Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt prywatny dla kobiety został przeniesiony.

Napisany przez Mike13
Cześć wszystkim, nie jestem pewien, czy jestem tutaj we właściwym miejscu....ale po prostu chciałbym zadać pytanie lub opisać mój problem.

Na początku tego roku zaciągnąłem prywatny kredyt dla mojej jeszcze żony w celu spłacenia długów, zrobiłem to w taki sposób, że spłaciliśmy jej kredyty i wzięliśmy nowy kredyt na korzystniejszych warunkach. Nowy kredyt jest na nazwisko małżonków, a jako zabezpieczenie podana jest moja własnościowa mieszkanie. Obecnie sytuacja wygląda tak, że żona chce się ode mnie oddzielić i obawiam się, że przestanie płacić comiesięczną ratę kredytu, za co będę wtedy odpowiedzialny. Czy istnieje sposób, aby zobowiązać ją do dalszej spłaty???? To były zdecydowanie jej długi. Czy ktoś mógłby mi dać wskazówkę??? Codzienne raty są pobierane od razu z jej konta. Dowiedziałem się, że chce zmienić bank, czy powinienem poinformować nowy bank, że ma zobowiązania płatnicze?? Kto może mi pomóc??

Dzięki wszystkim, którzy odpiszą

Napisany przez Naseweis
Cześć Mike,

najlepiej pomoże Ci prawnik.

Musimy poczekać, czy znajdziesz go na forum finansowym.

Pozdrawiam, Naseweis

Napisany przez 2Escorpio
Hej,

także na początek... nie sądzę, że ​​żaden niższy oprocentowanie na świecie jest warte tego, żeby zastawić na nie swoje mieszkanie.... lepiej zaakceptować trochę wyższe odsetki.

Sprawa jest dosyć jasna... to są TWOJE długi i to jest TWÓJ kredyt. Jak do tego doszło, jest dość nieistotne, ponieważ zmieniłeś ich długi na WASZE długi.

Obowiązki płatnicze macie więc oboje, to że tylko twoja żona w tej chwili płaci, to jest porozumienie między wami, a banka to mało obchodzi. Oczywiście w przyszłości również obowiązki płatnicze pozostaną dla WAS OBOJGA, chyba że ktoś całkowicie się nimi zaopiekuje (jeśli bank na to pozwoli).

Ponieważ, jak już powiedziałem, SĄ TO WASZE długi (co potwierdziłeś podpisując umowę kredytową)... musicie to spłacić i nawet nie mogłbyś tego egzekwować od swojej żony... chyba że zawarliście prywatne porozumienie, że pożyczasz czy poręczasz jej tę kwotę. Gdyby teraz twoja żona przestała spłacać raty, to bank zwróciłby się do ciebie. Ponieważ zastawiłeś swoje mieszkanie, bank jasno widzi, że u ciebie jest więcej do wzięcia niż u twojej żony... więc naprawdę zostałeś w niezręcznej sytuacji.

Zalecałbym ci porozumienie się z żoną, co dalej z kredytem. Wiem, łatwiej powiedzieć niż zrobić.

Moja wypowiedź dotyczy tylko sposobu działania banku, czy można podzielić długi na drodze sądowej przed sądem rodzinnym w trakcie rozwodu, tego nie wiem. Ale jeśli już tak, to prawdopodobnie pozostanie to w sferze podziału, ponieważ są to tak jak już powiedziałem wasze długi... więc żaden sędzia nie przyzna tego w całości twojej żonie. Podział ten nie oznacza jednak podziału kredytu. Jeśli twoja żona mimo wszystko nie płaci, musisz dalej obsługiwać kredyt i w końcu masz roszczenie wobec swojej żony. Musiałbyś je jednak dochodzić za pośrednictwem powództwa cywilnego / zajęcia komorniczego... bank z tym nie ma nic wspólnego.

pozdrawiam esco

Ps.: Nowemu bankowi nie musisz informować o zobowiązaniach płatniczych, dopóki nie ma żadnego nakazu komorniczego, to nie interesuje nowego banku. Wręcz przeciwnie, i tak nie mogą nic przelać bez dyspozycji właściciela konta.

Napisany przez Udo40
To naprawdę mało rzeczy, które można zrobić. Możesz faktycznie jedynie dążyć do prywatnego rozwiązania z żoną. Być może adwokat zna jeszcze inne rozwiązanie, ale naprawdę nie przychodzi mi żadne do głowy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata