Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy mam wpływ na składki ubezpieczenia samochodu?

Napisany przez ADMCI4
Cześć przyjaciele, Ponieważ niestety nie mogę zrezygnować z samochodu, muszę ugryźć kwaśne jabłko i płacić wysokie składki na ubezpieczenie samochodu. W ostatnim czasie coraz trudniej mi to przychodzi. Czy istnieje możliwość wpływu na wysokość składek? Mój samochód nie jest duży, ale ma swoje lata. Czy mogę zmniejszyć emisję CO2, aby składki ubezpieczeniowe spadły? A może ktoś ma dla mnie inne dobre wskazówki?

Napisany przez 2Bolitho
A o jakie wysokie składki ci chodziły? Uważam, że ubezpieczenie samochodu jest dość tanie.

Ale na poważnie, czy składki są wysokie czy niskie zależy od osobistej oceny. Ponadto istnieje duża konkurencja, więc uważam, że jest dość odważne stawianie ogólnych twierdzeń. Ponadto składki zależą także od klasy zniżek oraz od zakresu świadczeń, z których korzystasz, czy jeździsz sam czy ile kilometrów itp.

Spróbuj zajrzeć na stronę check24.de na przykład. Tam możesz porównać oferty. Być może znajdziesz tańszego dostawcę. Musisz wypowiedzieć obecne ubezpieczenie do końca miesiąca, jeśli chcesz zmienić na 01.01.

I a, zwróć uwagę na płatność roczną. Oszczędza również pieniądze.

Napisany przez Naseweis

Cześć przyjaciele,

ponieważ niestety nie mogę zrezygnować z samochodu, muszę połknąć gorzką pigułkę i płacić wysokie składki ubezpieczenia samochodowego.

W ostatnim czasie zaczyna mi to coraz bardziej sprawiać trudności.
Czy mam może możliwość samodzielnie wpłynąć na wysokość składek?

Oczywiście możesz wpłynąć na składki ubezpieczenia samochodowego!

Mam już niezbyt duży samochód, ale po prostu nie jest już taki młody. Czy mogę zmniejszyć emisję CO2, aby składki ubezpieczeniowe spadły?
A może ktoś ma dla mnie inne dobre wskazówki?

Cześć Gecko,

Proszę, zwróć uwagę na następujące informacje:

Zredukuj swoją roczną liczbę kilometrów do minimum - najlepiej do maksymalnie 5 000 km rocznie.

Znajdź zamknięty garaż.

Jeździj samochodem tylko ty i zapisz to również w umowie.

Wybierz samochód z niską klasą ryzyka - najlepiej klasa ryzyka 10

Tutaj możesz sprawdzić: Spółka Usługowa GDV: Wykaz klas ryzyka

Pozdrowienia, Mędrek

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata