Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy mogę wpłacać nieregularne kwoty na konto oszczędnościowe budowlane?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, Mam już od wielu lat umowę oszczędnościową na budowę, na którą co miesiąc przelewane są bezpośrednio z mojego konta 40 euro. Kiedyś były to moje środki na oszczędzanie. Ponieważ teraz 40 euro to niezbyt wiele, ale regularnie też więcej się nie da, chciałbym wiedzieć, czy na umowie oszczędnościowej na budowę można również dokonywać nieregularnych wpłat. Jeśli mam akurat możliwość finansową, chciałbym wpłacić czasem dodatkowo 50 euro. Czy to jest możliwe, czy kwota musi zawsze być taka sama? Pozdrawiam DamianW

Napisany przez 2Bolitho
Nie, możesz to zrobić. Czy to jest sensowne, możesz zdecydować tylko Ty.

Napisany przez Naseweis
Cześć Bolitho, niestety muszę Cię zrównać. Takie uogólnienie nie jest możliwe - można to jednak znaleźć w odpowiednich warunkach oszczędzania na konto budowlane. W niektórych ofertach oszczędzania na konto budowlane nie można dokonywać dodatkowych wpłat przekraczających miesięczną regularną składkę. Pozdrowienia, Naseweis

Napisany przez heizexperte24
Tak, teoretycznie wszystkie wpłaty są jednakowe, ale w zależności od dostawcy, niektórzy oferują tę prostą i naprawdę sensowną możliwość - lub nie. Po prostu zapytaj swojego dostawcę, być może zgodzą się ją dla Ciebie doinstalować.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata