak już kilkakrotnie wspomniałem - na forum udzielam tylko wskazówek, a nie porad.
Możesz to robić inaczej tutaj - ale to twoja decyzja.