Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Czy mogę samodzielnie opłacić szkodę powstałą w wyniku wypadku w późniejszym terminie?

Napisany przez ADMCI4
Dzień dobry,

moja żona miała w ubiegłym miesiącu wypadek samochodowy, w którym wyraźnie ponosiła winę, a pojazd drugiej strony został lekko uszkodzony. W pierwszym szoku natychmiast skontaktowała się z naszym ubezpieczeniem OC, które było odpowiedzialne za dalsze rozpatrywanie szkody.

W międzyczasie udało nam się obliczyć, jak duża będzie różnica w składce ubezpieczeniowej w przyszłym roku z tego powodu. Jest to nieproporcjonalne do szkody wyrządzonej drugiemu pojazdowi. Chcielibyśmy raczej sami ją pokryć i obniżyć składkę ubezpieczeniową.

Czy jest to możliwe także teraz, w retrospekcji?

Pozdrawiam, Sterni

Re: Czy mogę samodzielnie opłacić szkodę powstałą w wyniku wypadku w późniejszym terminie?

Napisany przez 2Bolitho
Ogólnie rzecz biorąc, to możliwe. Po prostu zadzwońcie do Waszego ubezpieczenia i zapytajcie. Na pewno Wam pomogą.

Napisany przez Blue
Tak, myślę, że to jest możliwie w ciągu 6 miesięcy. Po prostu zapytaj, żeby nie było za późno (jeśli termin jest krótszy).

Napisany przez Geldmann
Właśnie zapytałem dobrego kolegę, który prowadzi agencję ubezpieczeniową w Kolonii, powiedział, że z większością ubezpieczycieli można porozmawiać na ten temat, są dość elastyczni.

Napisany przez Naseweis

Właśnie spytałem dobrego przyjaciela, który ma agencję ubezpieczeniową w Kolonii, powiedział, że z większością ubezpieczycieli można o tym porozmawiać, są dość elastyczni.

ups... w jakiej formie elastyczni... Czy nie będzie wtedy podwyższenia składki ???

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata