Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Jakie opłaty generują karty kredytowe za granicą?

Napisany przez ADMCI4
Drodzy użytkownicy forum! Od niedawna mam kartę kredytową, którą chcę zabrać ze sobą także za granicę. Bank wydający zapewnił mnie, że karta jest całkowicie darmowa, a także wypłata z bankomatu za pomocą tej karty nie kosztuje dodatkowo. Mam jednak wątpliwości, czy dotyczy to również zagranicy. Jeśli teraz użyję karty do płacenia lub chcę wypłacić gotówkę z bankomatu za granicą, jakie mogą mnie spotkać dodatkowe opłaty? Wybieram się do Hiszpanii i Portugalii i mam kartę Visa.

Napisany przez Doso
To zależy od cennika opłat twojego banku, niestety moja kryształowa kula nie działa teraz...

Napisany przez 2Escorpio
Hej, aby uzyskać dokładne informacje, trzeba wiedzieć, z jakiego banku pochodzi karta i jaką ma wersję (Classic, Gold itp.). Zazwyczaj istnieje opłata za transakcje w obcej walucie (czyli tylko w krajach bez euro) w wysokości od 1% do 2,5% (w zależności od rodzaju karty, banku i modelu)... dotyczy to zarówno płatności, jak i wypłat gotówki. Płatności w strefie euro nie powinny być droższe niż w Niemczech, chyba że jest to waluta obca... na przykład, gdy płacisz za hotel we Francji w USD. Opłaty za wypłatę gotówki są ogólnie różne... od 0 euro (plus ewentualne opłaty za obcą walutę) do nawet 45 euro za wypłatę 1 000 euro. (To najwyższa kwota, jaką widziałem do tej pory) Pozdrowienia, esco

Napisany przez Lumo
Warunki są zawsze dość zróżnicowane, dlatego jak już wspomniał Doso, powinieneś sprawdzić w cenniku swojego banku. Alternatywnie istnieją konta osobiste oferujące bezpłatną kartę kredytową, dzięki której możesz bezpłatnie wypłacać pieniądze z bankomatu: na całym świecie: DKB, wüstenrot (24 razy w roku), Comdirect w strefie euro: ING-DIBA Są one idealne jako konto drugorzędne, jeśli na wypłaty u Ciebie nakładane są opłaty.

Napisany przez 2Escorpio
Lumo pisze: Warunki są zawsze dosyć zróżnicowane, dlatego, jak już zauważył Doso, powinieneś sprawdzić w cenniku swojego banku. Alternatywnie istnieją konta osobiste oferujące bezpłatną kartę kredytową, z której możesz bezpłatnie wypłacać pieniądze z bankomatów: na całym świecie: DKB, Wüstenrot (24 razy w roku), Comdirect w strefie euro: ING-DIBA Są one idealne do użytku jako drugie konto, jeśli pobierane są opłaty za wypłaty gotówki.
ING-DiBa i Comdirect to nie są karty kredytowe. To po prostu karty Visa, ale typu debetowego, podobnie jak karta EC.

Napisany przez Lumo
Okej, dzięki za sprostowanie. Obciążenie tych kart następuje natychmiast na koncie osobistym, ale można uniknąć opłat za korzystanie z bankomatów za granicą, co było tematem początkowym ...

Napisany przez 2Escorpio
Lumo pisze: Ok, dzięki, źle sformułowane. Obciążenie na tych kartach następuje natychmiast na koncie debetowym, jednak można uniknąć opłat za korzystanie z bankomatów za granicą przy użyciu tych kart, o co właśnie chodziło w temacie...
Masz rację, chciałem tylko to dodać, aby nikt teraz nie wziął takiej karty i nie zrobił dziwnego wyrazu twarzy, bo zostanie od razu obciążony z konta... na przykład ja nie chciałbym mieć takiej karty, to całkowicie bez sensu

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata