Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Która forma oszczędzania na starość jest szczególnie elastyczna?

Napisany przez ADMCI4
Szukam sposobu oszczędzania na emeryturę, który najlepiej dostosuje się do moich indywidualnych i obecnych potrzeb oraz warunków. Na nic mi system, w którym teraz w wieku 28 lat mogę inwestować 200 euro miesięcznie, a za 10 lat, mając żonę i dzieci, być może tylko 50 lub 100 euro. Nie może to być więc rozwiązanie, w którym kwota jest na zawsze ustalona. Chciałbym także wiedzieć, w jakiej formie oszczędzania na emeryturę można spodziewać się najwyższego zwrotu. Klasyczne ubezpieczenie na życie straciło na popularności od wprowadzenia opodatkowania. Jakie inne możliwości istnieją?

Re: Która forma oszczędzania na starość jest szczególnie elastyczna?

Napisany przez Naseweis
Salabim pisze: Jestem w trakcie poszukiwań sposobu emerytalnego, który szczególnie dobrze dostosuje się do moich indywidualnych i aktualnych potrzeb i warunków. Nie ma sensu, żebym teraz, mając 28 lat, mógł zainwestować 200 euro miesięcznie, a za 10 lat, mając żonę i dzieci, być może tylko 50 lub 100 euro. Więc nie może to być sytuacja, w której kwota jest na zawsze ustalona. W takim przypadku najlepszym rozwiązaniem wydaje się być ubezpieczenie emerytalne lub Fundusze inwestycyjne! Chciałbym również wiedzieć, który rodzaj emerytury oferuje najwyższy zwrot z inwestycji. A tutaj w grę wchodzi Zbiorowe ubezpieczenie Emerytalne (ZUE)! Klasyczne ubezpieczenie na życie straciło na znaczeniu od wprowadzenia opodatkowania. Jakie inne możliwości są dostępne?
...................................

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata