Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy wysokość odsetek rośnie wraz z każdym nowym kredytem?

Napisany przez ADMCI4
Cześć! W międzyczasie wziąłem razem z moją żoną dwa kredyty. Jeden mamy w jej banku, to razem 13000 euro. Drugi kredyt mamy u naszego lokalnego dostawcy energii, ponieważ dzięki pożyczce sprzed trzech lat mogliśmy zmienić ogrzewanie z olejowego na gazowe. Pilnie potrzebujemy mniejszej kwoty, aby naprawić obecnie zaniedbane finanse. Chcielibyśmy wziąć kolejny kredyt w wysokości około 3000 euro. Mam wrażenie, że z każdym nowym kredytem oprocentowanie zawsze rośnie. Czy jest to spowodowane jedynie ogólnym wzrostem stóp procentowych, czy moje wrażenie jest słuszne? Jak to się wyjaśnia?

Re: Czy wysokość odsetek rośnie wraz z każdym nowym kredytem?

Napisany przez 2Escorpio
Cześć, Oprocentowanie służy oczywiście temu, aby bank zarabiał pieniądze, ale także z powodu zaległości w płatnościach. Oznacza to, że gdy klient nie płaci, bank rekompensuje to odsetkami innych klientów, a im większy jest wolumen kredytów, tym większe jest ryzyko zaległości w płatnościach i tym samym rosną odsetki. Jeśli zarabiałbyś teraz 10 000 euro netto miesięcznie od osoby, wtedy byłoby to dość obojętne przy tej kwocie. Pozdrawiam, esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata