Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Jak szybko zarabiać więcej pieniędzy z pieniędzy WHEN tylko jak)?

Napisany przez amsterdam
Cześć wszystkim,

jak szybko można zrobić więcej pieniędzy z pieniędzy
i jeśli tak, to jak to zrobić

przyjmijmy, że mam na przykład 50 000 euro.

i teraz, jak mogę zrobić z tych 50 tys. euro 100 tys. euro?

proszę nie trzymać przed lustrem (jest dobre, ale stare)

powód jest taki, że mam oko na Dom, który chciałbym kupić (210 000 euro).
ale chciałbym pożyczyć jak najmniej pieniędzy od banku
ponieważ nie chcę wkładać dużo pieniędzy w gardło bankom.

dziękuję

Napisany przez petethefarmer
Istnieje wiele możliwości, ale wszystkie one wiążą się z większym lub mniejszym ryzykiem, w tym prawdopodobną możliwością całkowitej utraty! Ogólna zasada brzmi: im wyższy potencjalny zysk, tym większe ryzyko i prawdopodobieństwo strat! Mogę udzielić Ci bliższych wskazówek, ale najpierw powinieneś zdawać sobie sprawę, że możesz faktycznie stracić całe swoje pieniądze z dnia na dzień za pomocą odpowiednich form inwestycji (najlepszym tego przykładem jest oczywiście gra w ruletkę).

Napisany przez 2Bolitho

...
jak szybko zarabiać więcej pieniędzy z pieniędzy
i czy w ogóle jest to możliwe

cóż, jeśli dosłownie zrozumieć twoje pytanie: nie da się. Z pieniędzy nie wyrosną nowe pieniądze. Nawet jeśli twoje pieniądze na koncie oszczędnościowym pracują dla ciebie i się pomnażają, to nie dzieje się to za sprawą magii. Jeśli chcesz mieć więcej pieniędzy, ktoś inny musi je oddać. W jaki sposób to zrobić, to już inna sprawa. Pytanie więc brzmi, jak można spożytkować swoje pieniądze, aby zebrać od innych ludzi możliwie wysoką kwotę. Uwaga: To wcale nie musi być coś złego! Firmy żyją z tego, że rozwiązują problemy wielu ludzi. Według mnie zbieranie za to pieniędzy jest całkowicie zgodne z zasadami.

Tak samo jest z stratami. Pieniądze nie zniknęły, po prostu trafiły do kogoś innego ;-)

Napisany przez EuroPaule
Cześć,

(nielegalne) interesy w dziedzinach handlu bronią, ludźmi lub narkotykami muszą być niezwykle dochodowe i obiecywać pożądany zwrot z inwestycji.
Ryzyko dla życia, zdrowia i finansów jest odpowiednio...

Pozdrowienia, Paule

Napisany przez petethefarmer
Jeśli chcesz podjąć poważniejszą dyskusję: możesz zagrać w ruletkę, postawiając x EUR na czerwone lub czarne, z szansą na podwojenie stawki nieco poniżej 50%. Problem polega na tym, że istnieją limity stołowe, które uniemożliwiają postawienie więcej niż określonej kwoty (zazwyczaj gdzieś w okolicach tysiąca). Musisz więc grać wielokrotnie i wygrywać, aby osiągnąć kwotę 200 000 EUR.

Inną możliwością szybkiego zarobku dużych pieniędzy jest obstawienie rozwoju indeksu DAX (lub praktycznie dowolnej akcji) poprzez certyfikaty. Kupujesz certyfikaty na giełdzie, które wzmacniają ruchy DAX. Na przykład dzisiaj rano to (Certyfikaty - SMART UNLIMITED BULL AUF DAX PERFORMANCE-INDEX - Snapshot, Kennzahlen, Stammdaten, Ausstattungsmerkmale) skoczyło z około 0,10 EUR na 1 EUR w ciągu godziny przy wzroście DAX o zaledwie 40 punktów! Gdybyś zainwestował 50 000 EUR i teraz sprzedał, miałbyś na koncie około 500 000 EUR. Oczywiście mogłoby się to również odwrócić w drugą stronę (czyli 0,00 EUR), co oznaczałoby całkowitą stratę = po prostu 50 000 EUR zniknęłoby!

To wszystko działa również z wieloma innymi produktami finansowymi, takimi jak np. opcje (GodmodeTrader.de / Wissen / Optionsscheine - Grundlagen) lub tzw. kontrakty CFD (GodmodeTrader.de / Wissen / CFDs - Grundlagen).

Ostatecznie zawsze obowiązuje zasada: większe potencjalne zyski zawsze wiążą się z wyższym ryzykiem straty!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata