Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: ubezpieczenie bagażu

Napisany przez 2Escorpio
Hej wszystkim, mamy w naszej Amex ubezpieczenie bagażu, które w przypadku opóźnienia bagażu samolotem wypłacała pieniądze na wypadek nagłych sytuacji. Po 4-godzinnych opóźnieniach bagażowych były to 400 euro a po 48 godzinach kolejne 800 euro Problem w tym, że wydatki muszą być dokonywane za pośrednictwem głównej karty, nawet jeśli dotyczy to karty partnerskiej / męża itp. Ponieważ jednak w tym przypadku główna karta nie leci *g*, chciałem zapytać... czy na wolnym rynku istnieją podobne modele ubezpieczeń, które można zawrzeć? Już trochę przeszukałem w google i znalazłem informacje na temat tego rodzaju ubezpieczeń, ale niestety nic o dostawcach oferujących je. Może wiecie coś na ten temat? Pozdrowienia, esco

Napisany przez Naseweis
Cześć Esco, W ubezpieczeniu na życie BoxPlus w AXA/DBV, w ubezpieczeniu mienia domowego, zakup substytutu opóźnionego bagażu podróżnego do 1,500 € jest objęty ubezpieczeniem bez dodatkowych opłat. Podczas podróży wakacyjnej mienie domowe (bagaż podróżny) jest ubezpieczone do maksymalnie 30,000 €, natomiast wartościowe rzeczy, w tym dokumenty, książeczki oszczędnościowe, inne papiery wartościowe, aparaty fotograficzne/kamery, przenośne systemy wideo, laptopy, telefony komórkowe oraz inne przenośne urządzenia elektroniczne wraz z akcesoriami do 5,000 € - w tym gotówka, załadowane kwoty pieniężne na elektronicznych środkach płatniczych do 2,000 € są objęte ubezpieczeniem. Dodatkowe warunki umowy lub informacje - mogę przesłać e-mailem. Pozdrowienia, Naseweis

Napisany przez 2Escorpio
Cześć Esco, w ubezpieczeniu majątkowym BoxPlus w AXA/DBV Zakupy zastępcze dla opóźnionego bagażu podróżnego do 1.500 € są bezpłatnie objęte ubezpieczeniem. Podczas podróży wakacyjnej majątek domowy (bagaż podróżny) jest ubezpieczony do maks. 30.000 € wartościowych przedmiotów, w tym dokumentów, książeczek oszczędnościowych i innych papierów wartościowych, aparatów fotograficznych/filmowych, przenośnych systemów wideo, laptopów, telefonów komórkowych oraz innych przenośnych urządzeń elektronicznych wraz z akcesoriami do 5.000 € - w tym pieniądze w gotówce, załadowane kwoty pieniężne na elektronicznych środkach płatniczych do 2.000 € są objęte ubezpieczeniem. Mogę przesłać dodatkowe warunki umowy lub informacje drogą mailową. Pozdrowienia, Naseweis Dzięki za informację... Czy istnieje ubezpieczenie tylko dla pojedynczej osoby? Nie chciałbym teraz akurat zawierać nowego ubezpieczenia majątkowego, bo mamy już takie. Poza tym nie chciałbym płacić więcej w tym roku, niż otrzymam. W końcu nie wiem, czy taka sytuacja jeszcze kiedyś się powtórzy.

Napisany przez Naseweis
W przypadku podanego ubezpieczenia zawartego w tym Taif to nie ma. Jednak do wygaśnięcia istniejącego ubezpieczenia mienia domowego obowiązuje specjalna zniżka w wysokości 75%.

Napisany przez MajorKev
Czy sprawdziłeś już zakres swojego własnego ubezpieczenia majątkowego? Mam na myśli, że wiele ubezpieczeń majątkowych obejmuje również okres urlopowy.

Napisany przez Manni-Bode
Cześć, w zasadzie nie musisz ubezpieczać swojej walizki, ponieważ jest ona już sama w sobie ubezpieczona. Kiedyś zgubiłem walizkę w Atlancie (USA). Zanim odzyskali ją, minęło sporo czasu - 2 tygodnie! Gdyby jej zabrakło, otrzymałbym odszkodowanie od mojego ubezpieczenia podróżnego. Pozdrowienia

Napisany przez Naseweis

Cześć, w rzeczywistości nie musisz ubezpieczać swojej walizki, bo jest ona zabezpieczona już sama. Kiedyś zgubiłem walizkę w Atlancie (USA). Zanim ją odzyskali, minęło dużo czasu - 2 tygodnie! Gdyby jej nie było, to moje ubezpieczenie podróżne zastąpiłoby ją.

oh.....

a kto zastąpi mi walizkę w przypadku kradzieży, jeśli nie mam ubezpieczenia?

Napisany przez sabine75
Kim zastąpi mi walizkę w przypadku kradzieży, gdy nie mam ubezpieczenia? Dobrze zauważone. Solidne ubezpieczenie majątkowe powinno, jak już wspomniano, pomóc.

Napisany przez 2Escorpio
*naprawdę muszę się uśmiechnąć*

Napisany przez Naseweis

*muszę naprawdę się uśmiechnąć*

Cześć Escorpio,

*dołączam się* *uśmiech*

Napisany przez sabine75
Jeśli macie mało powodów do śmiechu i potrzebujecie forum do dyskusji

Napisany przez Naseweis
Mogę tylko powiedzieć, że pycha.... *uśmiech*

Napisany przez sabine75
Nie dyskutuj z idiotami. Oni tylko cię zciągną na swój poziom, a potem pokonają doświadczeniem...

Napisany przez 2Escorpio
Czy musicie kłócić się w każdym poście? Można by pomyśleć, że macie ze sobą małżeństwo :P

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata